Iščejo rešitve za dom starejših

Če želimo v Železnikih dom starejših, bo treba priti naproti investitorju, pravi župan Anton Luznar. Na pomoč je pripravljen priskočiti Domel, poleg tega potekajo pogovori s stanovalci naselja Na Kresu.

Železniki – Župan Anton Luznar je minuli četrtek na seji občinskega sveta, ki je tokrat potekala kot videokonferenca, poročal tudi o aktivnostih v zvezi z načrtovanim domom starejših. Spomnimo: potem ko je škofjeloška upravna enota v predodločbi ugotovila, da zemljišče Na Kresu nima ustrezno predvidenih površin za parkiranje, ki bi morale biti na funkcionalnem zemljišču objekta, so se župan in predstavniki investitorja, družbe SeneCura, junija na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve dogovorili, da bo investitor podal predlog za prestavitev doma na zemljišče na drugi strani vodotoka Dašnica, česar pa nato ni storil. Uradnega odgovora, zakaj so si premislili, občina še ni prejela. Kot kaže, pa je v primeru zamenjave lokacije pripravljen pomagati Domel. Župan se je namreč sestal z vodstvom največjega železnikarskega podjetja, ki je pripravljeno sodelovati tako pri nakupu zemljišča kot tudi pri protipoplavni ureditvi.

Župan je tudi razložil, da jih je v začetku oktobra na občini obiskal novi direktor za razvoj SeneCure v Sloveniji Robert Žvižaj. »Neuradno je povedal, da je ekonomsko upravičen dom s 150 nastanitvenimi mesti in da je SeneCura bolj zainteresirana za gradnjo večjih domov,« je dejal župan. SeneCura je od lanskega poletja v Sloveniji kupila tri večje domove: v Radencih, Vojniku in Mariboru, ob letošnjem razpisu pa so se prijavili še za tri domove s po 156 posteljami, in sicer v Rušah, Mislinji in Šentjerneju. Železnikarski dom s 55 posteljami so predvideli v okviru grozda petih manjših domov. Žvižaj je po besedah župana tudi povedal, da bi se lažje pogovarjali o ideji grozda (skupna uprava, možnost prerazporejanja osebja ...), če bi šlo za manjši dom na Štajerskem, kjer imajo že več domov. »V našem grozdu pa so domovi razmeroma razdrobljeni po Sloveniji in to skoraj ne pride v poštev, tako da bodo te domove jemali kot vsakega zase,« je pojasnil Luznar.

Sestal se je tudi s predstavniki štirih stolpnic in Mestnega odbora Na Kresu glede funkcionalnega zemljišča za parkirišče. Po besedah župana je ena možnost, da ga iščejo na zemljišču preko vodotoka Dašnica, druga pa je gradnja garažne hiše med Mercatorjem in plavalnim bazenom, pri čemer bi del parkirnih mest ohranili za isti namen kot sedaj, del bi jih namenili domu starejših, približno polovico pa bi jih prodali zainteresiranim stanovalcem v naselju Na Kresu. Pretekli teden so na občini dobili odgovor, da se želijo o teh stvareh pogovarjati naprej.

»Če želimo v Železnikih dom, bo treba priti naproti SeneCuri,« je ob koncu poudaril župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!