Direktorica Zaposlitvenega centra Kragulj Klavdija Šumrada ter Marja Mravinc in Tisa Sitar v novi pekarni

Dobili pekarno s trgovino

Potem ko so domačini na Blejski Dobravi ostali brez trgovine, bifeja in pošte, so se zdaj razveselili pekarne s trgovino, ki so jo odprli pod okriljem Zaposlitvenega centra Kragulj.

Blejska Dobrava – Na Blejski Dobravi so predlani najprej ostali brez trgovine, zatem bifeja sredi vasi, marca letos pa še brez pošte. Tako so domačini za vse opravke morali na Jesenice, kar je zlasti starejšim povzročalo veliko težav. Najhujše stiske je nekaj časa reševal zasebnik, ki je v vas vozil kruh. Pred dnevi pa so se v kraju vendarle razveselili pekarne s trgovino, ki so jo odprli pod okriljem Zaposlitvenega centra Kragulj. Ta je že doslej deloval v nekdanjih Mercatorjevih prostorih sredi vasi, kjer je devet zaposlenih invalidnih oseb ob pomoči strokovnih delavk sestavljalo plastične izdelke za avtomobilsko industrijo.

Kot je povedala direktorica Kragulja Klavdija Šumrada, so po tem, ko sta vrata zaprla trgovina in bife, začeli razmišljati, da bi sami odprli pekarno s trgovino. Tako so zadnjih nekaj mesecev urejali vse potrebno, nakupili opremo, pred dnevi pa je pekarna s trgovino že odprla svoja vrata. V njej na okrog štiridesetih kvadratnih metrih ponujajo kruh in pekovske izdelke pekarne Triler iz Besnice, nekaj peciva pa pripravljajo tudi sami. Na policah trgovine ponujajo tudi osnovna živila, pijače, sladkarije ... Kot obljublja direktorica, bodo ponudbo v prihodnje glede na želje strank še širili, z dosedanjim odzivom pa so zelo zadovoljni. »Domačini, ki pridejo, pravijo, da so veseli, da imajo zdaj v vasi pekarno in trgovino; prej so zlasti starejši morali po vse z avtobusom na Jesenice,« je povedala. S cenami sicer ne morejo tekmovati z velikimi diskontnimi trgovci, je dodala, kljub temu pa cene niso pretirano visoke. Pekarna s trgovino je odprta med tednom med 6. uro in 16.30, ob sobotah in nedeljah pa med 7. in 12. uro.

Zaposlitveni center Kragulj deluje pod okriljem Slovenskega združenja za duševno zdravje Šent, v njem pa skrbijo zlasti za rehabilitacijo oseb s težavami v duševnem zdravju. Po besedah Klavdije Šumrada imajo še veliko načrtov; ker domačini pogrešajo tudi bife, bodo morda spomladi poskrbeli tudi za to, da bo na terasi pred lokalom spet mogoče popiti vsaj kavo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

zmerno oblačno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/14

četrtek

-2/15

petek

-6/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. februar 2019

Po Domžalski poti spominov

PRIREDITVE / Bled, 21. februar 2019

Pravljični večer za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2019

V jeseniški knjižnici

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. februar 2019

Blaznikov večer

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Ljubelj, 21. februar 2019

Voden ogled spominske sobe in ostankov taborišča Ljubelj

RAZSTAVE / Jesenice, 21. februar 2019

Šport skozi čas

GLEDALIŠČE / Cerklje, 21. februar 2019

I ? Njofra

 

 
 

 

 
 
 

Urejajo križišče pred trgovskima centroma / 19:51, 20. februar

Kot je še pojasnil, se temeljite obnove Gradnikove ceste občina za zdaj še ne bo lotila, saj bo treba za nadaljevanje rekonstrukcije ceste d...

Kam so izpuhteli dobri nameni devetletke / 15:21, 20. februar

Ne vem, a se samo meni zdi, da so v šolstvu pomembna samo delovna mesta, otroc pa kakor nujno zlo.Dolg sem že na svetu, ampak pozitivnega uč...

Žrtve za svobodo / 12:25, 20. februar

Lep govor. Dokaz, da smo Slovenci slab gospodar.

Posekali so drevesa / 19:35, 19. februar

Menim, da je to prav! To drevo na sliki, če pade, poškoduje objekt. Zatorej bi moralo veljati pravilo, drevo ob objektu, je lahko visoko samo toliko kot je oddaljeno od objekta.

Žrtve za svobodo / 16:05, 19. februar

Govornik Viktor Zadnik za oceno odlično!
Takle mamo ja, žal...
Sicer pa večna slava junakom padlim za domovino !!

Denar za podvoz v Lescah / 15:53, 19. februar

Tega je pa kar veliko. Ja, premalo je bilo narejenega zadnjih 10, 15 let! Pogrešam pa kar nekaj zadev. Parkiranje pred Starim mestom oz. Gra...

Zmagala sta Zala Kralj / 13:40, 17. februar

Tole so po moje namerno izbral, da nas dokončno fu*nejo ven iz te kuhinje!