Gradili in obnavljali bodo vodovode

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so izdali odločitev o finančni podpori za projekt Oskrba s pitno vodo v porečju Sore – 2. sklop za občini Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane. Za 9,1 milijona evrov vreden projekt bo kohezijski sklad prispeval nekaj manj kot tri milijone evrov.

Škofja Loka – V občini Škofja Loka bodo s pridobljenim denarjem nadaljevali gradnje novih in rekonstrukcijo obstoječih vodovodnih sistemov z namenom izboljšanja varne oskrbe prebivalcev s kakovostno pitno vodo in zmanjševanja izgub vode. Kot sporočajo z občine, so predvidene priključitve posameznih delov naselij v občini na vodovodni sistem ter hidravlične izboljšave sistema. Zaradi oporečnosti vode bodo ukinjeni nekateri zasebni lokalni vodni viri, dogradili bodo javni vodovod. Projekt obsega 7745 metrov novozgrajenega vodovodnega sistema in enega črpališča. Z izvedbo projekta bo 175 uporabnikov na novo priključenih na javni vodovod. Izgradnja vodovoda v Škofji Loki vključuje osem investicij, in sicer v vodovode v naseljih Zminec, Pod Plevno, vodovod Hotovlja, Papirnica, Frankovo naselje, Hrastnica, Gorajte in Grajska pot.

»Namen projekta je, da z investicijami v izgradnjo vodovodov v naseljih Papirnica in Zminec ter z izgradnjo vodovoda Hrastnica dogradimo in razširimo sistem javnega loškega vodovoda ter s tem razširimo območje oskrbe s pitno vodo iz javnega vodovodnega sistema. Ostale investicije pa predstavljajo hidravlično izboljšavo oziroma dograditev vodovodnega sistema z namenom zagotavljanja učinkovite, kakovostne in zanesljive oskrbe prebivalcev s pitno vodo ter zmanjševanje izgub pitne vode,« navajajo na občini. Poleg vodovodnega sistema bodo v okviru sočasnih gradbenih del dodatno zgradili še 1704 metrov fekalne in 649 metrov meteorne kanalizacije.

Vrednost celote vseh del na področju vodooskrbe in kanalizacije na območju občine Škofja Loka znaša skupaj skoraj šest milijonov evrov, skupna vrednost del na področju vodooskrbe pa slabe tri milijone evrov. Za ureditev vodooskrbe v občini bodo iz namenskih kohezijskih virov (EU in države) prejeli skupaj dobra dva milijona ali 73 odstotkov upravičenih stroškov izgradnje sistema vodooskrbe.

»Ker pa omenjena nadgradnja kanalizacijskega sistema in ostale infrastrukture (javna razsvetljava, ureditev dela ceste, ki ni v sklopu obnove vodovoda), ki bo potekala hkrati z rekonstrukcijo vodovodnega sistema, ne sodi med s strani države upravičene stroške vodooskrbe, bomo izvajanje teh del financirali s proračunskimi sredstvi občine. Za izgradnjo preostale infrastrukture in sofinanciranje 27-odstotnega deleža izgradnje sistema vodooskrbe bo Občina Škofja Loka iz občinskega proračuna prispevala skupaj 3,8 milijona evrov,« dodajajo na občinski upravi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

0/6

nedelja

-5/5

ponedeljek

-4/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.