Intervju s starši

Joj, kako sta »bedna«. Prava dva siromaka sta. Nosita se kot dva pava. Pogovarjata se o politiki, podjetjih, denarju, kako sta zamudila bitcoine, izmenjujeta si dosežke v službi, ocenjujeta prihodnost Trumpa in Putina, preračunavata denar in stroške, srebata vino in govorita kozlarije, da mi gre na bruhanje. Midva s sestro pa gledava televizijo. Čas zabijava z najbolj neumnimi oddajami: hi hi hi, ho ho ho ameriške oddaje o najstnikih. Pri svojih 15 letih vem, da od teh neumnosti nimam nič, ampak nekako moram preživeti čas. Ne razumem vaju, ki sta odrasla, izobražena, uspešna v službah. Kako ne vidita, da je nekaj tako čudno v naši družini. Pa kaj je z vama. No, vama bom povedala, kar nočeta vprašati.

Kako je meni in moji sestri, ker naju ne opazita? Ne vprašata me, kako je v šoli, kdaj pridem, kaj je novega. Če že vprašaš, me uspeš poslušati pol minute, nato vzameš v roke telefon. Kako je mogoče, da se ne zanimata zame, saj sem vajin otrok? Zrasla sem iz tvojega tkiva, ti pa me sedaj odrivaš? Kako je mogoče, da si izgubila zanimanje za svojo hčerko? Zakaj mi je ime Tia, kako sta izbrala to ime? V katerih stvareh vidiš, da sem ti najbolj podobna, in v čem sva si najbolj različni? Kako sprejemaš mojo podobnost s sabo in mojo različnost? Povej mi! Ali sem po vajinem mnenju bolj podobna očetu ali mami! V katerih potezah, obnašanju, reagiranju sem bolj podobna očetu in kdaj mami? Povejta mi! Kaj meniš, kdaj si me najbolj razočaral? Kako si takrat reagirala? Kako je bilo takrat meni? Kdaj jaz tebe razočaram? Kako je biti razočaran in potrt starš? Povejta mi! Kdaj sem vaju jaz prizadela? Zakaj mi pripisuješ moč, da te lahko prizadenem? A nisi ti »najjači« moški na svetu? Kako misliš, da je meni, ko se vidva z mami kregata? A je nimaš rad? Vprašaj me, kaj doživljam, ko rečeš, da boš odšel. Ne moreš kar oditi in me pustiti, ti si moj oče. Kdaj sta me nazadnje objela? A sploh vesta, kako zelo mi je včasih težko? Vesta, kaos v moji sobi je samo odraz zbeganosti v moji glavi: postajam odrasla, zapuščam varni otroški svet, vse je novo, negotovo, ne vem, ali me bodo prijatelji sprejeli, ali sem dovolj lepa, pa ta spolnost, ki kar nori v meni … A ne vidita, da je za mojim smehom ogromno solza in strahov. Kaj sem ti nazadnje podarila za rojstni dan? A se še spomniš? Kakšen pomen ima to zate? Kaj te navdaja s ponosom, ko pomisliš na naju, na dva tvoja otroka? Ali je res, da ti služba več pomeni kot midva, tvoja otroka? Kakšen je tvoj občutek, ko pomisliš name, na svojega otroka?

Odraščam! Kaj pomeni zate, da jaz – tvoj otrok – postajam odrasel? Povej mi. Rada bi izvedela, kaj je najpomembnejši nasvet, ki bi mi ga ti, oče, rad dal za popotnico v odrasli svet? Kaj moram narediti v svojem življenju, da bom srečna in zadovoljna? Povej mi iz svojih izkušenj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°


vlažnost: 88 %
veter: S, hitrost: 0 km/h

11/30

nedelja

13/31

ponedeljek

16/32

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Sv. Jošt nad Kranjem, 18. avgust 2019

Praznovanje žegnanjske nedelje

PRIREDITVE / Gozd, 18. avgust 2019

Srečanje harmonikarjev, pevcev in godcev

PRIREDITVE / Senično, 18. avgust 2019

Vaški semenj

PRIREDITVE / Cerklje, 18. avgust 2019

Sveta maša na Krvavcu

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Turistično-kopalni izlet v Izolo

PRIREDITVE / Kranj, 20. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Kolesarski izlet

IZLETI / Sebenje, Tržič, Kovor, 20. avgust 2019

Z rednim avtobusom in kolesi po doživetja narave, zgodovine in podeželja

 

 
 

 

 
 
 

Umrl je Ivan Oman, eden ključnih osamosvojiteljev Slovenije / 18:45, 18. avgust

Spoštovanje g.Omanu ! Počivajte v miru !

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 18:40, 18. avgust

Tale nova protihrupna ograja in pa na Bledu obstoječa, pol metra povišana, skoraj vse narejeno, sedaj pa vse stoji že dva meseca. Ne vem, a ...

Lovci zavračajo očitke, da ne lovijo volka / 21:18, 17. avgust

Če bi bila naša politika sposobna do tega sploh nebi prišlo.

Gorenjski župani na dopustu / 21:15, 17. avgust

Zakaj naši politiki tako radi hodijo v Srbijo?
No nas je 1991 leta napadel? Srbska Vodka.

Nova civilna družba / 19:18, 17. avgust

V šali bi rekel:

grem stavit, da je Kavčič dal Nagliču za pir, da ta dela na GG reklamo zanj.

Vrednote moramo živeti / 19:14, 17. avgust

"V naši družbi velikokrat rečemo, da nimamo več vrednot. Ni res, vrednote so, samo premalo jih živimo."____________Bolj nesmiselnega stavka ...

Nova civilna družba / 20:00, 16. avgust

V Sloveniji ni enga, da ne bi bil koruptiven.
Zato pa smo tam kjer smo bli, oziroma bomo, tam kjer smo bli.