Postrv, pripravljena na različne načine, je lahko predjed ali pa kar glavna jed.

Bil je čas kosila

Moja pot v Bohinj (2)

Restaurant Triglav Bohinj je v pritličju Aparthotela Triglav. Ima veliko pokrito teraso, tako da tudi slabše vreme ne pokvari vzdušja s pogledom na zeleno okolico, jezero in hribe.

Novi najemnik restavracije Damir Salkić sicer živi v Radovljici, njegova soproga prihaja iz Bohinja, deset let je delal na Bledu, potem se je odločil, da gre drugim izzivom naproti. Po kratkem pogovoru z njim dobiš občutek, da je zelo naklonjen povezovanju s sosedi, okolico in vesel, da se z novim investitorjem bohinjskim propadajočim hotelskim zvezdam obetajo boljši časi. Se je pa odločil, da po novem v restavraciji ne bo morskih okusov. Pri ribjih jedeh vidi kot kraljico krožnika seveda bohinjsko postrv, a v prihodnosti bo verjetno našla pot na krožnik še kakšna sladkovodna riba, kot je to na primer smuč. V njegovem stilu je ponudba vin široka, že od prej pa vemo, da ima poseben nos za zanimiva, izjemna domača vina, ki jih na Gorenjskem – lahko rečemo tudi v slovenskih restavracijah – redko zasledimo.

Bil je čas kosila. Pri sosednji mizi so imeli s seboj najstnika, ki je najprej tris postrvi na krožniku pred seboj začudeno gledal, potem pa jed po prigovarjanju staršev pokusil in se odločil, da jo bo označil z dobro. Kot predjed sem si ga sicer privoščila sama, a bi bil lahko popolnoma samostojna jed. V trisu je glavni kuhar kombiniral postrvji bakalar, ikre, postrvji karpačo in dimjeno postrv. Strinjala sem se z najstnikom, a osebno me je bolj navdušil kos srednje pečene, dobro uležane bohinjske govedine z domačo čebulno marmelado, krompirčkom, korenčkovo kremo z bučkami, zelenjavo in omako. Prav omaka pa je bila verjetno ena tistih, ki je celoten krožnik absolutno nadgradila; čeprav sem, ko sem prvič zagrizla v meso, razumela, o čem mi je pred kratkim na intervjuju s tako gorečnostjo pripovedoval gorenjski tekmovalec v zadnjem MasterChefu Slovenija, Bojan Bešter: kaj je torej mislil pod 'okusen, domač kos dobro zorjene govedine'. Pa da jo potem res nekdo zna še dobro pripraviti … Porcija je bila za moškega ravno pravšnja, za žensko rahlo prevelika, zato sem sladico tokrat spustila.

Pa cene? Rahlo turistične, a brez pretiravanj. (Konec)

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

pretežno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

5/11

četrtek

4/10

petek

7/10

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 21. november 2019

Na Semiško goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Tržič, 21. november 2019

Obisk stare gospe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. november 2019

Blaznikov večer o španski gripi

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Žiri, 22. november 2019

Visoška kronika v poljanskem narečju

 

 
 

 

 
 
 

Nov trgovski center v Lescah / 19:41, 20. november

Saj res! Na Gradnikovi je še vedno ograjen prostor, kjer je bila sicer trgovina mercator, v bistvu pa zaklonišče za naselje 'isospan', zdaj pa hočejo graditi še nove stanovanjske enote !

Nov trgovski center v Lescah / 19:38, 20. november

No, tukaj bi pa Primožu lahko samo pritrdil. Še več. Tale zemljišča so kmetje prodali za res mali denar, danes jim pa občina pozlati vložke...

Nov trgovski center v Lescah / 11:35, 20. november

Ni še dost? Za eno ornk igrišče ali dvorano pa denarja ni ?!

Le suha drva dobro grejejo / 11:34, 20. november

Hvala zvezi potrošnikov za nasvet, menda Gorenjci kurimo mokra drva, ker dalj časa gorijo.. jaooo

Krekov večer o Ivanu Omanu / 10:35, 20. november

Elita in buržuazija na kupu, moti edinole bivši komunist, danes skrajni desničar, sicer dosmrtni predsednik stranke.. In ja, danes vse več ...

Po ločitvi / 20:35, 19. november

Ločitev ni noben problem. Pišeš Tanji na Glasu in ona ti svetuje, da ostani to kar si.
Problem rešen.

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 12:17, 19. november

Kaj pa primer Milko Nović?
Nedolžnega so oprostili .
A je to pošteno?
heheh