Pisana družba humorno in malce drugačno pravljično vzdušje prinese naravnost v vašo dnevno sobo – na televizijskem ekranu, seveda. / Foto: arhiv oddaje (Planet TV)

Pri Črnem Petru

Konec februarja so na Planet TV začeli predvajati novo sezono zabavno-glasbene oddaje Pri Črnem Petru, ko je v njeno nastajanje posegla epidemija covida-19. A so se ustvarjalci oddaje dobro znašli: snemanje oddaje so preselili v naravo. Od štirih tokrat nastalih oddaj smo dve že videli.

Avtor oddaje Jože Potrebuješ je takole napovedal nove oddaje Pri Črnem Petru: »Pri takšnih likih, kot sedijo za omizjem oddaje Pri Črnem Petru, nikoli ne more biti dolgčas. Že pri pisanju scenarijev in kasneje na snemanjih se tako zabavamo, da se to preprosto mora videti tudi na televizijskih zaslonih. V oddaji je zelo veliko improvizacije in trudimo se, da bi bile vse norčije čim pristnejše. Tudi ko ne gre vse po načrtu.«

Potem se je zgodila epidemija covida-19.

Z novo nastalimi razmerami so se ustvarjalci zabavno-glasbene oddaje Pri Črnem Petru spoprijeli na izviren način: snemanje so preselili v naravo in edinstvene oddaje, ki navdih črpajo v priljubljenih pravljicah in pripovedkah, pripravili brez publike. 

Snemanje je potekalo na Gorenjskem, voditeljici Jasni Kuljaj, Alji Prgin, Sašu Đukiću, Boštjanu Megliču - Peški, Saši Dobniku in Ranku Babiću ter njihovim likom pa se je pridružil tudi vedno nabriti Matjaž Javšnik. Potrebuješ pojasni: »Ker smo se odločili za predelavo pravljic, smo prve tri oddaje posneli v Pravljični deželi Gorajte pri Škofji Loki, kjer smo Čuki pred kakšnim letom snemali videospot za pesem Mravljice; prav kmalu pa se bomo preselili še v Kranjsko Goro, v Kekčevo deželo. Z Matjažem pa se vsi poznamo že od prej, tako da smo se zelo hitro in dobro ujeli. Sicer pa mu je lik lovca, ki se pogosto pojavlja v pravljicah, pisan na kožo.«

Štiri zaporedne sobotne večere bo tako ekipa oddaje Pri Črnem Petru gledalcem predstavljala svoj izvirni in zabavni pogled na znane pravljične like. Dve od omenjenih oddaj smo že lahko gledali na malih ekranih, dve še sledita.

Pri Črnem Petru brez glasbe ne gre in glasbeni gostje so se z veseljem odzvali vabilu. »Glasbeniki zelo radi pridejo v našo oddajo, saj je vesela in sproščena. Žal seveda vsem prošnjam ni mogoče ugoditi, saj je želja veliko. Trudimo se, da je v oddaji prisotna slovenska glasba vseh zvrsti, ki tudi običajno spravlja ljudi v dobro voljo. Mislim, da sta v teh časih prav veselje in optimizem najvažnejša stvar,« razloži avtor oddaje.

Zanimala nas je nadaljnja usoda oddaje, saj smo se z njenim avtorjem in voditeljico pogovarjali še v času izrednih razmer. Potrebuješ nam je razložil, da je kar precejšen »hendikep«, da ob njih ni sproščene, smejoče in plešoče publike, saj ravno na tem temelji zabavno-glasbena oddaja Pri Črnem Petru. Do nadaljnjega se bodo pač prilagajali razmeram, pravi. Izvemo še, da jim snemanje na terenu vzame precej več časa, predvsem pa so veliko bolj odvisni od vremena.

Kaj pa pravi voditeljica oddaje Jasna Kuljaj na pravljično in zabavno dogajanje? V soboto se je poleg voditeljice prelevila še v hudobno mačeho. Igralsko je z likom verjetno marsikoga navdušila.

Jasna odgovarja: »Zastavili smo nov koncept oddaje Pri Črnem Petru. Prav posrečen, ki pa ni le izhod v sili. Mislim, da smo pravzaprav ''pogruntali'' nov format televizijskih oddaj na slovenski sceni. Iz oddaje kar seva lepota slovenske narave in v to okolje smo postavili glasbo ter dodali še humor.« Ravno tako pogreša občinstvo v živo. Nadaljuje, da dokler se je dalo, je prav rada zaplesala: »Prav pogrešam svoje naključne plesalce.« In glede na to, da so jih v oddaji pogostokrat obiskali gasilci, pogreša ples z njimi, saj se znajo prav dobro zavrteti, pove. »Pa tudi navihani so,« še smeje doda.

Oddajte svoj komentar

Kranj 19°

pretežno oblačno
vlažnost: 69 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

8/26

sreda

13/21

četrtek

15/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...