Na delavnici so otroci s pomočjo lego kock ustvarili animirani film. / Foto: Primož Pičulin

Zgodbe skozi »legice«

Otroci so tudi letos poleteli na krilih domišljije v okviru delavnice animiranega filma Lego muvi 2, ki jo je Kulturno društvo Grable pripravilo v sklopu festivala Pisana Loka.

Na lego delavnicah v Kulturnem društvu Grable združijo dve stvari, ki jih imajo otroci najraje – lego kocke in risanke. Tako je tudi letos s pomočjo lego kock ter neizmerne otroške domišljije in ustvarjalnosti nastala animirana mojstrovina, s katero so lego kocke »oživele«.

Na delavnici so otroci pod vodstvom Tine Vatić, Domna Dolenca in Tonija Mlakarja spoznali osnovne zakonitosti pripovedovanja kratke zgodbe ter osnovne zakonitosti dela z multimedijsko opremo in izdelave stop-motion animacije, je pojasnila Tina Vatić iz Kulturnega društva Grable. Zanimanje za delavnico je vsako leto izjemno, a so bili zaradi epidemije novega koronavirusa tokrat prisiljeni omejiti število udeležencev na petnajst. Otroci so si najprej zamislili kratko zgodbo in izdelali posamezne figurice, ki so jih želeli uporabiti, nato pa zgodbo prelili v prizore iz lego kock. Na vnaprej pripravljenem prostoru za snemanje so zgodbo posneli in jo na koncu tudi zvočno opremili. »Vsak, ki je prišel na vrsto, je najprej pogledal, kaj je ustvaril udeleženec pred njim, nato pa nadaljeval in tako je nastala neka celota,« je razložila Tina Vatić, ki jo vedno znova navduši, koliko zanimivih idej imajo otroci. Otroci za delavnico ne potrebujejo nobenega predhodnega znanja, morajo imeti zgolj izkušnje s sestavljanjem lego kock. »Njihova uporaba je skorajda neskončna. Ena, dve, tri in že zraste preprosta hiša, dvajset minut pozneje iz nje nastane mogočno vesoljsko plovilo. Možnosti je neskončno. Če temu dodamo še luči, kamero in tri čudovite mentorje, se zgodi čarovnija: risanka iz lego kock,« so poudarili v Kulturnem društvu Grable. Filmček, ki je nastal na omenjeni delavnici, si je mogoče ogledati na njihovi spletni strani in spletni strani festivala Pisana Loka. Ker za delavnico vedno vlada veliko zanimanje in so morali letos torej kar nekaj otrok odsloviti, so se odločili, da jo bodo ponovili še v okviru decembrskih prireditev Loka v snegu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?