Zlatoporočenca Roblek / Foto: Primož Pičulin

Vzela sta se Lučka in Ivko

Lucija in Janez Roblek s Suhe pri Predosljah sta pred kratkim praznovala petdeseto obletnico zakona. Zlatoporočenca večina pozna in ju tudi kliče po imenih Lučka in Ivko.

Lucija Roblek, rojena Žibert, je lani decembra dopolnila sedemdeset let. Njen soprog Janez Roblek je od nje starejši dve leti. Oba izhajata iz kmečkih družin s Suhe pri Predosljah, kjer živita še danes in kjer sta se tudi spoznala: Lucija se je rodila na domačiji Pr' Dolnu, kot deseti otrok, Janez pa kot prvi Pr' Polovc. Ločil ju je le potok Belca.

Ko sta se poročila, je dobila Lucija zemljišče od staršev in tam je zrasel dom zakoncev Roblek. Usodni da sta dahnila 31. januarja 1970 v Kranju. Imela sta bolj skromno poroko, in ker so bili časi takšni, si tudi poročnega potovanja nista mogla privoščiti. 

Še isto leto se jima je avgusta rodila hčerka Mateja, ki bo letos dopolnila petdeset let, štiri leta kasneje pa sin Boštjan. Roblekova imata tudi vnukinjo Anjo, ki v aprilu pričakuje dojenčka in vnuka Nejca, ki je priden študent.

Lucija je vse do upokojitve delala v Iskratelu kot mehanikarica telefonskih naprav, Janez pa je bil v Ikosu zaposlen kot vodja skladišč, po stečaju Ikosa pa je bil vzdrževalec v kranjski Roni.

Zakonca Roblek imata in spet nimata prostega časa na pretek, pravijo njuni najbližji, saj ko se ljudje upokojijo, je splošno znano, da aktivnim kaj hitro začne primanjkovati časa. Pa tudi doma je treba kaj postoriti po hiši in njeni okolici, kar je Janezova naloga. Lucija pa vestno opravlja vsa ostala gospodinjska dela in opravlja dela na vrtu.

Zlato poroko sta zakonca Roblek praznovala prvega februarja letos, v družbi vseh, ki so jima blizu. V cerkvi sv. Siksta v Predosljah sta obnovila cerkveno zaobljubo, nato pa je sledilo poročno slavje na Domačiji pr' Matjaž v Struževem, kjer ni manjkalo dobre jedače in pijače. Vmes so se zvrstili govori, voščila, zahvale in seveda tudi darila. Za piko na i pa sta zlatoporočenca na mizo dobila kar dve torti: eno za petdeset let poroke, drugo pa je dobila Lucija za rojstni dan, decembrskih sedemdeset let.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-2/11

četrtek

-5/13

petek

-7/15

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

OBVESTILA / Bled, 20. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

IZLETI / Kranj, 20. februar 2020

Po Beblerjevi poti v Ankaranu

IZLETI / Kranj, 20. februar 2020

Vseslovensko seniorsko pustovanje na Ptuju

PRIREDITVE / Jesenice, 20. februar 2020

Za otroke

IZLETI / Kranj, 21. februar 2020

Pustovanje 2020

OBVESTILA / Bled, 21. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Obvestila Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2020

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Soglasje za žičnico / 21:42, 18. februar

Dvomim, da je to dobra odločitev. Smučišči Vogel in Soriška planina sta dosti višja od Koble in bosta imela več snega in tudi ugodnejše nižj...

Dobre delavce je treba ceniti / 18:03, 18. februar

Pred leti so vsi sindikati SKEI organizirali solidarno stavko z evropskimi sindikati. Tudi v našem podjetju, ki ga sedaj žal ni več, ker je...

Našli so junakinjo iz Turčije / 16:16, 18. februar

Ta smučarka je prišla na tekmovanje ene 'xy' tekme na Krvavcu in zasedla predzadnje mesto. Kar ni smešno, ker nekdo je tudi zadnji in dobil ...

Dobre delavce je treba ceniti / 16:09, 18. februar

In kje je rešitev? Samo en dan, en sam samcat dan ne bi šli delavci na delo - pa klecne komplet vsa gamad pri koritu. Morali bi pa VSI!!
JE res nemogoče to uresničit??

Osvobodilna fronta / 16:07, 18. februar

Nekaj ne štima s tem pismom. Aha, že vem. Ni domobrancev.

Čudovite živali na Bledu / 15:54, 18. februar

Koliko je pa vstopnina? Koliko parkplac? Hrrčke in zajčke lahko božaš na bližnji kmetiji. Anakonda bo itak 'spala', drugi pitoni počivali.....

Krvavec s Progo Jureta Koširja / 15:54, 18. februar

Sam še morostarji dilcajo