Svetniki v Cerkljah so se sestali na prvi seji v novem mandatu.

Županu dvotretjinska podpora

Cerkljanskemu županu Francu Čebulju se po sedmi županski zmagi obeta mirnejše obdobje v občinskem svetu, saj bo lahko računal na podporo večine svetnikov.

Cerklje – V ponedeljek se je tudi v Cerkljah konstituiral občinski svet. Svetniki so se namreč seznanili z rezultati volitev in potrdili svetniške mandate, župan Franc Čebulj, ki so ga volivci na najvišjo funkcijo v občini izvolili še sedmič, pa je zaprisegel za svoj sedmi mandat.

Po dokaj burnem dogajanju v preteklih štirih letih, ko je v cerkljanskem občinskem svetu vladala pat pozicija, saj je bilo 16 svetnikov enakomerno razdeljenih na opozicijo in županu naklonjeno koalicijo, se tokrat Čebulju obeta zanesljiva večina.

Lista Franca Čebulja – za razvoj vasi pod Krvavcem (LRV) je osvojila pet svetniških mest, tako kot že v preteklem mandatnem obdobju. Župan bo lahko računal tudi na podporo treh svetnikov SDS in SLS, ki so na tokratnih volitvah nastopili v koaliciji, iz njihovih vrst pa prihaja tudi dozdajšnji podžupan Miha Zevnik. Svetniško mesto je obdržal tudi Jože Ipavec iz NSi, ki je bila v preteklem obdobju del t. i. županove koalicije. Tem se pridružujeta tudi svetnika novoizvoljene Liste za mlade, s katerima bo imel Čebulj podporo enajstih svetnikov in torej dvotretjinsko večino, kar omogoča tudi spremembo temeljnih občinskih aktov. »Če bi svetniki poslovniška določila izkoriščali za dušenje občinske uprave, kot se je to dogajalo v preteklem mandatu, ko so uradnike zasipali s svetniškimi vprašanji, bi lahko razmislili tudi o omejitvi števila svetniških vprašanj, ki jih svetnik in svetniška skupina lahko postavi,« pravi Čebulj, ki sicer dodaja, da bodo vrata občinske uprave in njegovega županskega kabineta ostala še naprej odprta za vsakogar. Čebulj sicer od vseh svetnikov pričakuje, da ne bodo aktivni le na sejah sveta, temveč tudi na terenu. »S tem svetniki spoznavajo delo društev in organizacij ter vaških skupnosti in so lahko objektivnejši in konkretnejši pri sprejemanju proračuna in drugih aktov,« je še povedal cerkljanski župan.

V opoziciji bo, kot kaže, pet svetnikov. TOP Lista Luke Štumbergerja, Čebuljevega županskega protikandidata, je namreč osvojila tri svetniška mesta, Lista za Cerklje in Lista za vas pa po enega. Iz občinskega sveta sta izpadli Lista Tudi mi smo del vas in SD.

Precej se je spremenila tudi poimenska sestava sveta. Svetniška mesta so poleg že omenjenih Zevnika in Ipavca obdržali še Janez Korbar, Andreja Bogataj (LRV), Marko Bolka (Lista za vas) ter Luka Štumberger (TOP Lista).

Kar deset svetnikov pa je novih. To so Andrej Kosec, Marija Kropivnik in Miha Zevnik (koalicija SLS in SDS), Jure Narobe, Nina Veselinović (Lista za mlade), Stanislava Rozman, Blaž Kaplenik in Andreja Maček (LRV). Slednja je zaradi nezdružljivosti županske in svetniške funkcije nadomestila Čebulja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 53 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-5/17

petek

-1/20

sobota

1/21

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 22. marec 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Visoko, 22. marec 2019

Mamina ljubezen

DELAVNICE / 22. marec 2019

Igriva arhitektura

PRIREDITVE / Bled, 22. marec 2019

O psičku in muci

PRIREDITVE / Medvode, 22. marec 2019

Kos

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 23. marec 2019

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

PRIREDITVE / Bled, 23. marec 2019

Dan črnega teloha

 

 
 

 

 
 
 

Ni svobode brez varnosti / 17:22, 21. marec

Večna slava herojem !!

Heta terja pol milijona evrov / 10:32, 21. marec

"Nikakor se ne želi okoriščati na račun pacientov......"
______________

Bumbarji lažnivi!!!

Heta terja pol milijona evrov / 22:10, 20. marec

Only in Slowenia !!

Od stenske slike do predpražnika / 12:09, 20. marec

g. Pintar, te laži ponavljate v nedogled..
Sicer pa to samo kaže na to kakšen frajer je bil Tito ! :)

Blagoslovili Tomosove mopede / 12:07, 20. marec

Tovarna Tomos v Kopru pa je propadla, a je bila blagoslovljena?

Od stenske slike do predpražnika / 10:41, 20. marec

+Oktobra 1940 v Zagrebu je Kardelj napovedal, 'da bodo šli komunisti v oborožen upor samo, če bodo imeli možnost za revolucijo in če bo to v...

Od stenske slike do predpražnika / 09:20, 20. marec

Slike človeka, ki je razumel balkanskega človeka. Razumel, da samo palica drži balkanca v mejah civilizacijskih norm. Vendar do te palice je...