Pogodbo o sodelovanju so podpisali župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan in župan Občine Tržič Borut Sajovic. / Foto: Tina Dokl

Pomembno je sodelovanje

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, župan Občine Tržič Borut Sajovic in direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan so včeraj podpisali pogodbo o sodelovanju pri zagotavljanju varstva pred požarom.

Kranj – V prostorih Gasilsko reševalne službe Kranj je bilo včeraj slovesno, saj so pristojni podpisali pogodbo o sodelovanju, ki je še ena v povezovanju sosednjih občin. »Konec prejšnjega meseca smo prevzeli novo avtocisterno, ki ima rezervoar za 12 kubičnih metrov vode. Danes podpisujemo pogodbo o sodelovanju pri zagotavljanju varstva pred požarom z avtocisterno in avtolestvijo na območju občine Tržič. Na podlagi te pogodbe bo lahko Gasilsko reševalna služba Kranj aktivirana ob večjem požaru v industriji ali strnjenem naselju z avtocisterno z voznikom. Tako ne bo prihajalo do zamikov zaradi potrebnih dovoljenj pri aktiviranju in Občina Tržič nas bo lahko tako tudi zapisala v svoj načrt obveščanja in aktiviranja gasilskih enot. Seveda pa to ne pomeni, da sedaj prostovoljna gasilska društva ne potrebujejo več opreme, ki jo morajo imeti v skladu s kategorizacijo gasilskih enot. Ta pogodba je le garant, da bo dodatna količina vode na poti na kraj intervencije in se bo vodja intervencije lahko posvečal drugim nalogam,« je poudaril direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan in dodal, da v drugi polovici leta pričakujejo tudi novo avtolestev, za katero je sporazum o nakupu podpisalo sedem občin, kranjska občina pa je pridobila tudi državni denar.

»Vesel sem novega dokazila sodelovanja z ostalimi občinami, tudi občino Tržič, prav tako pa sem vesel, da lahko skupaj skrbimo za požarno varnost naših občanov. To ni edini projekt, s katerim povezujemo občine okoli Kranja in na Gorenjskem, saj bomo v kratkem predstavili tudi kolesarski sistem, ki bo povezal občine,« je poudaril kranjski župan Matjaž Rakovec.

Novega sodelovanja je bil vesel tudi tržiški župan Borut Sajovic. »Z vsako tako pogodbo je varnost občanov in občank večja, delo gasilcev in gasilk pa lažje in učinkovitejše,« je povedal Sajovic in dodal, da je tudi v gasilskih vrstah sodelovanje potrebno. »V zadnjih letih smo za devet gasilskih društev kupili 15 novih vozil. To je velika pridobitev, a tudi velik strošek. Kljub temu da smo ena najbolje tehnično opremljenih gasilskih zvez v regiji, pa so pomembni tudi ljudje in njihovo znanje. V Tržiču nas je okoli tisoč, vendar pa je sodelovanje s strokovnjaki pri našem delu še dodana vrednost. Želim, da se čim večkrat srečamo in skupaj vadimo, čim manjkrat pa gasimo,« je ob podpisu pogodbe povedal župan Sajovic.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

zmerno oblačno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

17/27

sreda

16/29

četrtek

16/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Rateče, 12. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.

Smernice za boljšo šolo / 15:26, 10. avgust

Ivka Sodnik, vašemu fantazmiranju ne vidim konca.

Nobene praktične vrednosti nimajo vaši "izdelki" - en sam bla, bla bla......

A se ne zdite sami sami že dolgočasni?

Prva in druge lige / 11:41, 10. avgust

""...toda že leta zagovarjam dejstvo, da za klub, ki v ekipi nima večinoma svojih igralcev, pravzaprav ni pomembno, v kateri ligi igra..."""...