Odprtje vsakega od prostorov domišljije so zaznamovali s prižigom lučke ob vhodu. / Foto: Gorazd Kavčič

»Prižgali« izložbe domišljije

V starem mestnem jedru Škofje Loke so v soboto odprli prodajne razstave škofjeloških ustvarjalcev pod imenom Izložbe domišljije, ki tudi letos v prazničnem decembru ponujajo unikatna darila.

Decembrsko dogajanje Loke v snegu so v soboto dopoldne začeli s srečanjem z vinarji in Miklavževim LUFtom. Na že 21. dnevu z vinarji je letos sodelovalo 11 vinarjev iz vseh slovenskih vinorodnih območij. Na povabilo župana Mihe Ješeta so ga obiskali tudi nekateri ambasadorji, akreditirani v naši državi.

Škofja Loka – Na odkrivanje domišljijskih izložb, letos jih je že petnajst, se je bilo mogoče v soboto odpraviti v družbi pripovedovalke Karle B. Rihtaršič. Pri vsaki od izložb je prižgala lučko, ki bo vse do konca decembra opozarjala na škofjeloške prostore ustvarjalnosti, v katerih poleg nakupa unikatnih daril omogočajo pogovor s tamkajšnjimi ustvarjalci, s katerimi se bo v decembru mogoče družiti tudi na ustvarjalnih delavnicah.

Izložbe domišljije, ki jih vodi in koordinira Loški muzej Škofja Loka, so letos pripravili četrtič. »Z njimi oživljamo staro mestno jedro, povezujemo tradicijo in sodobnost ter loškim rokodelcem in umetnikom omogočamo, da se predstavijo širši javnosti,« je ob odprtju Izložb domišljije poudarila direktorica Loškega muzeja Saša Nabergoj in dodala, da Izložbe domišljije obenem ponujajo tudi drugačen način nakupovanja novoletnih daril, ki se razlikuje od tistega v natrpanih trgovskih centrih in spodbuja bolj ozaveščeno potrošništvo. Župana Miho Ješeta, ki je v soboto slovesno prižgal tudi praznično osvetljavo, veseli, da je domišljijskih izložb iz leta v leto več. »Letos smo prvič pokukali tudi na Spodnji trg, verjamem, da bo prihodnje leto tam še kakšna nova izložba domišljije.« Če so pred štirimi leti začeli zgolj s štirimi izložbami, letos sodeluje kar petnajst različnih organizacij. Prvič so se jim pridružili tudi nekateri ponudniki gostinskih storitev, ki so svojo ponudbo združili v okviru Okusov Izložb domišljije, prostore njihovih lokalov pa prav tako krasijo izdelki loških ustvarjalcev. Za prepoznavno podobo Izložb domišljije vsako leto poskrbi oblikovalka Ana Bassin, za posebno okrasitev pročelij pa akademski kipar Matej Bizovičar. Dogajanje v okviru Izložb domišljije so letos popestrili še z nagradno igro, ki bo potekala ves december. Vsak četrtek bodo pripravili žrebanje, v katerem bodo lahko sodelovali vsi, ki bodo obiskali vseh petnajst prostorov ustvarjalnosti in torej zbrali petnajst žigov. Za nagrado bodo podarili izdelke sodelujočih ustvarjalcev.

Po odprtju Izložb domišljije in prižigu prazničnih luči se je v soboto druženje na Mestnem trgu nadaljevalo ob glasbi Moon Time Quarteta, s čimer se je začel tudi letošnji festival Loka v snegu.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-5/0

sreda

-2/4

četrtek

-3/6

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kamnik, 19. december 2018

Praznovanje FKK OFF!

PRIREDITVE / Trzin, 19. december 2018

Kulturni večer z Uršulo Jašovec

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. december 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 20. december 2018

Pogovorni večer z Mojco in Janezom Logarjem

RAZSTAVE / Kropa, 20. december 2018

Najlepši kroparski svečniki

OBVESTILA / Škofja Loka, 20. december 2018

Spremljevalni program Izložb domišljije

IZLETI / Kranj, 20. december 2018

Prednovoletni sprehod po Celju

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. december 2018

Letos LUFt kar dvakrat

 

 
 

 

 
 
 

Migracije niso človekova pravica / 20:33, 18. december

Čestitam, da ste to objavili!
Migracije so biznis in s tem biznosom se je eden fejst zaj.bal.

Migracije niso človekova pravica / 18:08, 18. december

Migracije niso človekova pravica. Vsak ki gre čez mejo v Avstrijo ali Italijo mora imeti veljavni dokument. To naj bi veljalo za vse. Vsak ...

Migracije niso človekova pravica / 17:14, 17. december

Opa. Takšen članek v osrednjem gorenjskem časopisu. Mar ni to sovražni govor ?

Pavel Rupar član Slovenske ljudske stranke / 15:10, 17. december

Zakaj rovariš Rupar? A je rok uporabnosti kondomom, ki si jih kupoval na občinsko naročilnico že potekel?

Migracije niso človekova pravica / 14:53, 17. december

Nisem članica SDS, niti podpornica. V marsičem se razlikujejo naša mnenja. Kar se pa tiče migracij, teh masovnih prišlekov, ki jih futramo, ...

Nujna nova regijska bolnišnica / 11:57, 17. december

Super. Novi poligon za naše gradbince in dobavitelje medicinske opreme. 200M€ je po moje kar smešna cena. Če sledimo praksi dosedanjih gradenj zdrvastvenih objektov, je meja za ceno samo nebo.

Uradno odprli obvoznico / 14:58, 16. december

Od odcepa proti železniški postaji pri Mraku proti Gorjam in Pokljuki je skozi Rečico kar nekaj mest, da o podvozu pod železniško progo niti...