Sanacija ostrešja stavbe, v kateri je Upravna enota Škofja Loka, bo predvidoma končana v drugi polovici tega meseca.

Obsežna prenova upravne stavbe

Nadaljuje se obsežna obnova upravne stavbe v Škofji Loki. Poteka celovita sanacija ostrešja.

Škofja Loka – Občina Škofja Loka je kot lastnica upravne stavbe na Poljanski cesti v Škofji Loki letos pristopila k celoviti sanaciji njenega ostrešja, ki je bilo že precej dotrajano.

Večinska uporabnica prostorov upravne stavbe na Poljanski cesti na vrhu Pepetovega klanca je Upravna enota Škofja Loka. »Slednja ima prostore v brezplačni uporabi na podlagi Zakona o upravi, za kar pa je preko pristojnega Ministrstva za javno upravo dolžna sofinancirati tudi investicijska dela. Tako bo pri omenjeni investiciji celovite sanacije strehe, ki je ocenjena na okrog devetdeset tisoč evrov, pristojno ministrstvo prispevalo dobrih 63 tisoč evrov,« sta pojasnila Igor Juričan, vodja Oddelka za splošne zadeve na Občini Škofja Loka, in Jernej Tavčar iz službe za odnose z javnostjo. Dodajata, da je občina že pred začetkom obnove strehe zamenjala tudi dotrajana okna v mansardi stavbe. Vrednost te investicije je bila okrog deset tisoč evrov, z uspešnim kandidiranjem pa so zanjo že pridobili nepovratno finančno spodbudo Eko sklada v višini dobrih dva tisoč evrov namenskih sredstev. »V sklopu celovite obnove ostrešja bo občina dodatno toplotno izolirala podstreho, strošek teh del pa ocenjujemo na okrog tisoč evrov,« so še povedali na občini.

Zamenjava oken je že končana, zaključek sanacije strehe pa je predviden za drugo polovico avgusta. »Letošnja investicija je nadaljevanje obsežne obnove stavbe, ki se je začela z menjavo oken na celotni upravni stavbi, ki sta jo v letu 2016 skupaj izvedla Občina Škofja Loka in Ministrstvo za javno upravo in je bila vredna 140 tisoč evrov. Po letošnji celoviti prenovi ostrešja in zamenjavi oken na mansardi bo upravna stavba energetsko učinkovitejša, prenova pa bo prispevala k zmanjšanju toplotnih izgub in posledično nižjim stroškom ogrevanja,« še pojasnjujejo na Občini Škofja Loka.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

oblačno
vlažnost: 88 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

4/8

četrtek

7/12

petek

8/12

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 14. november 2019

Po poti oslovega hrbta

OBVESTILA / Gorenjska, 14. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PREDAVANJA / Radovljica, 14. november 2019

O medonosnih čebelah

PRIREDITVE / Jesenice, 14. november 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Hrušica, 14. november 2019

Gruzija in Armenija

GLASBA / Škofja Loka, 14. november 2019

Ob 70-letnici Glasbene šole Škofja Loka

GLEDALIŠČE / Cerklje, 14. november 2019

Ljubi moj

OBVESTILA / Gorenjska, 15. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

 

 
 

 

 
 
 

Največ denarja za obnovo cest / 11:57, 14. november

Lepi konci Slovenije, ki so bili po vojni neupravičeno zapostavljeni kar se tiče infrasttrukture in dostopnosti !

Sedemindvajset / 21:09, 13. november

G.Pintar,Če govoriva o kraljevini oz. stari Jugoslaviji je dejstvo, da je bila močna in vplivna edino RKC, država je bila gospodarsko in voj...

Film o družbenih konfliktih sodobne Slovenije / 18:43, 13. november

Režiser Metod Pevec in igralska zasedba Valter Dragan, Katarina Čas in Janez Škof so slabš napravljeni kotklošarji ( glej fotografijo).Blefe...

Sedemindvajset / 15:50, 13. november

Primož! Nekaj je beg pred revščino, ki se je dogajal tudi v medu in mleku obljubljeni deželi (saj veš kateri), drugo pa je beg pred izvensodnimi poboji.

Z Brnika tudi v Bruselj / 10:01, 13. november

Župan raje skrbi za povečano število novih priseljencev, kot pa za kolesarske steze.

Banke: ukrep uveden prehitro / 09:58, 13. november

Raje naj izterjajo dolgove od dolžnikov, ne pa da jim ga odpisujejo. Jankovićeva družina dolguje preko 40 milijonov.Kdo bo to plačal? Mi dav...

Z Brnika tudi v Bruselj / 09:55, 13. november

Kdaj bo možno po kolesarski stezi z Brnika v Šenčur in naprej v Kranj, sprašujem oba župana bogatih občin? Poden Šenčur in Kranj, poden!