Organizacije Dneva talentov so se dijaki Gimnazije Kranj letos lotili sami ob pomoči mentorjev v sodelovanju z iniciativo Inženirke in inženirji bomo! / Foto: Tina Dokl

Razmislek o prihodnosti

Dijaki Gimnazije Kranj so pred časom v sodelovanju z iniciativo Inženirke in inženirji bomo! pripravili Dan talentov, na katerem so gostili uspešne podjetnike, znanstvenike, inovatorje in druge uspešne posameznike.

Kranj – Na Gimnaziji Kranj so zaslužni za izobrazbo številnih uspešnih posameznikov. Nekateri med njimi so skupaj z drugimi gosti na Dnevu talentov skozi pogovor o poklicnih izzivih in priložnostih mlade navduševali za prepoznavanje svojih talentov. Po skupnem uvodnem delu, ki ga je s svojim nastopom ob pomoči enega od gostov Saše Stareta popestrila mlajša gimnazijska impro skupina Kr' u grm, so nato pripravili še pogovore z gosti po učilnicah, ki so jih prav tako vodili dijaki sami.

Na Dnevu talentov se je predstavilo kar 15 uspešnih posameznikov, ki so z dijaki delili svoje izkušnje in karierni navdih ter postregli tudi z anekdotami na poti do njihovega uspeha. »Želeli smo, da se dijaki seznanijo z zanimivimi poklici, ki sodijo med najbolj zaželene in v katerih so uspeli tudi nekateri nekdanji dijaki naše gimnazije. Dijaki so lačni tovrstnih informacij,« je pojasnil moderator dogodka Aiden Jurij Franko. Obenem pa so imeli dijaki možnost navezati stike z gosti in si tako utreti pot za morebitno nadaljnje sodelovanje. Izkušnje, ki so jih pridobili na svoji karierni poti, so z dijaki delili Tjaša Ban, Toni Cahunek, Rok Capuder, Barbara Golub, Roman Jerala, Jelica Lazarević, Andraž Logar, Saša Mrak, Gregor Rebolj, Franc Rozman, Sašo Stare, Maruša Štibelj, Gregor Trebušak in Janja Žagar, ki prihajajo s področij podjetništva, tehnologije in tehnike, novinarstva, pedagogike, umetnosti in kemije, pridružili pa so se jim še študenti fakultete za strojništvo Martin Kocijančič, Tilen Košir in Igor Banfi, ki so zmagali na svetovnem tekmovanju Design/Build/Fly. Gosti so dijake poskušali navdušiti za inovativnost in jim pokazati, kaj vse je mogoče doseči in katere vse karierne poti se jim odpirajo po koncu šolanja.

Edita Krajnović, ki je skupaj z Antonom Petričem in Janezom Beštrom soustanoviteljica projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki letos poteka že osmo leto, je ob tem pojasnila, da s projektom sicer želijo dijake navdušiti predvsem za inženirske poklice. »Seveda pa v družbi potrebujemo vse poklice, le v pravih razmerjih,« je nadaljevala in jim svetovala, naj dobro razmislijo o svoji prihodnosti, saj imajo večino življenja še pred sabo. Pri tem si morajo po njenih besedah odgovoriti na tri temeljna vprašanja, in sicer: kaj radi počnejo, v čem so dobri in kaj potrebuje okolje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

jasno
vlažnost: 72 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

7/24

sreda

4/24

četrtek

3/22

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Žiri, 23. oktober 2019

Energija bosanskih piramid

RAZSTAVE / Jesenice, 23. oktober 2019

Dobro jutro, Slovenija

PRIREDITVE / Škofja Loka, 23. oktober 2019

Pripovedke za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 24. oktober 2019

Planinski izlet: Veliki Javornik (Bohor)

RAZSTAVE / Mengeš, 24. oktober 2019

Hodil po zemlji sem naši ...

PRIREDITVE / Tržič, 24. oktober 2019

Predstavitev knjige Tržič na razglednicah

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. oktober 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Robert Klinar novi direktor / 19:42, 22. oktober

Gorenjke, Gorenjci, pozor! Sezone je konec, občinsko redarstvo bo spet merilo hitrost na raznih koncih po blejskih vaseh. Denar mora tečt, ne kapljat.

Robert Klinar novi direktor / 18:43, 22. oktober

Bled je res lep. Žal pa naši občinski uslužbenci, na čelu z županom, skrbijo za vse kaj drugega kot pa za dobrobit občanov. Nekateri uradnik...

Dnevi Jenkove poezije / 16:55, 22. oktober

Kar se teh obletnic pesnikov tiče opažam leto za letom enak, ponavljajoč vzorec.
Pač, ker denar je, nekaj moramo naredit.
ISTA PESEM VSAKO LETO!

Dogčas za crknt.

Državna pomoč čebelarjem / 16:45, 22. oktober

Spet smo mi, ki imamo po eno čebelo, zvisel.

Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe / 10:02, 22. oktober

DARS naj se še pozanima pri firmi, ki vrta na avstrijski strani. Grem stavt, da bi to bilo najboljše in najcenejše.

Razstava Po sili vojak 2 / 21:25, 21. oktober

Kar nekaj mobilizirancev so "heroji" potamanili na pragu doma; v Brniški gmajni. Osvoboditev naroda.

Potep po vojvodini (2) / 12:31, 21. oktober

Jedan klub na svetu volim ja za njega iz sveg glasa navijam Vojvodina jedna jedina pola bela pola crvena Novi Sad to je nas grad koji nikad ...