Ob odprtju prenovljenih prostorov so trak prerezali minister za zdravje Aleš Šabeder, direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura in vodja Centra za krepitev zdravja Jošt Torkar. / Foto: Gorazd Kavčič

Ob jubileju tudi novi prostori

V Zdravstvenem domu Kranj letos praznujejo šestdesetletnico delovanja na zdajšnji lokaciji, minuli petek pa so se tako zaposleni kot pacienti razveselili novih prostorov Centra za krepitev zdravja s telovadnico in novega arhiva.

Kranj – Osnovno zdravstvo Gorenjske z organizacijsko enoto Zdravstvenega doma Kranj je za temeljito obnovo nekdanjega bazena pridobilo evropska sredstva, kot je povedala direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura pa je bila obnova, skupaj z lastnimi sredstvi vredna okoli 550 tisoč evrov, potekala pa je od letošnjega poletja.

S preureditvijo starega neracionalnega bazena so pridobili sodobno telovadnico in predavalnico. Uredili so tudi arhiv, v katerega bodo spravljali zgodovino kranjskega zdravstvenega doma. Ta na obstoječi lokaciji deluje od 1. septembra 1959, ko je bilo odprtje centralne zgradbe, nato pa sta bila zgrajena še dva prizidka.

Ob jubileju in najnovejši pridobitvi so na petkovi slovesnosti predstavili film o delu Zdravstvenega doma Kranj in številnih programih, ki jih izvajajo. »Delati z ljudmi in za ljudi ni vedno lahko, a je častno in hvalevredno. Zato je moja čestitka ob jubileju namenjena predvsem ljudem, ki so ves ta čas pomagali drugim, lajšali bolečnine vseh vrst in obenem znali s prijazno besedo potolažiti in pomagati,« je zbrane nagovoril kranjski podžupan Janez Černe in dodal, da se v kratkem v bližini zdravstvenega doma obeta osemdeset nujno potrebnih dodatnih parkirnih mest pa tudi Park dr. Janeza Bleiweisa, ki je predviden med avtobusno postajo in zdravstvenim domom.

Kot je poudaril direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik, so novi prostori velika pridobitev pri izvajanju preventivne dejavnosti tako za zaposlene kot občane mestne občine Kranj ter občin Jezersko, Cerklje, Šenčur, Preddvor in Naklo. »Preventivna dejavnost postaja pomemben segment primarnega zdravstva, kar kažejo tudi podatki odzivnosti prebivalstva,« je povedal Jože Veternik in pojasnil, da so letos različne investicije v zdravstvo na Gorenjskem vredne več kot pet milijonov evrov. »Kljub najnovejši investiciji nam prostorov še vedno manjka in skupaj z Mestno občino Kranj se zelo trudimo, da bi v naslednjih letih postavili nov sodoben objekt na lokaciji stare reševalne postaje,« je tudi dodal Veternik.

»Odprtje novih prostorov je še en dokaz, da se v zdravstvu dogaja veliko pozitivnega in da skrbimo tudi za investicije. Seveda so potrebe velike, zato se s posameznimi izvajalci, tudi z Zdravstvenim domom Kranj in Osnovnim zdravstvom Gorenjske, trudimo, da znotraj sredstev za investicije poskrbimo za najnujnejše zadeve. Vemo, da so potrebe vedno večje, saj je življenjska doba vsako leto daljša, kar pomeni, da naš zdravstveni sistem predvsem pa preventivni programi dobro delujejo,« je poudaril minister za zdravje Aleš Šabeder in zaposlenim v Zdravstvenem domu Kranj zaželel uspešno delo v prenovljenih prostorih.

Oddajte svoj komentar

Kranj -5°

delno oblačno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/6

ponedeljek

-2/2

torek

-9/12

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PREDAVANJA / Žirovnica, 20. januar 2020

Spoprijem s stresom in sproščanje

PREDAVANJA / Preddvor, 21. januar 2020

Predavanje in delavnica o inkontinenci

OBVESTILA / Vodice, 22. januar 2020

Porcelan

OBVESTILA / Kranjska Gora, 22. januar 2020

Tradicionalna peka kruha v krušni peči in izdelava masla

IZLETI / Kranj, 23. januar 2020

Od klopce na klopco

OBVESTILA / Šenčur, 24. januar 2020

Občni zbor Turističnega društva Šenčur

PRIREDITVE / Šenčur, 25. januar 2020

Slovesnost ob 76. obletnici streljanja štiridesetih talcev

IZLETI / Kranj, 25. januar 2020

Do Doma Čemšenik in na vrh Babe

 

 
 

 

 
 
 

Kakšno šolo si želijo starši / 07:54, 19. januar

"Zagotoviti je treba MEHANIZME, ki bodo omogočali nagrajevanje in ukrepanje v primeru izkazane slabe kakovosti."......................... ME...

Zapoj zdaj, srce partizansko / 19:28, 18. januar

Je vprašal učence ravnatelj na šolskem izletu v Dražgošah: zakaj so padli partizani ? Po daljšem molku se eden od učencev ojunači: ker so se spotaknili ?

Skromna zima / 18:06, 18. januar

Fotografija:
allora pridem več ksno.
A je to nekaj novga, da moraš pri sedenju na stolu nosit čelado, a slab vidim??

Skromna zima / 17:45, 18. januar

Več je snega, več je morostarjev v dolini, tko da je kar OK

Vsak dan je nova priložnost za opustitev kajenja / 17:43, 18. januar

In koliko jih umre zaradi prekomerne debelosti ( ožilje, srce) ? Alkohola?To kar sedaj počnejo meji že na norost! Enotna embalaža cigaret ja...

Cerkev prikriva spolne zlorabe / 16:43, 18. januar

So sprejeli smernice ja, a da bodo vodili evidenco?
Banda pokvarjena !!

Zapoj zdaj, srce partizansko / 15:49, 17. januar

ZA KAR SEM UMRL, BI HOTEL ŠE ENKRAT UMRETI je napisal K.D. Kajuh--------------------Takle smo imeli:pri slovenščini sem nekoč rekel, da če ...