Meritve so pokazale, da je v vodovodnem jašku eksplodiral plin, zato gasilci zdaj prezračujejo jaške na širšem območju in izvajajo meritve. / Foto: Primož Pičulin

V eksploziji plina poškodovanih šest oseb

V vodovodnem jašku pri gasilskem domu v Britofu pri Kranju je danes nekaj po 15. uri eksplodiral plin. Iz bližnjih objektov so evakuirali 76 oseb, policija pa poziva vse stanovalce Britofa, Milj in Predoselj, naj do nadaljnjega ne uporabljajo odprtega ognja.

Britof – Danes popoldne je v vodovodnem jašku pri gasilskem domu v Britofu pri Kranju prišlo do eksplozije plina, v kateri se je poškodovalo šest oseb, ki so utrpele opekline in so jih odpeljali v zdravstveno ustanovo. Po neuradnih podatkih so med njimi tudi štiri mladoletne osebe. Iz dvajsetih najbližjih objektov so evakuirali 76 oseb, ki so po besedah poveljnika štaba Civilne zaščite Mestne občine Kranj Saša Govekarja nastanjeni pri sorodnikih in prijateljih. Ta trenutek kranjski poklicni gasilci še pregledujejo in prezračujejo kanalizacijske jaške na širšem območju, zato policisti pozivajo stanovalce Britofa, Milj in Predoselj, naj do nadaljnjega ne uporabljajo odprtega ognja.

Do eksplozije je okoli 15.10 prišlo v vodovodnem jašku na lokalni cesti v Britofu, v bližini jaška pa je tudi ostala infrastruktura, tudi plinovod. Dve osebi sta tedaj na jašku izvajali dela, štiri pa so bile v bližini. Vseh šest je poškodovanih, po prvih podatkih so vsi utrpeli opekline, tudi po obrazu. »Okoliščine kažejo, da je eksplodiral plin, na kar kažejo tudi meritve, ki so jih opravili gasilci. Plinovod na območju intervencije je zaprt,« je razložil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Policisti in gasilci so iz dvajsetih objektov v 50-metrskem pasu na vsako stran ceste v dolžini 400 metrov evakuirali 76 oseb, je pojasnil Kos. »Cesta bo do nadaljnjega zaprta. Meritve se trenutno nadaljujejo v smeri Predoselj. V kolikor bo potrebno, bo evakuacija stekla tudi na tem delu. Od Britofa v smeri Kranja pa meritve trenutno niso pokazale na prisotnost plina. Po prvih podatkih škoda na stanovanjskih objektih ni nastala,« je še razložil.

V intervenciji trenutno sodeluje 18 gasilcev Gasilsko reševalne službe (GARS) Kranj in Prostovoljnega gasilskega društva Britof. Vodja intervencije Andraž Šifrer, poveljnik operative GARS Kranj, je razložil, da je celotno območje, kjer se predvideva prisotnost plina, zaprto, zato za mimoidoče nevarnosti ni. »Evakuirani stanovalci se bodo lahko vrnili v svoje domove, ko bodo meritve pokazale, da je varno,« je poudaril.

Oddajte svoj komentar

Kranj -6°

delno oblačno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/6

ponedeljek

-2/2

torek

-9/12

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PREDAVANJA / Žirovnica, 20. januar 2020

Spoprijem s stresom in sproščanje

PREDAVANJA / Preddvor, 21. januar 2020

Predavanje in delavnica o inkontinenci

OBVESTILA / Vodice, 22. januar 2020

Porcelan

OBVESTILA / Kranjska Gora, 22. januar 2020

Tradicionalna peka kruha v krušni peči in izdelava masla

IZLETI / Kranj, 23. januar 2020

Od klopce na klopco

OBVESTILA / Šenčur, 24. januar 2020

Občni zbor Turističnega društva Šenčur

PRIREDITVE / Šenčur, 25. januar 2020

Slovesnost ob 76. obletnici streljanja štiridesetih talcev

IZLETI / Kranj, 25. januar 2020

Do Doma Čemšenik in na vrh Babe

 

 
 

 

 
 
 

Kakšno šolo si želijo starši / 07:54, 19. januar

"Zagotoviti je treba MEHANIZME, ki bodo omogočali nagrajevanje in ukrepanje v primeru izkazane slabe kakovosti."......................... ME...

Zapoj zdaj, srce partizansko / 19:28, 18. januar

Je vprašal učence ravnatelj na šolskem izletu v Dražgošah: zakaj so padli partizani ? Po daljšem molku se eden od učencev ojunači: ker so se spotaknili ?

Skromna zima / 18:06, 18. januar

Fotografija:
allora pridem več ksno.
A je to nekaj novga, da moraš pri sedenju na stolu nosit čelado, a slab vidim??

Skromna zima / 17:45, 18. januar

Več je snega, več je morostarjev v dolini, tko da je kar OK

Vsak dan je nova priložnost za opustitev kajenja / 17:43, 18. januar

In koliko jih umre zaradi prekomerne debelosti ( ožilje, srce) ? Alkohola?To kar sedaj počnejo meji že na norost! Enotna embalaža cigaret ja...

Cerkev prikriva spolne zlorabe / 16:43, 18. januar

So sprejeli smernice ja, a da bodo vodili evidenco?
Banda pokvarjena !!

Zapoj zdaj, srce partizansko / 15:49, 17. januar

ZA KAR SEM UMRL, BI HOTEL ŠE ENKRAT UMRETI je napisal K.D. Kajuh--------------------Takle smo imeli:pri slovenščini sem nekoč rekel, da če ...