Svetniki v Cerkljah so se sestali na prvi seji v novem mandatu.

Županu dvotretjinska podpora

Cerkljanskemu županu Francu Čebulju se po sedmi županski zmagi obeta mirnejše obdobje v občinskem svetu, saj bo lahko računal na podporo večine svetnikov.

Cerklje – V ponedeljek se je tudi v Cerkljah konstituiral občinski svet. Svetniki so se namreč seznanili z rezultati volitev in potrdili svetniške mandate, župan Franc Čebulj, ki so ga volivci na najvišjo funkcijo v občini izvolili še sedmič, pa je zaprisegel za svoj sedmi mandat.

Po dokaj burnem dogajanju v preteklih štirih letih, ko je v cerkljanskem občinskem svetu vladala pat pozicija, saj je bilo 16 svetnikov enakomerno razdeljenih na opozicijo in županu naklonjeno koalicijo, se tokrat Čebulju obeta zanesljiva večina.

Lista Franca Čebulja – za razvoj vasi pod Krvavcem (LRV) je osvojila pet svetniških mest, tako kot že v preteklem mandatnem obdobju. Župan bo lahko računal tudi na podporo treh svetnikov SDS in SLS, ki so na tokratnih volitvah nastopili v koaliciji, iz njihovih vrst pa prihaja tudi dozdajšnji podžupan Miha Zevnik. Svetniško mesto je obdržal tudi Jože Ipavec iz NSi, ki je bila v preteklem obdobju del t. i. županove koalicije. Tem se pridružujeta tudi svetnika novoizvoljene Liste za mlade, s katerima bo imel Čebulj podporo enajstih svetnikov in torej dvotretjinsko večino, kar omogoča tudi spremembo temeljnih občinskih aktov. »Če bi svetniki poslovniška določila izkoriščali za dušenje občinske uprave, kot se je to dogajalo v preteklem mandatu, ko so uradnike zasipali s svetniškimi vprašanji, bi lahko razmislili tudi o omejitvi števila svetniških vprašanj, ki jih svetnik in svetniška skupina lahko postavi,« pravi Čebulj, ki sicer dodaja, da bodo vrata občinske uprave in njegovega županskega kabineta ostala še naprej odprta za vsakogar. Čebulj sicer od vseh svetnikov pričakuje, da ne bodo aktivni le na sejah sveta, temveč tudi na terenu. »S tem svetniki spoznavajo delo društev in organizacij ter vaških skupnosti in so lahko objektivnejši in konkretnejši pri sprejemanju proračuna in drugih aktov,« je še povedal cerkljanski župan.

V opoziciji bo, kot kaže, pet svetnikov. TOP Lista Luke Štumbergerja, Čebuljevega županskega protikandidata, je namreč osvojila tri svetniška mesta, Lista za Cerklje in Lista za vas pa po enega. Iz občinskega sveta sta izpadli Lista Tudi mi smo del vas in SD.

Precej se je spremenila tudi poimenska sestava sveta. Svetniška mesta so poleg že omenjenih Zevnika in Ipavca obdržali še Janez Korbar, Andreja Bogataj (LRV), Marko Bolka (Lista za vas) ter Luka Štumberger (TOP Lista).

Kar deset svetnikov pa je novih. To so Andrej Kosec, Marija Kropivnik in Miha Zevnik (koalicija SLS in SDS), Jure Narobe, Nina Veselinović (Lista za mlade), Stanislava Rozman, Blaž Kaplenik in Andreja Maček (LRV). Slednja je zaradi nezdružljivosti županske in svetniške funkcije nadomestila Čebulja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/18

ponedeljek

13/21

torek

11/16

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

IZLETI / Kranj, 1. junij 2019

Lovrenška jezera, Ribniški vrh

IZLETI / Tržič, 2. junij 2019

Na tradicionalno romanje v Glinje na Koroško

IZLETI / Kranj, Šenčur, 6. junij 2019

Srečanje upokojencev Gorenjske

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.