Ključe novega gasilskega vozila so predali prisotni botri Klemen Jarc, Primož Globočnik, Martin Gorjanc in Marko Lončar. / Foto: Franci Brezar

Dvignili nivo požarne varnosti

Gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Voklo so bogatejši za novo motorno črpalko in novo gasilsko vozilo. Slavnostno so ju prevzeli zadnjo nedeljo v juniju.

Voklo – Prostovoljno gasilsko društvo Voklo, ki bo čez štiri leta praznovalo stoletnico delovanja, je po 17 letih kupilo novo gasilsko vozilo GVM-1. Nakup vozila, ki je stalo dobrih 26 tisoč evrov, so financirali iz lastnih sredstev, s pomočjo prostovoljnih prispevkov vaščanov Voklega, donatorjev in botrov, ki so kot posamezniki prispevali največji delež. To so Primož Globočnik, Mateja Likozar Rogelj in Marjan Rogelj, Klemen Jarc, Marko Lončar, Martin Gorjanc in Ludvik Ahčin. Botri so ključe novega vozila predali poveljniku PGD Voklo Dušanu Vehovcu, ta pa jih je izročil skrbnici vozila Tanji Rupnik.

Motorno črpalko, ki jih je stala dobrih 14 tisoč evrov, od tega je sedemdeset odstotkov prispevala Občina Šenčur, preostalo je PGD Voklo financiralo z lastnimi sredstvi, je skrbniku Gašperju Likosarju v imenu občine predal šenčurski podžupan Aleš Perič Močnik. »Vsa občinska gasilska društva so svetla plat naše občine in to nedvomno velja tudi za gasilke in gasilce PGD Voklo, ki veljajo za zelo uspešne, pridne in vedno brezkompromisno priskočijo na pomoč,« je dejal šenčurski podžupan.

Predsednik PGD Voklo Aleksander Vehovec je pojasnil, da so se za menjavo motorne črpalke, ki so jo prejeli že lansko leto, odločili na podlagi načrta Občinskega gasilskega poveljstva Šenčur in Občine Šenčur, saj sta se ta dva organa odločila posodobiti in dvigniti nivo požarne varnosti in zaščite v domači občini. Vehovec je v imenu PGD Voklo vsem botrom novega gasilskega vozila podelil zahvale, dolgoletnim članom, ki so vidno prispevali k razvoju in uspešnemu delovanju njihovega društva pa priznanja in kipce gasilca. Prejeli so jih Bojan Maček, Franci Lotrič in Metod Globočnik.

Zbrane sta nagovorila še podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Jože Derlink in predsednik Gasilske zveze Kokra Franc Draksler. Šenčurski župnik Urban Kokalj je novi pridobitvi PGD Voklo blagoslovil, kulturni program pa so oblikovali otroci Podružnične šole Voklo pod mentorstvom Alenke Kern in Pihalni orkester občine Šenčur.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

11/22

četrtek

14/21

petek

14/24

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...