Boštjan Blaznik, direktor Natovega centra odličnosti za gorsko bojevanje v Poljčah, predsednik Združenja vojaških gornikov Slavko Delalut ter nagrajenci Jože Tišler, Peter Zavrl, Jože Temnikar in Tomaž Pirjevec

Srečanje vojaških gornikov

V Natovem centru odličnosti za gorsko bojevanje je Združenje vojaških gornikov Slovenije na občnem zboru ocenilo delo preteklega leta, oblikovalo načrte za prihodnje aktivnosti in nagradilo najzaslužnejše.

Poljče – V soboto so se v prostorih Natovega centra odličnosti za gorsko bojevanje na občnem zboru zbrali člani Združenja vojaških gornikov Slovenije. Kot je v poročilu o delu navedel predsednik združenja Slavko Delalut, so v preteklem letu zabeležili kar več kot šestdeset različnih dogodkov, pri čemer je poudaril podpis sporazuma o sodelovanju s porabskimi Slovenci, obeležitev petdesete obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe, predstavitev knjige Janeza Kavarja Vojaška pošta 3215 Bileća – Kdo je poveljeval slovenskim teritorialcem v vojni leta 1991, ekskurzijo na Koroško, desetletnico delovanja pevskega zbora Gorščaki ter slovesnost ob stoti obletnici ustanovitve alpinske čete v Radovljici.

Člani združenja so bili sicer tudi v preteklem letu zelo aktivni na športnorekreacijskem področju, tradicionalno uvodno smuko na Kronplatzu pa so letos prvič poimenovali Fedjeva smuka, in sicer v spomin na lani preminulega člana Fedjo Vraničarja.

Predsednik Delalut je poudaril še dobro sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in Slovensko vojsko, tako z Natovim centrom odličnosti v Poljčah kot tudi 123. gorskim polkom na Bohinjski Beli, ter krovno organizacijo Zvezo slovenskih častnikov.

Na občnem zboru so za pomembne zasluge pri krepitvi in promociji lika vojaškega gornika ter razvoju združenja podelili tri srebrne in zlato medaljo Združenja vojaških gornikov. Srebrne medalje so prejeli: Jože Tišler, Peter Zavrl in Jože Temnikar. Za izjemne zasluge, za dolgoletno odlično delo pri dvigovanju ugleda združenja vojaških gornikov doma in v tujini pa je zlato medaljo prejel Tomaž Pirjevec.

Na srečanju je zbrane z mislijo na padle in umrle vojaške gornike nagovoril Milan Pregelj, vojaški kaplan Slovenske vojske, Lojz Budkovič pa je v kratkem predavanju predstavil Savsko linijo, zadnjo obrambno linijo soške fronte. Tudi letos je srečanja popestril pevski zbor Gorščaki, v imenu Slovenske vojske pa je zbrane med drugim pozdravil tudi generalmajor Andrej Osterman, ki se je združenju zahvalil za sodelovanje, predvsem z Natovim centrom odličnosti za gorsko bojevanje v Poljčah in 132. gorskim polkom na Bohinjski Beli – ter jim zaželel uspešno delo tudi v prihodnje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 25°

delno oblačno
vlažnost: 57 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

16/28

sreda

14/30

četrtek

16/28

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Naklo, 19. junij 2019

Dolga njiva

RAZSTAVE / Duplje, 19. junij 2019

Pred tišino

IZLETI / Kranj, 20. junij 2019

Na Polško planino

IZLETI / Naklo, 20. junij 2019

S kolesom na Bled

PRIREDITVE / Šenčur, 21. junij 2019

Letni koncert Pihalnega orkestra občine Šenčur

PRIREDITVE / Radovljica, 21. junij 2019

Letni koncert pevske skupine Korona

IZLETI / Kranj, 22. junij 2019

V Bosno in Hercegovino

IZLETI / Kranj, 22. junij 2019

Na turi v Bosno in Hercegovino

 

 
 

 

 
 
 

Gasilski spor še na sodišče / 11:15, 18. junij

GG = Gorenjski Glas.
Kakšna zmota.
GG = Glasilo Gasilcev

Smo aktivni upokojenci / 16:20, 17. junij

Druženje z upokojenci se mi zdi v dobi interneta popolnoma nepotrebno.Ma kdo jih bo pa poslušal, so pametni, da jim kar škodi.Greš na intern...

Peš s Triglava do Ohrida / 15:49, 17. junij

Jugoslavija živi samo še v Sloveniji. Na Balkanu so jo že nekaj let nazaj pokopal. Upam, da ne bo preveliko razočaranje za Poldeta. Srečno po vukojebini.

Praznovanje treh uspešnih brezjanskih društev / 14:48, 17. junij

PGD Brezje?
A jih ne varuje Marija?

Peš s Triglava do Ohrida / 14:43, 17. junij

A je šel na Triglav tudi z vozičkom?
Na fotografiji ga ne vidim.

Industrija se zaveda sprememb / 12:25, 17. junij

Dobra slika. Marjan razmišlja kako bi to zadevo montral na svojega fergusona.

Industrija se zaveda sprememb / 08:46, 17. junij

Se še spomnim socializma, ko je bil na takih fotografijah Tito.
Imel je vedno tako faco, da se je zdelo, da ga materija zanima.