Na obeh regijskih tekmovanjih se je pomerilo več kot dva tisoč prostovoljnih gasilcev. / Foto: Maša Likosar

Prislužili so si vstopnice za Celje

Znani so potniki na državno gasilsko tekmovanje prihodnje leto v Celju. Ta mesec so namreč v Kranju in Šenčurju izvedli regijski gasilski tekmovanji za vse kategorije.

Šenčur, Kranj – Na regijsko tekmovanje so se uvrstile najboljše tri skupine oziroma desetine iz vsake starostne skupine iz vseh desetih gorenjskih gasilskih zvez: Naklo, Bled - Bohinj, Kranjska Gora, Jesenice, Radovljica, Škofja Loka, Kokra, Mestne občine Kranj, Cerklje na Gorenjskem in Tržič. Na obeh regijskih tekmovanjih se je v vajah z motorno brizgalno, s hidrantom, vedrovko, vaji raznoterosti, razvrščanju in štafetnem teku na štiristo metrov brez ovir pomerilo več kot dva tisoč prostovoljnih gasilcev. Najboljše skupine so si prislužile vstopnico za državno tekmovanje, ki bo potekalo tretji konec tedna v maju naslednje leto v Celju.

Na regijskem tekmovanju za mladino v Kranju, ki ga je Gasilska zveza (GZ) Gorenjske organizirala v sodelovanju z GZ Mestne občine Kranj, je tekmovalo 79 ekip, na državno tekmovanje pa se jih je uvrstilo 14. Med pionirkami je izstopala ekipa Hrušice, ki je vajo z vedrovko izvedla v nadpovprečno hitrem času, med mladinci pa se je v vaji z ovirami izkazala ekipa Mavčiče 1.

V šenčurskem športnem parku, kjer je v organizaciji GZ Gorenjske in GZ Kokra potekalo regijsko tekmovanje za člane, članice, starejše gasilce in starejše gasilke, se je med seboj pomerilo 129 ekip, na državno tekmovanje pa se je uspelo uvrstiti 22 ekipam. V kategoriji člani B so v vaji z motorno brizgalno blesteli gasilci Lancovega.

»Namen tovrstnih tekmovanj je preverjanje operativne sposobnosti prostovoljnih gasilcev, spoznavanje z vajami in orodjem, ki ga uporabljamo tudi ob intervencijah. Ne nazadnje pa gre tudi za kanček tekmovalnosti in druženje,« je povedal vodja obeh tekmovanj Marko Pipan, predsednik Komisije za tekmovanja pri GZ Gorenjske in poveljnik GZ Kokra. Tekmovalce je s svojo prisotnostjo počastil tudi podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Jože Derlink, ki je bil z izvedbo obeh tekmovanj zelo zadovoljen. »Pogoji, tako vreme kot tekmovalne površine, so bili tekmovalcem naklonjeni. Vse desetine so bile odlično pripravljene, a na koncu so se na državno tekmovanje uvrstile tiste ekipe, ki so dobile bitko s časom in pokazale strokovno podkovanost,« je dejal Derlink.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

delno oblačno
vlažnost: 38 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

9/20

torek

7/21

sreda

6/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...

Ob polnoletnosti nov izziv / 14:11, 26. maj

Da me ne bo kdo napačno razumel, tudi sam sem sodeloval v akciji in nabral kar polno vrečo tiste velike rumene vreče, smeti. Prepričan sem, ...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 12:06, 26. maj

Te vrste ljudi je treba strogo kaznovati in z imenom javno objaviti

Za odprte trgovine ob nedeljah / 09:35, 26. maj

Zaprtje prodajaln, trgovin ob nedeljah bi pomenilo upad prihodka in zmanjšanje gospodarske aktivnosti, verjetno je zato tudi PV in minister spremenil mnenje in do tega ne bo prišlo !

Za odprte trgovine ob nedeljah / 08:13, 26. maj

Glede na to, da je za odprtje trgovin ob nedeljah tudi Trgovinska zbornica, vlada ne more temu nasprotovati. Na eni strani so papirnati sind...

Za odprte trgovine ob nedeljah / 07:53, 26. maj

Vlada ne podpira predloga zakona, ki ga je v DZ vložila Levica !
Pravilno, ostane naj tako kot dosedaj !