Novi kranjski župan Matjaž Rakovec se je v nedeljo veselil s skupaj s številnimi podporniki, ki so mu čestitali za zmago. / Foto: Primož Pičulin

Kranj bo vodil Matjaž Rakovec

V drugem krogu županskih volitev je Matjaž Rakovec dobil nekaj več kot 68 odstotkov glasov volivcev v kranjski občini, Zoran Stevanovič pa slabih 32 odstotkov.

Kranj – Na nedeljskih volitvah je Matjaž Rakovec prepričal večino občanov in z 68 odstotki glasov volivcev postal novi župan Mestne občine Kranj. »Zelo sem vesel, da sem dobil takšno podporo. Iskrena hvala vsem posameznikom in strankam, ki ste me podpirali. Sem človek, ki izpolnjuje zadane cilje, kar sem v svoji karieri že večkrat dokazal. Obljubljam, da se bom boril za oživitev tretje največje mestne občine v Sloveniji. Vem, da Kranj zmore več,« je dejal novi župan Kranja. Čestital je tudi protikandidatu Zoranu Stevanoviću in dejal: »Prepričan sem, da si bova prihodnja štiri leta oba po najboljših močeh prizadevala za uspeh Kranja.«

Zoran Stevanović je rezultate volitev s svojimi prijatelji in novimi kranjskimi svetniki liste Zoran za Kranj, pričakal v restavraciji Panorama. Nad izidom ni bil razočaran in je nasmejan čestital novemu županu Matjažu Rakovcu. »Mislim, da smo moralni zmagovalci teh volitev, saj smo dokazali, da lahko uspemo tudi brez strankarskih lobijev in z minimalističnimi sredstvi. Imamo šest svetnikov, zmagali smo z našo listo in nadaljevali bomo s pozitivno politiko ter gledali pod prste tistim, ki bodo upravljali Kranj,« je poudaril Zoran Stevanović in dodal, da so pripravljeni na sodelovanje z vsemi, ki bodo Kranju želeli dobro.

V Kranju je bilo sicer ob koncu nedeljskih volitev nekaj dvomov glede pravilnosti vstopa v prostor z volilnimi skrinjicami, vendar so kriminalisti ugotovili, da ni bilo vzroka za sum kaznivega dejanja niti namernega uničenja pečata niti vloma.

Novi kranjski župan Matjaž Rakovec bo predvidoma zaprisegel na konstitutivni seji 19. decembra. »Najprej me čaka prevzem poslov, nato seja mestnega sveta in uraden prevzem funkcije ter pogovori z zaposlenimi na občinski upravi. Moja ideja je, da bi imeli tri podžupane, saj imamo zelo obsežen program. Glede na to, da je proračun že sprejet, računam, da bomo koalicijo sestavili v enem mesecu,« je povedal Matjaž Rakovec, ki je skupaj s podporniki in ženo Uršo nato slavil v baru Dr. Fig, kjer ni manjkalo dobre volje. »Mislim, da bo Matjaž odličen župan. Rad se pogovarja z vsemi in išče rešitve za vsako težavo,« je povedala nova prva dama Kranja, sicer pa Dolenjka Urša Manček Rakovec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

pretežno jasno
vlažnost: 67 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

8/23

petek

11/23

sobota

11/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 24. maj 2019

Dnevi odprtih vrat hortikulturnega društva

PRIREDITVE / Jesenice, 24. maj 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. maj 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

GLASBA / Bohinjska Bela, 24. maj 2019

Letni koncert MePZ Anton Tomaž Linhart

RAZSTAVE / Naklo, 24. maj 2019

Janin vrt Vojka Artača

PRIREDITVE / Naklo, 24. maj 2019

Zasaditev drevesa ob Tednu ljubiteljske kulture

GLASBA / Škofja Loka, 24. maj 2019

Koncert Nine Pušlar

 

 
 

 

 
 
 

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci