Za razliko od večine preostale sezone je bilo dogajanje na gorenjskih smučiščih v času počitnic precej pestro. / Foto: RTC Krvavec

Na gorenjskih smučiščih dober obisk

V zadovoljstvo žičničarjev je lepo vreme med zimskimi počitnicami tudi na gorenjska smučišča privabilo precejšnje število smuke željnih obiskovalcev.

Kranj – Potem ko so bili žičničarji skozi celotno sezono nezadovoljni zaradi dolgotrajnega zaprtja smučišč, je bila slika v času zimskih počitnic precej drugačna. Smučišča, tudi gorenjska, so bila dobro obiskana, k čemur je poleg prostih dni za šolarje pripomoglo tudi lepo vreme.

»Glede na katastrofalno sezono, ki smo jo doživljali v tem času, se je stanje vsaj v času počitnic popravilo. Naše smučišče je bilo dobro obiskano in precej živahnejše kot v preteklih tednih. Tudi obiskovalci so se držali navodil in ukrepov, tako da smo zelo zadovoljni,« nam je povedala Barbara Božič iz RTC Krvavec, kjer so prejšnji teden v enem dnevu zabeležili celo 3800 obiskovalcev. Kot je še dodala Božičeva, so policisti in drugi pristojni inšpektorji v minulih tednih opravili kar nekaj inšpekcijskih nadzorov, a v RTC Krvavec informacij, da bi kakšnega od smučarjev oglobili, nimajo. Na Krvavcu sicer računajo, da bo smučišče odprto še do 15. aprila.

Tudi v Kranjski Gori so z obiskom v času počitnic zadovoljni. Kot nam je povedala Mojca Mežek iz Turizma Kranjska Gora, je bilo več obiskovalcev v času drugega tedna počitnic, ko pouka nimajo šolarji v zahodni regiji. »Posebej dobro je bilo sprejeto dejstvo, da je bilo na smučišču organizirano samoplačniško testiranje. Med smučarji je bilo zaslediti predvsem dnevne obiskovalce, kar se je videlo tudi v povečanem prometu v Doline in iz nje. S strani obiskovalcev večjih neupoštevanj odlokov in navodil osebja na smučišču ni bilo. V času počitnic zahodnega dela države sta bila na smučišču prisotna tudi policista, ki sta izvajala poostren nadzor nad upoštevanjem ukrepov in priporočil NIJZ. Izdala sta nekaj opozoril zaradi neuporabe zaščitne maske, večjih kršitev pa po nam znanih podatkih ni bilo zaznati,« je dejala Mežkova, ki dodaja, da bo smučišče odprto, dokler bodo razmere dovoljevale prijetno in varno smuko oziroma dokler bodo to dovoljevali vladni odloki za preprečevanje širjenja okužb.

Tudi na Voglu je bil obisk boljši v drugem delu počitnic. Kot nam je povedala Aleksandra Fiorelli, je bil celo boljši kot lani, ko so bili pogoji za smuko slabi, vseeno pa slabši kot leta 2018. Nadzor policije in pristojnih inšpektorjev je potekal skoraj vsak dan, okrepili pa so tudi svojo ekipo z dodatnimi nadzorniki na smučišču in redarji na vstopni in izstopni točki. Kot je povedala sogovornica, se je večina smučarjev predpisanih ukrepov držala. Na Voglu sicer upajo, da bodo smučali čim dlje v pomlad. Glede na to, da imajo še vedno okoli dva metra snega, bi sezona lahko trajala tudi do maja, meni Aleksandra Fiorelli.

V soboto je še zadnjič obratovalo tudi smučišče Cerkno, kjer so končali letošnjo sezono.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

zmerno oblačno
vlažnost: 70 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

0/12

sobota

4/10

nedelja

5/10

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. april 2021

O literaturi med letoma 1980 in 1990

RAZSTAVE / Škofja Loka, 19. april 2021

Mladi ustvarjalci razstavljajo svoje izdelke

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

RAZSTAVE / Tržič, 5. maj 2021

Veder polet v veliki svet – že 120 let

 

 
 

 

 
 
 

Jeseniški župan razrešil podžupana / 12:16, 16. april

Tist k bo dal pobudo in izpeljal projekt za sežig teh smeti z moderno sežigalnico se še ni rodil al kako?
Ni interesa ne na levi ne na desni strani, že vedo zakaj..

Vrhunec, a brez navijačev / 12:11, 16. april

Ajde PLAVŽARJI, u soboto za finale strest makaronarje !!

Boj za slovenski finale / 08:08, 16. april

V SOBOTO ODPRETI TRIBUNO V PODMEŽAKLI !!!
Obljubimo, da bomo pili samo vodo in jedli prleške sendviče!

Šef policije sprejel rešitelje / 18:50, 14. april

Iskrene čestitke in globoko spoštovanje.
Hvaležnosti pa ni mogoče ubesediiti. HVALA ker ste. <3

Vrtičke pri Tušu odstranili / 18:15, 14. april

Edino pravilno, ker tist ni blo za nkamor res

Vrtičke pri Tušu odstranili / 16:24, 14. april

Pravilno, nej se zadeva uredi drugače, tole ob glavni cesti res ciganarija...

Center bo zaživel konec leta / 23:22, 13. april

Upajmo, da bo streha tesnila bolje kot na Radovljiški knjižnici. Energetsko bo sigurno bolj učinkovita. Lep projekt.