Gradnja trgovskega centra Hofer v Šenčurju / Foto: Tina Dokl

Šenčur bo dobil trgovski center

Ob regionalni cesti Kranj–Brnik v Šenčurju raste Hoferjev trgovski center. Občina Šenčur pa namerava na tem delu ceste zgraditi krožno križišče s povezavo v poslovno cono.

Šenčur – Hofer, ki ima v Sloveniji že 85 trgovin, svojo prodajno mrežo nenehno širi. Letos so na Gorenjskem odprli novo trgovino v Radovljici, sicer pa po celotni Sloveniji načrtujejo tudi nadaljnje širitve že obstoječih trgovin in odprtja novih, med slednjimi trgovine v Šenčurju.

Najprej trgovski center

»Arhitekturna zasnova trgovin Hofer je večinoma tipska, kar omogoča enostavno, hitro in pregledno nakupovanje. Moderno zasnovana trgovina v Šenčurju bo obsegala približno 1100 kvadratnih metrov prodajne površine in ustrezno število parkirnih mest, ponudbo pa bo kot v preostalih trgovinah predstavljala Hoferjeva stalna ponudba, v kateri je že več kot tri tisoč vrst izdelkov najvišje kakovosti po najnižji ceni,« odgovarjajo na naše vprašanje, kakšna bo trgovina v Šenčurju. Medtem ko nam odgovora glede vrednosti naložbe zaradi zaupnosti podatkov niso posredovali, pa odgovarjajo, da naj bi bila gradnja objekta zaključena letos v zadnjem četrtletju. Povprašali smo tudi o politiki glede gradnje trgovskih centrov: v bližnjem Kranju sta vsaj dva, ali novi trgovski center v Šenčurju ne bo zmanjšal prometa v kranjskih? »Pri izboru lokacij naših trgovin upoštevamo pričakovanja tamkajšnjih kupcev, demografske značilnosti, logistične specifike in tržne priložnosti. Največje število trgovino boste našli v osrednjeslovenski regiji, v ostalih regijah pa se razporejajo skladno z zgoraj naštetimi kazalniki. Trgovino Hofer tako najdete, kjer je to smiselno, pri odločitvah pa smo bili do sedaj uspešni, saj so naše trgovine odlično obiskane in poslujejo uspešno,« odgovarjajo v Hoferju.

Kmalu novo krožišče

V Šenčurju pa ne bo nov le trgovski center, ki dopolnjuje poslovno cono južno od regionalne ceste, pač pa bo občina na tem območju zgradila krožno križišče. Pogodba za začasno krožišče na regionalni cesti proti Delavski cesti in v poslovno cono je podpisana, na razpisu je bilo za izvajalca izbrano podjetje Gratel,« je povedal župan Občine Šenčur Ciril Kozjek. »Investitor v trgovski center mora poskrbeti za prestavitev fekalne kanalizacije in drugih vodov, ko bo to narejeno, bomo lahko začeli tudi dela na začasnem krožišču in novi cesti v poslovno cono. Imamo namreč devetdesetdnevni rok od prestavitve vodov.«

Brez državnega sofinanciranja

Za lokalni časopis je župan na začetku julija tudi povedal, da bo novo krožišče enako tistemu, ki je bilo pred leti že zgrajeno za poslovno cono. Občina ima za izvedbo take prometne rešitve soglasje državne direkcije za infrastrukturo, ne pa tudi sofinanciranja. Naložbo v celoti pokrije občina, vrednost pogodbe s cesto pa je tristo tisoč evrov. Občani se veselijo nove trgovine, ki jo Šenčur potrebuje, po županovem mnenju je tudi lokacija dobro izbrana. Trgovina bi nemara bolj sodila v središče Šenčurja, kakor razmišljajo nekateri občani, vendar tam ni razpoložljivih zemljišč. Sicer pa tudi v drugih krajih, denimo v bližnjem Kranju, trgovski centri prav tako nastajajo na obrobju.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/21

četrtek

15/21

petek

12/23

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...