Svetniki v Cerkljah so se sestali na prvi seji v novem mandatu.

Županu dvotretjinska podpora

Cerkljanskemu županu Francu Čebulju se po sedmi županski zmagi obeta mirnejše obdobje v občinskem svetu, saj bo lahko računal na podporo večine svetnikov.

Cerklje – V ponedeljek se je tudi v Cerkljah konstituiral občinski svet. Svetniki so se namreč seznanili z rezultati volitev in potrdili svetniške mandate, župan Franc Čebulj, ki so ga volivci na najvišjo funkcijo v občini izvolili še sedmič, pa je zaprisegel za svoj sedmi mandat.

Po dokaj burnem dogajanju v preteklih štirih letih, ko je v cerkljanskem občinskem svetu vladala pat pozicija, saj je bilo 16 svetnikov enakomerno razdeljenih na opozicijo in županu naklonjeno koalicijo, se tokrat Čebulju obeta zanesljiva večina.

Lista Franca Čebulja – za razvoj vasi pod Krvavcem (LRV) je osvojila pet svetniških mest, tako kot že v preteklem mandatnem obdobju. Župan bo lahko računal tudi na podporo treh svetnikov SDS in SLS, ki so na tokratnih volitvah nastopili v koaliciji, iz njihovih vrst pa prihaja tudi dozdajšnji podžupan Miha Zevnik. Svetniško mesto je obdržal tudi Jože Ipavec iz NSi, ki je bila v preteklem obdobju del t. i. županove koalicije. Tem se pridružujeta tudi svetnika novoizvoljene Liste za mlade, s katerima bo imel Čebulj podporo enajstih svetnikov in torej dvotretjinsko večino, kar omogoča tudi spremembo temeljnih občinskih aktov. »Če bi svetniki poslovniška določila izkoriščali za dušenje občinske uprave, kot se je to dogajalo v preteklem mandatu, ko so uradnike zasipali s svetniškimi vprašanji, bi lahko razmislili tudi o omejitvi števila svetniških vprašanj, ki jih svetnik in svetniška skupina lahko postavi,« pravi Čebulj, ki sicer dodaja, da bodo vrata občinske uprave in njegovega županskega kabineta ostala še naprej odprta za vsakogar. Čebulj sicer od vseh svetnikov pričakuje, da ne bodo aktivni le na sejah sveta, temveč tudi na terenu. »S tem svetniki spoznavajo delo društev in organizacij ter vaških skupnosti in so lahko objektivnejši in konkretnejši pri sprejemanju proračuna in drugih aktov,« je še povedal cerkljanski župan.

V opoziciji bo, kot kaže, pet svetnikov. TOP Lista Luke Štumbergerja, Čebuljevega županskega protikandidata, je namreč osvojila tri svetniška mesta, Lista za Cerklje in Lista za vas pa po enega. Iz občinskega sveta sta izpadli Lista Tudi mi smo del vas in SD.

Precej se je spremenila tudi poimenska sestava sveta. Svetniška mesta so poleg že omenjenih Zevnika in Ipavca obdržali še Janez Korbar, Andreja Bogataj (LRV), Marko Bolka (Lista za vas) ter Luka Štumberger (TOP Lista).

Kar deset svetnikov pa je novih. To so Andrej Kosec, Marija Kropivnik in Miha Zevnik (koalicija SLS in SDS), Jure Narobe, Nina Veselinović (Lista za mlade), Stanislava Rozman, Blaž Kaplenik in Andreja Maček (LRV). Slednja je zaradi nezdružljivosti županske in svetniške funkcije nadomestila Čebulja.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-6/0

ponedeljek

-7/3

torek

-1/0

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Žirovnica, 21. januar 2019

Vulkanska pustolovščina Srednje Amerike

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2019

Medgeneracijske delavnice

PREDAVANJA / Vodice, 22. januar 2019

Slovenija, čarobna dežela

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Britof, Predoslje, 23. januar 2019

Kopalni izlet v Šmarješke Toplice

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Škofja Loka, 24. januar 2019

Vadba za možgane

 

 
 

 

 
 
 

Sedem let za smrt brezdomca / 20:56, 20. januar

Jagru, ki je ubil zaščiteno sovo uharico pa grozi tri leta aresta... Adijo pamet !

Gora ni nora / 13:09, 20. januar

Sem prehitro napisal.
Lahko bi kakšnega užalil kar pa ni moj namen.
Popravek:
namesto pametne je pravilno drugačne cilje.

Gora ni nora / 12:54, 20. januar

Nejc Zaplotnik: »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel; kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.«************Lepo se sliši...

Zaradi požara evakuirali Baragov vrtec / 23:26, 19. januar

In to v Stražišču?kjer sem Jaz gor rastel da negovorim drugih sladkih rečeh ki sem jih prvič v življenju poskusil, sicer že pedeset let živi...

Sedem let za smrt brezdomca / 23:20, 19. januar

Zanima me če bi negdo posilil, prijateljico od Cerarja ? Ali ubil enga politika, a bi bila kazen ista?

Sedem let za smrt brezdomca / 23:18, 19. januar

Sedem let? Mar je v Sloveniji vredno življenje samo sedem let? Bravo mi pa imamo res Zakone! Za ubistvo sedem let, za posilstvo 10 mesecev če Ženska spi in jo negdo posili,Bravo

Umrl v trčenju pred Stenom / 23:13, 19. januar

Ok na sliki sicer ni viden noben predor? Ampak to ni važno, važno je kako je prišlo do nesreče ? Je bil vzrok Alko? Ali nesposobnost voznika...