Gledalci so najbolj uživali v težavnostni preizkušnji, kjer so vozniki premagovali različne ovire.

Divje vožnje terenskih vozil

Gramoznica Graben se je za en dan prelevila v tekmovalni prostor, kjer so se na zanimivi in razgibani progi v dveh tekmovalnih disciplinah pomerili vozniki terenskih vozil. Poleg atraktivnih voženj je bil za gledalce pripravljen tudi pester spremljevalni program.

Radovljica – V gramoznici Graben je preteklo nedeljo potekala tradicionalna, že osma prireditev s terenskimi vozili Slovenija OffRoad, ki je postregla z zanimivim tekmovalnim programom, tekma pa se je štela tudi za točke državnega prvenstva Offroad zveze Slovenije. Tekmovalni del je tudi letos potekal v dveh tekmovalnih disciplinah, v hitrostni in težavnostni preizkušnji. »Hitrostna preizkušnja je namenjena klasičnim terenskim vozilom, čeprav so tudi ti že precej divje predelani. To je tekmovanje na čas. Najhitrejših trideset iz prvega kroga vozi še drugi krog, v končni rezultat pa se štejeta časa obeh voženj,« je hitrostno preizkušnjo na kratko opisal organizator tekmovanja Iztok Boltez in dodal, da najhitrejši tekmovalci vozijo slabi dve minuti.

Za gledalce bolj atraktivna težavnostna preizkušnja pa je namenjena voznikom s posebej predelanimi terenskimi avtomobili, ki morajo biti opremljeni z varnostno kletko. »To so še posebej predelani avtomobili, ki na progi premagujejo različne ovire,« je povedal Boltez. Vozniki so lovili zmago v skupnem seštevku treh voženj, ki so jih morali odpeljati v dveh urah tekmovanja.

Organizatorji so pripravili tudi pester spremljevalni program. »Za glasbene ritme so poskrbeli člani rokovske skupine Unimogs, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi predstavitev terenskih vozil Jeep in razne druge predstavitve, poskrbljeno je bilo tudi za hrano in pijačo,« je povedal Boltez in dodal, da so letos imeli srečo s terenom, ki jim je omogočil postavitev prireditvenega prostora, ki ga do sedaj niso imeli. Na prireditvenem prostoru je bilo mogoče gledati tudi prenos tekme, sicer pa je letošnja postavitev proge gledalcem omogočila pogled na celotno dogajanje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

15/30

torek

16/33

sreda

18/35

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Gozd - Martuljek, 25. junij 2019

Izlet na Sv. Višarje

PRIREDITVE / Štefanja Gora, Šenčur, 25. junij 2019

Palačinke na Šenturški Gori

PRIREDITVE / Gorje, 25. junij 2019

Ob začetku poletne sezone

IZLETI / Naklo, 25. junij 2019

Kolesarjenje po občini Naklo

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

 

 
 

 

 
 
 

Iz Predoselj v Južno Afriko / 21:45, 24. junij

Pohvalno, da se je gospa odločila dati v hrambo muzeju ker bi bilo škoda, da bi to obležalo nekje v omari.

Tržičani mu rečejo kar grad / 21:26, 24. junij

Piše, kaj pa grad jutri? Neka Tržičanka je v svoji magistrski nalogi vizualno predstavila projekt tržiške knjižnice. Pija Japelj skoraj sos...

Krvava zarja naznanila gorje / 18:41, 24. junij

G. Primož, Anamarija in vsem podobnega mišljenja. Nacizem je zamenjal komunizem. Tega mnogi ne morete in nočete sprejeti. Ne morete sprejeti...

Začenjajo se počitnice / 18:34, 24. junij

Zaradi takega šolstva, ki vzpodbuja povprečnost , smo bili v socializmu, smo in bomo v socializmu.Naše šolstvo štanca. Štanca nezaposljive k...

Začenjajo se počitnice / 15:22, 24. junij

Čestitke vsem učiteljicam in učiteljem za 6 tednov neprekinjenega dopusta. Skupaj letno 3 mesece dopusta. Vsak zdravnik se lahko skrije po količini dopusta. Carji.

Krvava zarja naznanila gorje / 11:44, 24. junij

Janez Novak,
Za ohranjanje zgodovinske sramote pa skrbite kar sami :)

Grožnje niti niso prav redke / 10:54, 24. junij

Umor dekleta iz Radovljice je raziskan, kaj da ne..