Profesionalno in samozavestno so stregli uporabniki CUDV Radovljica iz jeseniškega varstveno-delovnega centra: Neda Marjanovič, Dalila Markelj, Miha Noč in Aleš Arnol, ki so se pod budnim očesom vodje strežbe Dominikom Klincem za ta delovni večer še posebej pripravljali.

Večerja za dober namen

Štirje pari sodelavcev, Biseri, ustvarjeni z ljubeznijo, in večerja za dober namen so na večerji v kranjskogorski Ramadi povezali strokovnjake z različnih področij, uporabnike CUDV ter posameznike, ki znajo in želijo podpreti dobro delo in tople odnose.

Kranjska Gora – Tik pred koncem starega leta so v kranjskogorskem hotelu Ramada v sodelovanju s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Radovljica pripravili dobrodelno večerjo z dražbo, na kateri so se gostje potegovali za nakup izdelkov iz programa Biseri, ki so jih uporabniki CUDV Radovljica s svojimi mentorji prav za ta večer ustvarjali vse leto.

Vodja kuhinje v Ramadi Klemen Drole in vodja slaščičarne Robert Kristan sta pripravila poseben štiri-hodni meni. Profesionalno in samozavestno so ga postregli uporabniki CUDV Radovljica iz jeseniškega varstveno delovnega centra: Neda Marjanovič, Dalila Markelj, Miha noč in Aleš Arnol, ki so se pod budnim očesom vodje strežbe Dominikom Klincem za ta večer še posebej pripravljali.

»S CUDV Radovljica smo se srečali lani, na dobrodelni večerji prijateljstva, in sklenili, da se bomo v družbi Hit Alpinea povezali z Biseri, ki govorijo zgodbo o raznolikosti in dragocenih sposobnostih vsakega posameznika. Tako se je izkazalo tudi v primeru našega novega sodelavca Dominika Vončine iz CUDV, ki je nedavno v sodelovanju opravil program usposabljanja in dela v slaščičarni. Z veliko dobre energije je povezal sodelavce in v kolektiv vnesel sproščenost,« je izpostavila Aida Kadić, vodja hotela Ramada. Kot pravi dr. Irena Ceglar, direktorica CUDV Radovljica, v centru uporabnikom omogočajo vključevanje v običajno delovno in življenjsko okolje. »Naš center se povezuje z različnimi partnerji, ki omogočajo delovni in ustvarjalni razvoj uporabnikov. S pravimi vsebinami in metodami jih spodbujamo, da uporabijo vse svoje sposobnosti in pokažejo več od pričakovanega. To jih motivira in navdušuje, saj so v svoji edinstvenosti lahko zelo uspešni.«

Posebno pozornost so na večerji namenili štirim parom mentorjev in varovancev, ki uspešno pletejo niti sodelovanja in spoštovanja v različnih podjetjih, zavodih in predvsem v medosebnih odnosih. To so bili slaščičarka Sandra Svetina in Sabina Rešek, direktorica hotela Astoria Bled, tekač Željko Najdek in športni trener Klemen Dolenc, slaščičar Dominik Vončina in vodja slaščičarne v hotelu Ramada Robert Kristan ter perspektivni slikar Aleš Varl in akademski slikar Matjaž Arnol. Slednji je poudaril pomen timskega delovnega okolja, v katerem so ključne vrednote plemenitost, igrivost, osrečevanje drugih, svoboda ter zavedanje, da človek zmore in se lahko dokazuje. Zato so tudi njihovi Biseri, ustvarjeni z ljubeznijo, lahko prave umetnine.

Oddajte svoj komentar

Kranj 22°

zmerno oblačno
vlažnost: 66 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

15/27

ponedeljek

17/26

torek

15/28

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, 17. junij 2019

Medgeneracijske dejavnosti

OBVESTILA / Bled, 17. junij 2019

Odstranjevanje japonskega dresnika

RAZSTAVE / Naklo, 17. junij 2019

Obalne vedute

IZLETI / Kranj, 18. junij 2019

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Šenčur, 18. junij 2019

Zeliščarski raj v slovenski Istri

PRIREDITVE / Kranj, 18. junij 2019

Aktivnosti medgeneracijskega centra

IZLETI / Naklo, 19. junij 2019

Dolga njiva

IZLETI / Kranj, 20. junij 2019

Na Polško planino

 

 
 

 

 
 
 

Smo aktivni upokojenci / 16:20, 17. junij

Druženje z upokojenci se mi zdi v dobi interneta popolnoma nepotrebno.Ma kdo jih bo pa poslušal, so pametni, da jim kar škodi.Greš na intern...

Peš s Triglava do Ohrida / 15:49, 17. junij

Jugoslavija živi samo še v Sloveniji. Na Balkanu so jo že nekaj let nazaj pokopal. Upam, da ne bo preveliko razočaranje za Poldeta. Srečno po vukojebini.

Praznovanje treh uspešnih brezjanskih društev / 14:48, 17. junij

PGD Brezje?
A jih ne varuje Marija?

Peš s Triglava do Ohrida / 14:43, 17. junij

A je šel na Triglav tudi z vozičkom?
Na fotografiji ga ne vidim.

Industrija se zaveda sprememb / 12:25, 17. junij

Dobra slika. Marjan razmišlja kako bi to zadevo montral na svojega fergusona.

Industrija se zaveda sprememb / 08:46, 17. junij

Se še spomnim socializma, ko je bil na takih fotografijah Tito.
Imel je vedno tako faco, da se je zdelo, da ga materija zanima.

Rodbina, ki je zaznamovala Preddvor / 21:28, 16. junij

Takšnega ovčarja je imel tudi Tito. Tito je vedel, da se na Nemce lahko vedno zaneseš. Wurzbachem želim lepe urice v bivši domovini. Dlje verjetno tudi ne želijo biti v deželi rdeče zvezde.