Manca Špik in Dejan Vunjak, ki se bo kot gost pridružil na koncertu v Slovenskih Konjicah / Foto: Primož Pičulin

Mediteranski večeri

Manca Špik in člani skupine Eros se februarja odpravljalo na prvo skupno koncertno turnejo, ki so jo poimenovali Mediteranski večer. Ponekod se jim bo pridružil tudi hrvaški pevec Marko Škugor.

Manca Špik in skupina Eros letos sodelujeta že tretjič. Prvi skupni projekt so predstavili predlani, ko so Štajerci – tenorista Matej Dolar in Miha Lesjak, baritonist Dejan Korenak in basist Jože Sadek – stali ob boku Gorenjke na Popevki. Nedolgo zatem pa presenetili s skupnim duetom Bela barka, skladbo preteklega poletja, ki je dokončno zaznamovala njihovo skupno usodo. Tokrat se Manca in člani skupine Eros v februarju in marcu podajajo na veliko skupno koncertno turnejo, poimenovano Mediteranski večer, ki bo zajela šestnajst krajev po vsej Sloveniji. V izbranih večjih krajih se jim bo kot posebni gost pridružil priljubljeni hrvaški pevec Marko Škugor, ki je pevsko kariero začel s klapskim petjem in kot solist leta 2013 zastopal Hrvaško na Evroviziji.

Manca Špik, ki je samostojno glasbeno pot začela pred petnajstimi leti na festivalu Melodij morja in sonca, je pred turnejo po Sloveniji dejala: »Duet s skupino Eros Bela barka je prerasel v tesno sodelovanje in prijateljstvo, zato je nastopil pravi čas, da gremo stopničko naprej in se podamo na skupno turnejo. Obenem je pravi čas, da ljudem, svojim poslušalcem, razkrijem, kdo sem, da jim povem kakšno osebno zgodbo, in mislim, da so koncerti več kot odlična priložnost. Želim si, da bodo obiskovalci skupaj z nami odpeli največje mediteranske in domače pesmi. Zanje smo pripravili več kot eno uro in pol čudovitih skladb, med njimi največje moje uspešnice in uspešnice skupine Eros.« Manca Špik za leto 2020 že napoveduje izid tretjega albuma, na katerem bo tudi njen aktualni singel z mediteranskim pridihom – Serenada.

Erosi, ki imajo v primerjavi z Manco nekoliko krajšo glasbeno pot, so konec lanskega leta izdali novo skladbo z naslovom Le bog ve, kako te ljubim. Svoje prve oboževalce so pridobili s priredbami, med katerimi sta tudi nepozabni Njej in Šum na srcu, sloves romantikov pa jim je ob drugih pomagala ustvariti avtorska skladba Kako naj jo pozabim. Fantje so dejali, da se z lepimi pričakovanji podajajo na prvo skupno turnejo z Manco Špik, in obenem izrazili upanje, da ta ne bo zadnja. Zaupali so nam še, da si v tem zimskem obdobju lahko obetamo poletno in ljubezensko obarvane koncertne večere.

Skupno turnejo bodo Manca Špik in člani skupine Eros začeli na valentinovo, v Avditoriju Portorož, še isti konec tedna nadaljevali v rogaški Kristalni dvorani in športni dvorani v Slovenskih Konjicah, kjer se bo odvil poseben koncert v sklopu turneje, saj bodo glavno besedo prevzeli člani skupine Eros. Gre namreč za že tretje tradicionalno Valentinovo z Erosi, z letošnjim koncertom bodo fantje obeležili šestletnico delovanja in Valentinov pridih poleg Mance obogatili tudi z gostoma iz Dalmacije in Dejanom Vunjakom. Prvi mediteranski večer na Gorenjskem bo v Cerkljah na Gorenjskem, in sicer 28. februarja. Sledijo Murska Sobota, Ajdovščina, Novo mesto, Celje, Ptuj, Bovec, Litija, Lendava in 22. marca v Domžalah. Zadnji konec tedna v marcu bodo nastopili še v Metliki, 28. marca še enkrat na Gorenjskem – na Bledu, zadnji koncert pa bo v Pivki.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-2/11

četrtek

-5/13

petek

-7/15

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

OBVESTILA / Bled, 20. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

IZLETI / Kranj, 20. februar 2020

Po Beblerjevi poti v Ankaranu

IZLETI / Kranj, 20. februar 2020

Vseslovensko seniorsko pustovanje na Ptuju

PRIREDITVE / Jesenice, 20. februar 2020

Za otroke

IZLETI / Kranj, 21. februar 2020

Pustovanje 2020

OBVESTILA / Bled, 21. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Obvestila Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2020

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Soglasje za žičnico / 21:42, 18. februar

Dvomim, da je to dobra odločitev. Smučišči Vogel in Soriška planina sta dosti višja od Koble in bosta imela več snega in tudi ugodnejše nižj...

Dobre delavce je treba ceniti / 18:03, 18. februar

Pred leti so vsi sindikati SKEI organizirali solidarno stavko z evropskimi sindikati. Tudi v našem podjetju, ki ga sedaj žal ni več, ker je...

Našli so junakinjo iz Turčije / 16:16, 18. februar

Ta smučarka je prišla na tekmovanje ene 'xy' tekme na Krvavcu in zasedla predzadnje mesto. Kar ni smešno, ker nekdo je tudi zadnji in dobil ...

Dobre delavce je treba ceniti / 16:09, 18. februar

In kje je rešitev? Samo en dan, en sam samcat dan ne bi šli delavci na delo - pa klecne komplet vsa gamad pri koritu. Morali bi pa VSI!!
JE res nemogoče to uresničit??

Osvobodilna fronta / 16:07, 18. februar

Nekaj ne štima s tem pismom. Aha, že vem. Ni domobrancev.

Čudovite živali na Bledu / 15:54, 18. februar

Koliko je pa vstopnina? Koliko parkplac? Hrrčke in zajčke lahko božaš na bližnji kmetiji. Anakonda bo itak 'spala', drugi pitoni počivali.....

Krvavec s Progo Jureta Koširja / 15:54, 18. februar

Sam še morostarji dilcajo