Koraki za javno-zasebno partnerstvo

Na Jezerskem s spremembo odloka o gospodarskih javnih službah v občini začenjajo postopke za javno-zasebno partnerstvo pri upravljanju tamkajšnjega športnega parka.

Župan Andrej Karničar je svetnike povabil na čezmejni športni dogodek. V soboto, 8. februarja, bo na Jezerskem potekal Dan teka na smučeh na Jezerskem/ Langlauftag in Jezersko s projektom Alpe Adria Karavanke/ Karawanken, park regija doživetij. Začenja se ob 10. uri v dolini Ravenske Kočne.

Jezersko – Občinski svet Jezersko je sprejel odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o gospodarskih javnih službah v občini, s katerim naj bi pravno formalno uredil stanje na področju uvajanja javne službe upravljanja javnih športnih objektov in izvajanje športnih in rekreativnih dejavnosti ter organiziranja in izvajanja spodbujanja razvoja turizma. Novi odlok bo omogočil, da bo s podelitvijo koncesije poleg doslej določenih dejavnosti gospodarskih javnih služb lahko izbrani izvajalec opravljal tudi javno službo na področju turizma. To je šele prvi korak, s katerim želijo na Jezerskem urediti javno-zasebno partnerstvo na področju tamkajšnjega športnega parka. Pri vlaganjih v park, ki predvidevajo postavitev vlečnice, vlečnico, sankaško progo, osvetlitev športnih površin, zasneževanje ..., namreč občina sama ne bo mogla doseči zastavljenih ciljev. Jana Habjan, direktorica projektnega podjetja, ki za občino pripravlja omenjene dokumente, je svetnikom še razložila, da po ureditvi formalnosti lahko že aprila pripravijo javni razpis in poziv potencialnim zasebnim partnerjem. Že poleti pa bi lahko prišlo do sklenitve pogodbe s partnerjem, če bo za to izkazan interes.

Svetniki so spremembi odloka pritrdili, svetnico Metodo Karničar pa je predtem še zanimalo, kakšne reference ima projektna firma, ki za občino pripravlja dokumentacijo. So že izpeljali kak uspešen projekt, saj je znano, da so zimski centri zaradi blagih zim v težavah, kakšno je zanimanje zunanjih partnerjev, kaj je mogoče narediti, da ne bo vse na plečih občine? Habjanova je kot uspešen primer, pri katerem so sodelovali, omenila Zreče. Stvar dobro teče že nekaj let, sklenjena je 30-letna pogodba o javno zasebnem partnerstvu, v letu 2023 se obeta še dodatna investicija v hotel. Seveda morajo zasebniki v projektu videti svoj interes, da stvari uspešno potekajo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

jasno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

14/30

ponedeljek

12/24

torek

10/26

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

IZLETI / Kranj, 11. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 18. julij 2020

Pohod na Gradovec

IZLETI / Kranj, 25. julij 2020

Izlet na Grosser Rosennock

IZLETI / Kranj, 29. julij 2020

Letovanje na Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 15:31, 5. julij

Povzeto po radiu Ognjišče: še pogled z sruge stranihttps://siol.net/siol-plus/kolumne/odstop-hojsa-ker-noce-sistema-viktorja-avblja-529261ht...

Kaj pa »mirna Bosna«? / 00:53, 5. julij

Mir v Bosni vzdržuje Nemčija in druge razvite države sveta kamor Bosanci odhajajo s trebuhom za kruhom. V Bosni ostajajo samo starci. Njim se pa ne da ratovati.

Del Gradnikove zdaj slepa ulica / 00:50, 5. julij

Stebričke bo občina kmalu umaknila. Na ukaz prebivalcev Gradnikove.

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 17:32, 4. julij

Očitno sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta.

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:22, 3. julij

A pa ti je treba trikrat na dan hodit v trgovino?

Potrjenih 16 okužb z novim koronavirusom / 13:21, 3. julij

Kakšno zaščito pred korono uporabljajo politiki? Vsi zdravi, nihče ne zboli, niti levi, niti desni !