Gradbena dela v Britofu potekajo po načrtih. V začetku tedna so si gradbišče skupaj ogledali tudi predstavniki kranjske občine in izvajalcev. / Foto: Primož Pičulin

Zadovoljni so z gradnjo

V Britofu pri Kranju potekajo dela za izgradnjo kanalizacije in vodovoda, po dveh mesecih pa so kljub gradbišču in razkopanim cestam domačini s potekom gradnje zadovoljni.

Britof pri Kranju – Aprila letos so se začela gradbena dela v naseljih Britof, Predoslje in Orehovlje. Tamkajšnji prebivalci bodo namreč v okviru projekta Gorki 2 do konca poletja drugo leto dobili skupno 12,7 kilometra fekalne kanalizacije, pet črpališč odpadne vode, dobrih deset kilometrov vodovodnega omrežja, dograjene pa bo tudi 8,6 kilometra meteorne kanalizacije. Kako dela potekajo, so si na začetku tega tedna ogledali predstavniki kranjske občine in izvajalca del podjetja Riko.

»Tukajšnja izgradnja kanalizacije je izrednega pomena ne le za stanovalce, ampak tudi za celotno občino in pa za porečje kanjona Kokre. Vemo, da je v preteklosti prihajalo do onesnaženj, izgradnja tega kanalizacijskega omrežja pa bo velik prispevek k čistemu okolju. Do sedaj je bilo na centralni vod priključenih okoli trideset odstotkov krajanov Britofa in Predoselj, sedaj bo ta pokritost več kot 95-odstotna,« je povedal kranjski župan Matjaž Rakovec in dodal, da so krajani zadovoljni s potekom gradnje, ki je vredna dobrih deset milijonov evrov. Od tega bo nekaj več kot šest milijonov evrov prispevala Mestna občina Kranj (preostalo pa Evropska unija in država), saj bodo poleg kanalizacije urejali tudi razsvetljavo in pločnik, ki bo povezoval vzhodni in zahodni del Britofa. »Pred kratkim je izšel razpis še za aglomeracijo Mlaka in upam, da bomo še letos podpisali pogodbo za gradnjo,« je še dodal župan Rakovec.

»Z investitorjem Mestno občino Kranj res dobro sodelujemo, za gradnjo pa je bilo tudi vse dobro pripravljeno. Seveda je zaradi gradnje nekaj motenj, vendar so bili krajani na to dobro pripravljeni, zato sodelovanje poteka na najvišjem možnem nivoju,« je v imenu izvajalcev povedal direktor Rika Janez Škrabec.

Da krajani z razumevanjem in potrpežljivostjo spremljajo dela, je potrdila tudi predsednica Krajevne skupnosti Britof Martina Prusnik. »Kanalizacijo smo zelo težko pričakovali, trenutno pa smo z deli več kot zadovoljni. Po našem občutku dela potekajo, kot je treba, negativnih komentarjev in pritožb še ni bilo slišati,« je povedala Prusnikova, predsednik Krajevne skupnosti Predoslje Gašper Žbogar pa je dodal, da tudi oni že nestrpno pričakujejo gradnjo in si želijo, da bo tudi v Predosljah sodelovanje med gradbinci in krajani dobro potekalo. »Poleg skrbi za naravo je projekt tudi velik poseg v infrastrukturo, saj bodo obnovljene tudi nekatere ceste. Zelo smo zadovoljni, da bomo končno dobili kanalizacijo in da se bo s tem rešilo tudi kar nekaj vprašanj glede potoka Belce,« je ob ogledu gradbišča v Britofu poudaril Žbogar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

delno oblačno
vlažnost: 96 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/18

petek

10/19

sobota

10/22

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjski, 18. oktober 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Bled, 18. oktober 2019

Ko boš prišla na Bled

IZLETI / Šenčur, 19. oktober 2019

Krompirjeva Belica in Središče ob Dravi

OBVESTILA / Primskovo, Kranj, Žabnica, 19. oktober 2019

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

OBVESTILA / Primskovo, 19. oktober 2019

Meritve krvnega tlaka in srčnega utripa

PRIREDITVE / Sebenje, 19. oktober 2019

Odprtje obnovljenega igrišča Pod kostanjčki

PRIREDITVE / Kranj, 19. oktober 2019

Drobtinica 2019

IZLETI / Žiri, 20. oktober 2019

Pohod okoli Žirov

 

 
 

 

 
 
 

Mladost v primežu vojne / 07:44, 18. oktober

Ja, sem ga poslušal oz. gledal v oddaji Pričevalci, moder mož, priznam, pa tudi zelo naiven, če je računal na to, da se bodo zavezniki izkrc...

Mladost v primežu vojne / 20:47, 17. oktober

Primož???

Nabirajo le poznane gobe / 13:18, 17. oktober

V GOZDU

"Hej, vi, ta goba je strupena!"
"Molim, što?"
"Ah, nič, nič."

Nabirajo le poznane gobe / 12:41, 17. oktober

Tabol goba zame je jesenska marčnica.

Peška se vrača v vlogi poštarja / 10:16, 16. oktober

Vsa čast Peški, samo tole je bolj slaba šala kot zabavna oddaja..

Na ramenih otrok / 10:15, 16. oktober

Tako je, breme ohranjanja okolja preložimo na otroke in je to to, nej se oni ubadajo s to problematiko !

Aditivi v mesnih pripravkih / 10:11, 16. oktober

A zato so čevapi iz Mercatorja najbolj..