Novi kranjski župan Matjaž Rakovec se je v nedeljo veselil s skupaj s številnimi podporniki, ki so mu čestitali za zmago. / Foto: Primož Pičulin

Kranj bo vodil Matjaž Rakovec

V drugem krogu županskih volitev je Matjaž Rakovec dobil nekaj več kot 68 odstotkov glasov volivcev v kranjski občini, Zoran Stevanovič pa slabih 32 odstotkov.

Kranj – Na nedeljskih volitvah je Matjaž Rakovec prepričal večino občanov in z 68 odstotki glasov volivcev postal novi župan Mestne občine Kranj. »Zelo sem vesel, da sem dobil takšno podporo. Iskrena hvala vsem posameznikom in strankam, ki ste me podpirali. Sem človek, ki izpolnjuje zadane cilje, kar sem v svoji karieri že večkrat dokazal. Obljubljam, da se bom boril za oživitev tretje največje mestne občine v Sloveniji. Vem, da Kranj zmore več,« je dejal novi župan Kranja. Čestital je tudi protikandidatu Zoranu Stevanoviću in dejal: »Prepričan sem, da si bova prihodnja štiri leta oba po najboljših močeh prizadevala za uspeh Kranja.«

Zoran Stevanović je rezultate volitev s svojimi prijatelji in novimi kranjskimi svetniki liste Zoran za Kranj, pričakal v restavraciji Panorama. Nad izidom ni bil razočaran in je nasmejan čestital novemu županu Matjažu Rakovcu. »Mislim, da smo moralni zmagovalci teh volitev, saj smo dokazali, da lahko uspemo tudi brez strankarskih lobijev in z minimalističnimi sredstvi. Imamo šest svetnikov, zmagali smo z našo listo in nadaljevali bomo s pozitivno politiko ter gledali pod prste tistim, ki bodo upravljali Kranj,« je poudaril Zoran Stevanović in dodal, da so pripravljeni na sodelovanje z vsemi, ki bodo Kranju želeli dobro.

V Kranju je bilo sicer ob koncu nedeljskih volitev nekaj dvomov glede pravilnosti vstopa v prostor z volilnimi skrinjicami, vendar so kriminalisti ugotovili, da ni bilo vzroka za sum kaznivega dejanja niti namernega uničenja pečata niti vloma.

Novi kranjski župan Matjaž Rakovec bo predvidoma zaprisegel na konstitutivni seji 19. decembra. »Najprej me čaka prevzem poslov, nato seja mestnega sveta in uraden prevzem funkcije ter pogovori z zaposlenimi na občinski upravi. Moja ideja je, da bi imeli tri podžupane, saj imamo zelo obsežen program. Glede na to, da je proračun že sprejet, računam, da bomo koalicijo sestavili v enem mesecu,« je povedal Matjaž Rakovec, ki je skupaj s podporniki in ženo Uršo nato slavil v baru Dr. Fig, kjer ni manjkalo dobre volje. »Mislim, da bo Matjaž odličen župan. Rad se pogovarja z vsemi in išče rešitve za vsako težavo,« je povedala nova prva dama Kranja, sicer pa Dolenjka Urša Manček Rakovec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

oblačno
vlažnost: 93 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

10/17

četrtek

3/18

petek

3/19

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

OBVESTILA / Kranj, 19. september 2019

Naj te zapelje zelena mobilnost

IZLETI / Kranj, 19. september 2019

Pohodniški izlet: Jeruzalem

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Cerklje, 19. september 2019

Razstava klekljanih izdelkov

IZLETI / Naklo, 19. september 2019

S kolesom čez Rovte

PREDAVANJA / Jesenice, 19. september 2019

Tehniška dediščina Kranjske industrijske družbe

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

V spomin na padle borce / 21:27, 18. september

Domobranci 1941!??? No, Primož!!! Hudo je priznati namensko žrtvovanje nedolžnih vaščanov, tudi v Srednji Radovni in ... za "svobodo"? Tudi Rusi so "osvobodili" Poljsko.

Ostal brez tretjine črede / 21:27, 18. september

Psi so prava poslastica za volkove. Lovci nimajo več problemov s potepuškimi psi, kjer se gibljejo tropi volkov. Za sobivanje bo potrebno se...

Ostal brez tretjine črede / 21:02, 18. september

Volke postrelit in bo gmah!

Odpeljali so ga v bolnišnico / 19:17, 18. september

Madona komplicirajo.
Eno vzgojno okrog ušes, problem rešen.

Ostal brez tretjine črede / 19:15, 18. september

Sliko Primoža na vidnem mestu.
Problem rešen.

Ostal brez tretjine črede / 15:11, 18. september

Dva Kraška ali Nemška ovčarja v ogrado pašnika, to je rešitev !

Ostal brez tretjine črede / 07:46, 18. september

Ni problema. Civilna iniciativa ali država mu naj izplačata tržno vrednost poklanih ovc in bo kmet zadovoljen in ovca mrtva. Temu se reče sobivanje.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */