Na Osnovni šoli Jela Janežiča v Škofji Loki imajo novo motorično igralo.

Razveselili so jih z novim motoričnim igralom

Škofjeloška Osnovna šola Jela Janežiča je z donacijo kranjske območne enote Zavarovalnice Triglav dobila novo motorično igralo.

Škofja Loka – Osnovna šola Jela Janežiča že vse od leta 1945 skrbi za vzgojo in izobraževanje otrok ter mladostnikov z motnjami v razvoju. Da bi učencem omogočili celovit razvoj, so pred leti nadgradili svoj program, ki danes vključuje logopedsko delo, nevrofizioterapijo, senzorno integracijo in multisenzorno obravnavo, treninge branja, pisanja in računanja, terapijo s psi in številne druge aktivnosti.

H krepitvi socialnih veščin učencev škofjeloške osnovne šole bo prispevalo tudi novo motorično igralo. Zasnovano je namreč kot senzorična plezalna pot, ki otrokom in mladostnikom omogoča spoznavanje elementov formalne in neformalne igre ter obenem predstavlja prostor za vzpostavljanje stikov in medgeneracijsko druženje. Poleg tega bodo učenci skozi igro na njem razvijali tudi svoje gibalne in motorične sposobnosti.

»Del sredstev, s katerimi podpiramo projekte, aktivnosti in dogodke v lokalnem okolju, vsako leto namenimo tudi eni izmed ranljivejših skupin. Letos smo tradicionalno donacijo ob koncu leta namenili Osnovni šoli Jela Janežiča, s čimer želimo učencem ponuditi dodatne možnosti za gibanje in igro na prostem, ki sta sestavni del zdravega razvoja vseh otrok in mladostnikov. Upamo, da jim bo motorično igralo prineslo številne koristi, predvsem pa veliko zabavnih, igrivih in tudi poučnih trenutkov,« je povedala direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav Janka Planinc.

»Z novo pridobitvijo se bo kakovost in varnost športne ponudbe ter preživljanja podaljšanega bivanja na prostem močno dvignila. Motorično igralo, ki smo ga postavili v atrij šole, učencem namreč omogoča hojo po različno oblikovanem terenu. Otroci lahko na njem izvajajo vaje motorike in vaje za boljšo koordinacijo. Senzorična plezalna pot pa združuje tudi elemente formalne in neformalne igre. Igralo je primerno za mlajše in starejše učence, saj je zasnovano za medgeneracijsko druženje,« je pojasnila ravnateljica Osnovne šole Jela Janežiča Marjeta Šmid.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!