Skrb za vse generacije

Skrb za pitno vodo, urejanje avtobusnih postajališč, več prostora v šoli, mobilnost starejših so le nekatere od aktivnosti Občine Jezersko v letu, zaznamovanem s koronavirusom. Zadovoljni s turistično sezono.

Jezersko – Skrb za zdravo in kvalitetno pitno vodo je bila zadnja leta pogosta tema med občani in občinskimi svetniki na Jezerskem. Motilo jih je, da v tako lepi okolici pogosto pijejo klorirano vodo. Od oktobra naprej kloriranje ne bo več potrebno, saj bodo za neoporečnost pitne vode odslej skrbele ultravijolične žarnice, je občane seznanil župan Andrej Karničar. Letos so obnovili tudi drugi del vodovoda pri Kanonirju.

V skrbi za prometno varnost občina nadaljuje načrtno in postopno urejanje avtobusnih postajališč. Sredi poletja so končali ureditev dveh vstopnih točk na Zgornjih Fužinah, do zime pa bo nared tudi hišica na avtobusni postaji nasproti občinske stavbe v centru, kjer so odslej nameščeni tudi stalni merilniki hitrosti. Veliko pozornost namenjajo tudi čistoči in urejenosti doline. »Pokošeni travniki, vzdrževane in obkošene ceste in vodotoki, leseni plotovi, brez košev in smeti, urejeni vrtovi, ekološko stranišče v Ravenski Kočni, rože na oknih in prijazni pozdravi ob naključnih srečanjih; vse to in še več nam z velikim spoštovanjem priznavajo številni obiskovalci in turisti, ki prihajajo v naš raj pod Grintovce. To je zasluga pogodbenih delavcev občine in tudi vseh Jezerjank in Jezerjanov, ki z veliko ljubezni skrbite za svoje posesti, hiše in vrtove,« je sodelavce in domačine ob letošnjem občinskem prazniku pohvalil župan Karničar in ob tem spregovoril tudi o uspešnosti letošnje turistične sezone na Jezerskem, saj letošnji obisk dokazuje, da Jezersko sodi v vrh najbolj zaželenih turističnih destinacij na Gorenjskem in v Sloveniji. Letos se je občutno podaljšal odpiralni čas tamkajšnjega bencinskega servisa.

Jezersko se nedvomno pomlajuje, vrtec in šola postajata pretesna, zato so se lotili projektiranja nove kuhinje, jedilnice in temeljite preureditve podstrešnih stanovanj v tri nove učilnice. Za starejšo generacijo pa bodo poskrbeli z vključitvijo v vseslovenski trajnostni prostovoljski projekt za mobilnost starejših Prostofer, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, z aktivnimi vozniki prostovoljci.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!