Ob odprtju prenovljenih prostorov so trak prerezali minister za zdravje Aleš Šabeder, direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura in vodja Centra za krepitev zdravja Jošt Torkar. / Foto: Gorazd Kavčič

Ob jubileju tudi novi prostori

V Zdravstvenem domu Kranj letos praznujejo šestdesetletnico delovanja na zdajšnji lokaciji, minuli petek pa so se tako zaposleni kot pacienti razveselili novih prostorov Centra za krepitev zdravja s telovadnico in novega arhiva.

Kranj – Osnovno zdravstvo Gorenjske z organizacijsko enoto Zdravstvenega doma Kranj je za temeljito obnovo nekdanjega bazena pridobilo evropska sredstva, kot je povedala direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura pa je bila obnova, skupaj z lastnimi sredstvi vredna okoli 550 tisoč evrov, potekala pa je od letošnjega poletja.

S preureditvijo starega neracionalnega bazena so pridobili sodobno telovadnico in predavalnico. Uredili so tudi arhiv, v katerega bodo spravljali zgodovino kranjskega zdravstvenega doma. Ta na obstoječi lokaciji deluje od 1. septembra 1959, ko je bilo odprtje centralne zgradbe, nato pa sta bila zgrajena še dva prizidka.

Ob jubileju in najnovejši pridobitvi so na petkovi slovesnosti predstavili film o delu Zdravstvenega doma Kranj in številnih programih, ki jih izvajajo. »Delati z ljudmi in za ljudi ni vedno lahko, a je častno in hvalevredno. Zato je moja čestitka ob jubileju namenjena predvsem ljudem, ki so ves ta čas pomagali drugim, lajšali bolečnine vseh vrst in obenem znali s prijazno besedo potolažiti in pomagati,« je zbrane nagovoril kranjski podžupan Janez Černe in dodal, da se v kratkem v bližini zdravstvenega doma obeta osemdeset nujno potrebnih dodatnih parkirnih mest pa tudi Park dr. Janeza Bleiweisa, ki je predviden med avtobusno postajo in zdravstvenim domom.

Kot je poudaril direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik, so novi prostori velika pridobitev pri izvajanju preventivne dejavnosti tako za zaposlene kot občane mestne občine Kranj ter občin Jezersko, Cerklje, Šenčur, Preddvor in Naklo. »Preventivna dejavnost postaja pomemben segment primarnega zdravstva, kar kažejo tudi podatki odzivnosti prebivalstva,« je povedal Jože Veternik in pojasnil, da so letos različne investicije v zdravstvo na Gorenjskem vredne več kot pet milijonov evrov. »Kljub najnovejši investiciji nam prostorov še vedno manjka in skupaj z Mestno občino Kranj se zelo trudimo, da bi v naslednjih letih postavili nov sodoben objekt na lokaciji stare reševalne postaje,« je tudi dodal Veternik.

»Odprtje novih prostorov je še en dokaz, da se v zdravstvu dogaja veliko pozitivnega in da skrbimo tudi za investicije. Seveda so potrebe velike, zato se s posameznimi izvajalci, tudi z Zdravstvenim domom Kranj in Osnovnim zdravstvom Gorenjske, trudimo, da znotraj sredstev za investicije poskrbimo za najnujnejše zadeve. Vemo, da so potrebe vedno večje, saj je življenjska doba vsako leto daljša, kar pomeni, da naš zdravstveni sistem predvsem pa preventivni programi dobro delujejo,« je poudaril minister za zdravje Aleš Šabeder in zaposlenim v Zdravstvenem domu Kranj zaželel uspešno delo v prenovljenih prostorih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

delno oblačno
vlažnost: 84 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

0/16

nedelja

5/6

ponedeljek

-1/8

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 29. marec 2020

Odpovedi prireditev zaradi koronavirusa

OBVESTILA / Gorenjska, 30. marec 2020

Odpovedi prireditev zaradi koronavirusa

PRIREDITVE / Kranj, 1. april 2020

Predstavitev medicinskih in ortopedskih pripomočkov

RAZSTAVE / Radovljica, 2. april 2020

Mlada ilustracija 2020

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 4. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Maske v vsako gospodinjstvo v Mengšu / 09:21, 28. marec

Bravo. To pa je delo za ljudi. V naši občini smo ravno včeraj dobili občinski časopis ali županov časopis. To je verjetno tudi vse kar lahko od njega pričakujemo. Župana namreč.

Vlada pripravila ukrepe za blažitev posledic epidemije / 10:22, 27. marec

Tole v podkrepitev govoric:

https://revijazarja.si/clanek/mnenja/5aa7e56560105/ste-za-referendum-o-rtv-nikar

Vlada pripravila ukrepe za blažitev posledic epidemije / 10:19, 27. marec

Primož, sva že bližje. Te že vidim na desni..........................mal heca.Tole se govori:"....... da velika večina odgovornih in resnih ...

Vlada pripravila ukrepe za blažitev posledic epidemije / 08:55, 27. marec

Izginilo bo na stotine ur dokumentarnega programa in vsebin, ki se ukvarjajo s kulturo, mladimi, glasbo, znanostjo, zabavo, športom in bog v...

Vlada pripravila ukrepe za blažitev posledic epidemije / 20:48, 26. marec

Kar razloži.

Vlada pripravila ukrepe za blažitev posledic epidemije / 19:32, 26. marec

Kaj to pomeni mi verjetno ni potrebno razlagati? Ali pač?

Najbolj izpostavljeni ostajajo starejši / 19:27, 26. marec

Se strinjam, me pa zanima, če kdo od starejših lahko odgovori zakaj je potrebno v tem času po Merkurju iskat zemljo in rože?