Izbrani najboljši plakati / Foto: Denys Shay

Prispevek k miru

Na Facebook strani Sokolskega doma Škofja Loka si je mogoče ogledati izbrane likovne izdelke otrok s Škofjeloškega, ki so sodelovali pri letošnjem projektu Plakat miru.

Mir je pojem, ki nima oblike ali barve, ni ga mogoče meriti, tehtati ali shraniti v železno blagajno. Mir je dobrina, ki mora biti dostopna vsem. Mir se nam ponuja v vsakem trenutku, v vsakem dihu, v vsakem koraku. Le ohranjati ga moramo,« so zapisali ob letošnjem mednarodnem likovnem natečaju Plakat miru. Letos je po besedah koordinatorke projekta v Lions klubu Škofja Loka Silve Košnjek natečaj Plakat miru potekal triintridesetič, na Škofjeloškem pa so pod pokroviteljstvom likovnih pedagoginj sodelovali otroci petih šol.

Natečaj Plakat miru so v Sloveniji izvedli že štiriindvajsetič, letos pod naslovom Prispevam k miru. Na širšem škofjeloškem območju Plakat miru organizira Lions klub Škofja Loka. Namen natečaja je sicer vsako leto spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o življenju na našem planetu, sočutju in miru. Svoja razmišljanja na to temo je prek likovnih izdelkov izrazilo 81 učencev iz OŠ Ivana Groharja, OŠ Cvetka Golarja, OŠ Škofja Loka-Mesto, OŠ Poljane in OŠ Železniki. Pri izboru najboljših del sta na pomoč priskočili akademski slikarki Agata Pavlovec in Anja Fabiani, v Sokolskem domu oziroma Javnem zavodu 973 pa so poskrbeli za predstavitev likovnih izdelkov tudi širši javnosti. Ker so vrata Sokolskega doma zaradi ukrepov v zvezi z epidemijo covida-19 zaprta, je ustvarjalnost otrok mogoče občudovati na njihovi Facebook strani. Iz vsake šole so izbrali eno najboljše likovno delo oziroma plakat, ki ga bodo ocenili še na ravni distrikta. Možnost predstavitve svojega izdelka tudi mednarodni javnosti so dobili Anej Tavčar iz OŠ Ivana Groharja, Blaž Penev iz OŠ Cvetka Golarja, Ivana Jordanov iz OŠ Škofja Loka-Mesto, Lejla – Vita Rihtaršič iz OŠ Poljane in Nataša Ceferin iz OŠ Železniki.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?