Direktorica Zaposlitvenega centra Kragulj Klavdija Šumrada ter Marja Mravinc in Tisa Sitar v novi pekarni

Dobili pekarno s trgovino

Potem ko so domačini na Blejski Dobravi ostali brez trgovine, bifeja in pošte, so se zdaj razveselili pekarne s trgovino, ki so jo odprli pod okriljem Zaposlitvenega centra Kragulj.

Blejska Dobrava – Na Blejski Dobravi so predlani najprej ostali brez trgovine, zatem bifeja sredi vasi, marca letos pa še brez pošte. Tako so domačini za vse opravke morali na Jesenice, kar je zlasti starejšim povzročalo veliko težav. Najhujše stiske je nekaj časa reševal zasebnik, ki je v vas vozil kruh. Pred dnevi pa so se v kraju vendarle razveselili pekarne s trgovino, ki so jo odprli pod okriljem Zaposlitvenega centra Kragulj. Ta je že doslej deloval v nekdanjih Mercatorjevih prostorih sredi vasi, kjer je devet zaposlenih invalidnih oseb ob pomoči strokovnih delavk sestavljalo plastične izdelke za avtomobilsko industrijo.

Kot je povedala direktorica Kragulja Klavdija Šumrada, so po tem, ko sta vrata zaprla trgovina in bife, začeli razmišljati, da bi sami odprli pekarno s trgovino. Tako so zadnjih nekaj mesecev urejali vse potrebno, nakupili opremo, pred dnevi pa je pekarna s trgovino že odprla svoja vrata. V njej na okrog štiridesetih kvadratnih metrih ponujajo kruh in pekovske izdelke pekarne Triler iz Besnice, nekaj peciva pa pripravljajo tudi sami. Na policah trgovine ponujajo tudi osnovna živila, pijače, sladkarije ... Kot obljublja direktorica, bodo ponudbo v prihodnje glede na želje strank še širili, z dosedanjim odzivom pa so zelo zadovoljni. »Domačini, ki pridejo, pravijo, da so veseli, da imajo zdaj v vasi pekarno in trgovino; prej so zlasti starejši morali po vse z avtobusom na Jesenice,« je povedala. S cenami sicer ne morejo tekmovati z velikimi diskontnimi trgovci, je dodala, kljub temu pa cene niso pretirano visoke. Pekarna s trgovino je odprta med tednom med 6. uro in 16.30, ob sobotah in nedeljah pa med 7. in 12. uro.

Zaposlitveni center Kragulj deluje pod okriljem Slovenskega združenja za duševno zdravje Šent, v njem pa skrbijo zlasti za rehabilitacijo oseb s težavami v duševnem zdravju. Po besedah Klavdije Šumrada imajo še veliko načrtov; ker domačini pogrešajo tudi bife, bodo morda spomladi poskrbeli tudi za to, da bo na terasi pred lokalom spet mogoče popiti vsaj kavo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

jasno
vlažnost: 97 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

2/20

petek

1/20

sobota

2/22

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 19. april 2019

Velikonočni izlet po jadranskih otokih

PRIREDITVE / Jesenice, Tržič, 19. april 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. april 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. april 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. april 2019

Medgeneracijske prireditve

RAZSTAVE / Jesenice, 19. april 2019

Slovenske fotografinje se predstavijo

RAZSTAVE / Šenčur, 19. april 2019

Pogledi sopotij

PRIREDITVE / Jesenice, 20. april 2019

Blagoslov jedi

 

 
 

 

 
 
 

Šola vedeževanja iz ciganskih kart / 15:26, 18. april

Meni so rekli, da Ciganu ne smem reči Cigan. To so Romi. Šlogarca je potem Romka ali Romkinja. A karte pa ostajajo ciganske? Ižke Cigane tud...

Branja drevesom / 06:41, 18. april

Nade wszystko należy r?wnież pamiętać, że liposukcja to nie metoda odchudzania, a już na pewno nie metoda trwała w efektach – tłuszcz.Grzego...

Branja drevesom / 20:14, 17. april

Wojciechowski
Ti boš bukvam in macesnom menda recitiral poljske domoljubne pesmice?

Najditelja znova na Mežakli / 20:05, 17. april

Največ bi naredu tvoj fotr preden te je delal, da bi odskoču !

Najditelja znova na Mežakli / 18:26, 17. april

Da ne boš mislu, da imam kaj prot teb.
Evo dokaza:
me je bralka Glasa vprašala, če sem prepričan, da te ni meteorit vsaj oplazil, sem ji rekel, da bi te, če ne bi odskoču.

Najditelja znova na Mežakli / 17:35, 17. april

Hehe, majmun, tud smešen nis, si pa korajžen, to pa, ampak tkole s fejk imeni na netu se to da ane..

Najditelja znova na Mežakli / 16:19, 17. april

Kar nekaj bralcev Glasa me je vprašalo, če je meteorit mogoče slučajno zadel Primoža?
Sem rekel, da ne, da ima to prirojen.