Svetniki v Cerkljah so se sestali na prvi seji v novem mandatu.

Županu dvotretjinska podpora

Cerkljanskemu županu Francu Čebulju se po sedmi županski zmagi obeta mirnejše obdobje v občinskem svetu, saj bo lahko računal na podporo večine svetnikov.

Cerklje – V ponedeljek se je tudi v Cerkljah konstituiral občinski svet. Svetniki so se namreč seznanili z rezultati volitev in potrdili svetniške mandate, župan Franc Čebulj, ki so ga volivci na najvišjo funkcijo v občini izvolili še sedmič, pa je zaprisegel za svoj sedmi mandat.

Po dokaj burnem dogajanju v preteklih štirih letih, ko je v cerkljanskem občinskem svetu vladala pat pozicija, saj je bilo 16 svetnikov enakomerno razdeljenih na opozicijo in županu naklonjeno koalicijo, se tokrat Čebulju obeta zanesljiva večina.

Lista Franca Čebulja – za razvoj vasi pod Krvavcem (LRV) je osvojila pet svetniških mest, tako kot že v preteklem mandatnem obdobju. Župan bo lahko računal tudi na podporo treh svetnikov SDS in SLS, ki so na tokratnih volitvah nastopili v koaliciji, iz njihovih vrst pa prihaja tudi dozdajšnji podžupan Miha Zevnik. Svetniško mesto je obdržal tudi Jože Ipavec iz NSi, ki je bila v preteklem obdobju del t. i. županove koalicije. Tem se pridružujeta tudi svetnika novoizvoljene Liste za mlade, s katerima bo imel Čebulj podporo enajstih svetnikov in torej dvotretjinsko večino, kar omogoča tudi spremembo temeljnih občinskih aktov. »Če bi svetniki poslovniška določila izkoriščali za dušenje občinske uprave, kot se je to dogajalo v preteklem mandatu, ko so uradnike zasipali s svetniškimi vprašanji, bi lahko razmislili tudi o omejitvi števila svetniških vprašanj, ki jih svetnik in svetniška skupina lahko postavi,« pravi Čebulj, ki sicer dodaja, da bodo vrata občinske uprave in njegovega županskega kabineta ostala še naprej odprta za vsakogar. Čebulj sicer od vseh svetnikov pričakuje, da ne bodo aktivni le na sejah sveta, temveč tudi na terenu. »S tem svetniki spoznavajo delo društev in organizacij ter vaških skupnosti in so lahko objektivnejši in konkretnejši pri sprejemanju proračuna in drugih aktov,« je še povedal cerkljanski župan.

V opoziciji bo, kot kaže, pet svetnikov. TOP Lista Luke Štumbergerja, Čebuljevega županskega protikandidata, je namreč osvojila tri svetniška mesta, Lista za Cerklje in Lista za vas pa po enega. Iz občinskega sveta sta izpadli Lista Tudi mi smo del vas in SD.

Precej se je spremenila tudi poimenska sestava sveta. Svetniška mesta so poleg že omenjenih Zevnika in Ipavca obdržali še Janez Korbar, Andreja Bogataj (LRV), Marko Bolka (Lista za vas) ter Luka Štumberger (TOP Lista).

Kar deset svetnikov pa je novih. To so Andrej Kosec, Marija Kropivnik in Miha Zevnik (koalicija SLS in SDS), Jure Narobe, Nina Veselinović (Lista za mlade), Stanislava Rozman, Blaž Kaplenik in Andreja Maček (LRV). Slednja je zaradi nezdružljivosti županske in svetniške funkcije nadomestila Čebulja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 89 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/17

ponedeljek

14/20

torek

9/20

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

OBVESTILA / Visoko, 23. september 2019

Vpis gledališkega abonmaja

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 17:27, 22. september

Se strinjam z vami Deželan.
Premestitev na južno mejo, da se za ene pol leta umakne iz Kranja.
Nora kazen je to glede na bankirje in drugo svojat pri koritu!

Ne bodi tak kot krava ... / 17:23, 22. september

Boljš je tale:

POZOR MINE !

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.