Umrl častni občan Janez Pšenica

Jesenice – V 91. letu starosti se je poslovil Janez Pšenica, dolgoletni predsednik Hortikulturnega društva Jesenice, idejni vodja in realizator Spominskega parka na Plavžu in častni občan občine Jesenice. Kot diplomirani agronom je bil tudi dolgoletni član in predsednik Jeseniškega hortikulturnega društva. Pripravil je načrt ozelenitve Jesenic in na tem projektu delal štirideset let. Današnja podoba Jesenic s hortikulturnega vidika je v prvi vrsti njegova zasluga. Vse do svojega osemdesetega leta starosti je aktivno sodeloval v Komisiji za nadzor javnih zelenih površin v občini Jesenice, do 85. leta pa je pomagal s svojimi nasveti.

Je tudi avtor, idejni vodja in realizator Spominskega parka na Plavžu. V občinskih projektih so bile površine na področju starega pokopališča na Plavžu predvidene za pozidavo, Janez Pšenica pa je predstavil svoj projekt, po katerem bi se te površine zasadile in spremenile v spominski park. Projekt je bil kmalu tudi realiziran, pri njem je sodelovalo med trideset in štirideset delavcev, gospod Pšenica pa je opravil več kot tri tisoč delovnih ur. Za svojo bogato in plodno hortikulturno delo je prejel več občinskih priznanj in tudi priznanje Republike Slovenije. Leta 2017 mu je Občina Jesenice za njegovo življenjsko delo in zasluge podelila naziv častnega občana občine Jesenice.

»S svojim trdim delom, izkušnjami in obširnim znanjem je vtisnil neizbrisen pečat našemu mestu in življenju v njem ter ga pomagal spremeniti v zeleno in cvetoče mesto, na katerega smo lahko ponosni,« so ob tem zapisali na Občini Jesenice.

Ob njegovem slovesu je sožalje njegovim najbližjim izrekel tudi župan občine Jesenice Blaž Račič. »Janez Pšenica je v naši občini pustil velik pečat. Predvsem si ga bomo zapomnili kot osebo, ki je s pomočjo številnih pridnih rok (zlasti) prostovoljk zasnoval ureditev enega najlepših kotičkov Jesenic – Spominskega parka na Plavžu. Velik ljubitelj življenja je pomembno prispeval k urejenosti in videzu našega okolja, za kar mu bomo vedno hvaležni,« je dejal župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

0/6

nedelja

-5/5

ponedeljek

-4/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.