Druga stran: zasedba John F. Doe prihaja v Kranj. / Foto: arhiv skupine (Alenka Klinar)

Slovo od mladosti

Udarna blejska rokovska zasedba John F. Doe, ki je pred poletjem izdala drugi album s pomenljivim naslovom Druga stran, bo to soboto, 16. novembra, s skupino Društvo mrtvih pesnikov delila oder kranjskega Klubar Gastropuba.

Rokovska skupina John F. Doe je bila ustanovljena leta 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe. Sledilo je iskanje koncertov in igranje v živo, leta 2015 je izšel njihov prvenec z naslovom JFD. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča obogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov, ki jih priskrbita kitarist Aleš Svetina ter klaviaturist in spremljevalni pevec Luka Zemljič. Dinamično ritem sekcijo ustvarjata bobnar Bojan Marinko in basist Tilen Knaflič. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki indie in garažnega roka. Letos so izdali novi album Druga stran, tako da tudi preko poletja niso počivali: zasledili smo jih na različnih odrih po Sloveniji, v začetku oktobra pa so se predstavili tudi na velikem odru ljubljanskih Stožic, kjer so v družbi odmevnih imen – Tomija Megliča, Grege Skočirja, Sausages, Tabu, Seven Days In May in drugih – podprli naše vrhunske boksarje. V soboto, 16. novembra, bodo nastopili tudi v Kranju, kjer si bodo oder v Klubar Gastropubu delili z Društvom mrtvih pesnikov.

Kakšna je trenutna klima v vaši skupini John F. Doe – kako ste preživeli poletje in začetek jeseni v koncertno-glasbenem smislu?

Klima v skupini je izvrstna. V ospredje bi postavili poletni koncert na Blejski noči, kjer smo v domačem kraju lahko predstavili svoj novi album, ki ga bomo zaigrali tudi v Kranju. V zadnjem obdobju je bila kadrovska sprememba pri producentu, zadnjo ploščo je produciral Peter Dekleva, z izjemo pesmi Hyde, ki jo je prevzel naš prejšnji producent Matej Wolf.

Pred kratkim ste izdali odličen album Druga stran. Kako bi opredelili rdečo nit albuma oz. vaše glasbe?

Prvi singel z naslovom Povej naglas je bila tudi naša prva skladba v slovenskem jeziku. Gre za veliko spremembo, in sicer prav zato, ker so besedila celotnega albuma napisana v slovenščini. Pri tem je vsak prispeval nekaj besedil, vsi pa smo v obdobju, v katerem opazujemo spremembe v odnosih do različnih življenjskih stvari. Brezskrbna mladost je za nami – prav to je rdeča nit albuma.

Med drugim ste nastopili tudi v Stožicah – kako bi opisali izkušnjo nastopanja pred tako veliko množico?

Občutki na tako velikih odrih so vedno odlični, a vendarle malo drugačni kot pa klubska scena, kjer je zagotovo več intime. Je pa seveda neponovljiva izkušnja, ni prva in seveda verjamemo, da tudi ne zadnja.

Kaj pripravljate za tokratni koncert, se obeta kakšno presenečenje?

Za vsak koncert se potrudimo, da naredimo nekaj posebnega, podrobnosti naj za zdaj še ostanejo presenečenje. S tem koncertom zaključujemo uspešno ustvarjalno leto. Kmalu se bomo posvetili izdelavi novega videospota in nadaljevali koncerte. Vljudno vabljeni!

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

12/23

nedelja

9/24

ponedeljek

10/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 12. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 13. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 14. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, Cerkje, 14. julij 2020

Kolesarska izleta

FILM / Jesenice, 14. julij 2020

Pavarotti

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

OBVESTILA / Gorenjska, 15. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 16. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Krvavi Kongo / 22:57, 11. julij

Točno tako Leopold ni bil nikoli v Kongu, Hitler ni bil nikoli v taborišču, Tito ni bil nikoli na Golem Otoku, a ljudje so umirali kot po...

Ohranjajo vleko ploha / 22:43, 11. julij

Do pred kratkim je živel v Kranju in so bili vsi ostali Slovenci za njega Neslovenci primorci so bili Italijani, Štajerci Turki, Dolenci pa ...

Ohranjajo vleko ploha / 22:37, 11. julij

Imam nažalost švagerja, pameten da kar po šivih poka, v življenju pa mu ni uspelo popolnoma, nič sovraži vse kar ni Gorensko in Srbsko tipičen Šovinist

Ohranjajo vleko ploha / 22:33, 11. julij

Ja gdo? katera Gorenka, pa še hoče Gorenca za Moža?
Če prav nič ne znajo so najbol pametni, dopoldan sovražijo sami sebe popoldan pa celi svet.

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 16:12, 10. julij

"Ve kdo, da je kaka cerkev fraj 30. Julija?"
---------------------------
V Srbiji v samostanu Studenica imaju fraj. Ne vem pa če imajo žar.
Če ostaneš dol, ti ga jaz kupim.
Ajd.

V četrtek sedemnajst novih okužb / 15:27, 10. julij

Kdo bo skrbel za naše zdravje, če zboli vladni govorec Jelko ?

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 10:33, 10. julij

Cerkev Sv. Metoda in Cirila v LJ ponuja celotno ponudbo od žara do trubaćev. Gospod 20% pride civilno poročit v park pred cerkvijo.