Gostinca Marcela Klofutar in Uroš Štefelin sta nova lastnika Hotela Linhart v starem mestnem jedru Radovljice. / Foto: Gorazd Kavčič

Prevzela butični hotel

Hotel Linhart, ki ga je pred tremi leti v popolnoma obnovljeni stavbi iz sedemnajstega stoletja uredila družina Kolarič, sta pred kratkim prevzela uveljavljena gostinca, prav tako domačina, Marcela Klofutar in Uroš Štefelin, sicer lastnika restavracije Vila Podvin.

Radovljica – Tri leta že v starem mestnem jedru Radovljice deluje Hotel Linhart, ki ga je v stavbi iz 17. stoletja uredila družina Kolarič. Skoraj štiristo let staro hišo v starem mestnem jedru Radovljice so temeljito obnovili in v njej uredili hotel. Lani so obnovili še fasado in bili ob zaključku evropskega leta kulturne dediščine v okviru Šole prenove uvrščeni v ožji izbor za priznanja za uspešno in kakovostno izvedeno prenovo.

Hotel Linhart sta v začetku leta prevzela priznana gostinca Marcela Klofutar in kuharski šef Uroš Štefelin, lastnika Vile Podvin v bližnjih Mošnjah.

»Že dolgo sva razmišljala o manjšem, bolj enostavnem gostinskem lokalu, v katerem bi bilo še bolj sproščeno kot v Podvinu, v katerem bi se gostje družili in tudi delili jedi med seboj,« je odločitev za širitev na novo področje pojasnila Klofutarjeva.

»Kar nekaj časa sva raziskovala možnosti v starem mestu Radovljica. O Linhartu sva pa samo potihoma sanjala. Prepričala naju je hiša, ki jo je zelo rahločutno obnovila družina Kolarič; še danes nisva povsem dojela, da so se sanje uresničile. Midva ne obnavljava rada, ampak ustvarjava produkte in presenečava goste ter povezujeva.«

Skupaj s kapacitetami v Vili Podvin imajo tako zdaj skupaj 17 sob, restavracijo in bistro, je še povedala Klofutarjeva in poudarila, da se želijo povezovati tudi širše. »Veliko priložnosti vidimo prav v večji povezanosti ponudnikov na Linhartovem trgu. Če se povežemo, lahko na primer gostimo tudi več večjih poslovnih srečanj, motivacijskih srečanj ...«

Osnovna dejavnost Hotela Linhart ostaja enaka kot doslej, kavarno v pritličju hotela pa sta nova lastnika preoblikovala v bistro s ponudbo enostavnejše hrane, kot so enolončnice, priljubljene fokače, sladice in podobno, ter kvalitetne kave, uredili pa bodo tudi manjšo delikateso in kuhinjo z žarom ter zraven ponujali hišne vložnine in sezonske solate. Med vini v ospredje postavljata predvsem biodinamična in peneča se vina.

»Želiva nuditi kakovost po ustrezni ceni,« pravita, in obenem zagotavljata, da se veselita domačih gostov. »Najbolj vesela sva domačinov, pri nas pa bo ves svet. Užitek je gledati pomenkovanje domačinov in tujcev, širjenje obzorij in kultur.«

Ob tem poudarjata, da aktivno ostajata tudi v Podvinu. »Podvin ostaja restavracija nove slovenske kuhinje, kuharske šole, Podvinske tržnice, Okusov Radolce, v prekrasnem podeželskem okolju, z visokim nivojem storitev in s sproščenim vzdušjem.«

O pred časom javno predstavljenih načrtih, da se bližnji grad Podvin preuredi v luksuzni hotel, ob njem pa postavi dokaj veliko apartmajsko naselje, pa pravita: »V Podvinu se je pisala slovenska ustava. To je mesto slovenske ustavnosti in prizorišče pomembnih srečanj, tako političnih kot poslovnih. Razvoj Podvina vidimo v tej smeri.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

delno oblačno
vlažnost: 52 %
veter: JZ, hitrost: 29 km/h

8/22

petek

8/23

sobota

10/22

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

RAZSTAVE / Stražišče, 24. maj 2024

Razstava klekljanih in kvačkanih izdelkov

PRIREDITVE / Breg ob Savi, 24. maj 2024

Župnijski slovesnosti na Bregu ob Savi

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, 24. maj 2024

Umovadba, zvišan krvni sladkor

RAZSTAVE / Duplje, 24. maj 2024

Impresije morskih krajin

PRIREDITVE / Podbrezje, 24. maj 2024

Dobrodelna nogometna tekma in dražba

IZLETI / Naklo, 25. maj 2024

Pohod po Naklem in okolici – Voglarjeva pot

PRIREDITVE / Škofja Loka, 25. maj 2024

Revija mladih slovenskih orglavcev

PRIREDITVE / Breg ob Savi, 26. maj 2024

Župnijski slovesnosti na Bregu ob Savi

 

 
 

 

 
 
 

Rešitev je kavcijski sistem / 09:28, 24. maj

Ena večjih bedarij zadnjih desetletij je pitje vode iz plastenk. Povrhu ob držanju flaše plastika poka. Boste rekli koga to moti. Recimo v a...

Policisti preverjali, kako vzorni so vozniki e-skirojev / 16:00, 23. maj

No ja, ko vidiš kako kršijo prometne predpise starejši, potem že veš kako vzgajajo otroke. Zato ni čudno, da se otroci obnašajo kot se v krš...

Do hitrejše in kvalitetnejše povezave s spletom preko omrežja RUNE / 15:40, 23. maj

Upam, da to berejo tudi uslužbenci Telekoma in nam v Kranju omogočijo optično povezavo v internet, ne pa da še dandanes uporabniki visimo na...

Helikoptersko reševanje / 15:38, 23. maj

Zadeva se vleče že od leta 1979 dalje. Takrat in nekaj kasneje bi lahko dobili polno opremljen helikopter zastonj in bi lahko le nadgrajeval...

Tudi družinski zdravniki v Sloveniji imamo dovolj / 13:04, 22. maj

Ta pokvarjena in nesposobna vlada bo uničila vse, kar je še delovalo v Sloveniji. Treba bo na ulice in jih pognati iz foteljev. Levica misli, da je vladanje njen peskovnik.

Počutje v podjetju je ključno / 07:40, 20. maj

Imam vprašanje. V GG redno objavljate članke in zgodbe o družinskih podjetjih ( lani prevoznik Bizjak z družino, pa Habjan z družino, pa še ...

Tudi družinski zdravniki v Sloveniji imamo dovolj / 16:03, 15. maj

Rozalija, besede ste mi vzela iz ust. Resnično, ko prideš v ZD misliš, da si prišel v mesto duhov. Enga jamranja z vseh strani. Odprite svoj...