Sanacija ostrešja stavbe, v kateri je Upravna enota Škofja Loka, bo predvidoma končana v drugi polovici tega meseca.

Obsežna prenova upravne stavbe

Nadaljuje se obsežna obnova upravne stavbe v Škofji Loki. Poteka celovita sanacija ostrešja.

Škofja Loka – Občina Škofja Loka je kot lastnica upravne stavbe na Poljanski cesti v Škofji Loki letos pristopila k celoviti sanaciji njenega ostrešja, ki je bilo že precej dotrajano.

Večinska uporabnica prostorov upravne stavbe na Poljanski cesti na vrhu Pepetovega klanca je Upravna enota Škofja Loka. »Slednja ima prostore v brezplačni uporabi na podlagi Zakona o upravi, za kar pa je preko pristojnega Ministrstva za javno upravo dolžna sofinancirati tudi investicijska dela. Tako bo pri omenjeni investiciji celovite sanacije strehe, ki je ocenjena na okrog devetdeset tisoč evrov, pristojno ministrstvo prispevalo dobrih 63 tisoč evrov,« sta pojasnila Igor Juričan, vodja Oddelka za splošne zadeve na Občini Škofja Loka, in Jernej Tavčar iz službe za odnose z javnostjo. Dodajata, da je občina že pred začetkom obnove strehe zamenjala tudi dotrajana okna v mansardi stavbe. Vrednost te investicije je bila okrog deset tisoč evrov, z uspešnim kandidiranjem pa so zanjo že pridobili nepovratno finančno spodbudo Eko sklada v višini dobrih dva tisoč evrov namenskih sredstev. »V sklopu celovite obnove ostrešja bo občina dodatno toplotno izolirala podstreho, strošek teh del pa ocenjujemo na okrog tisoč evrov,« so še povedali na občini.

Zamenjava oken je že končana, zaključek sanacije strehe pa je predviden za drugo polovico avgusta. »Letošnja investicija je nadaljevanje obsežne obnove stavbe, ki se je začela z menjavo oken na celotni upravni stavbi, ki sta jo v letu 2016 skupaj izvedla Občina Škofja Loka in Ministrstvo za javno upravo in je bila vredna 140 tisoč evrov. Po letošnji celoviti prenovi ostrešja in zamenjavi oken na mansardi bo upravna stavba energetsko učinkovitejša, prenova pa bo prispevala k zmanjšanju toplotnih izgub in posledično nižjim stroškom ogrevanja,« še pojasnjujejo na Občini Škofja Loka.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno oblačno
vlažnost: 72 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

9/20

torek

7/21

sreda

6/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

 

 
 

 

 
 
 

Za odprte trgovine ob nedeljah / 09:35, 26. maj

Zaprtje prodajaln, trgovin ob nedeljah bi pomenilo upad prihodka in zmanjšanje gospodarske aktivnosti, verjetno je zato tudi PV in minister spremenil mnenje in do tega ne bo prišlo !

Za odprte trgovine ob nedeljah / 08:13, 26. maj

Glede na to, da je za odprtje trgovin ob nedeljah tudi Trgovinska zbornica, vlada ne more temu nasprotovati. Na eni strani so papirnati sind...

Za odprte trgovine ob nedeljah / 07:53, 26. maj

Vlada ne podpira predloga zakona, ki ga je v DZ vložila Levica !
Pravilno, ostane naj tako kot dosedaj !

Anton Globočnik in zedinjena Slovenija / 11:50, 25. maj

Če je že določil Slovensko trobojnico na podlagi Kranjskega grba, bi moral namesto bele uporabiti zlato (rumeno) barvo. Tako imamo še danes rusko zastavo za državni simbol.

Za odprte trgovine ob nedeljah / 11:45, 25. maj

Vse trgovine bi morale biti ob nedeljah in praznikih vedno zaprte.Poglejte v Avstrijo, kjer ni nobenih težav. Nekateri trgovci oporekajo, da...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.