Na slovesnosti ob 50. obletnici delovanja radovljiške območne obrtne zbornice je predsednica Marija Hudovernik v družbi podpredsednice Pavle Podobnik izročila priznanje ustanovnemu članu Andreju Čuferju in članu prvega upravnega odbora Marjanu Jensterlu.

Jubilej območne obrtne zbornice

Območna obrtno-podjetniška zbornica Radovljica je slovesno obeležila 50. obletnico delovanja. V prostorih občine Gorje je do konca meseca na ogled razstava fotografij, ki je nastala ob jubileju.

Radovljica – Prvega septembra leta 1968 so se na Bledu sestali obrtniki iz tedanje velike občine Radovljica z Andrejem Čuferjem na čelu. Ustanovili so združenje obrtnikov Radovljica, z namenom, kot so poudarili na sobotni slovesnosti, da dobijo organizacijo, preko katere bo glas obrtnika prišel do oblasti.

»Zdaj je za nami petdeset let skupnih prizadevanj. Gre za obdobje, polno sprememb poslovnega okolja, delovanja obrtnikov v dveh državah, svetovne krize in drugih dejavnikov, ki pomembno vplivajo na delovanje obrtnikov in podjetnikov,« je v svojem nagovoru izpostavila sedanja predsednica združenja Marija Hudovernik. »V času hitrih sprememb je obrtniški staž izpostavljen vedno novim izzivom, za katere potrebuje nova znanja ter dobro informiranost. Prav zato je pomembna stanovska organizacija, kakršna je območno obrtna-podjetniška zbornica in celoten zborniški sistem Slovenije. Našim članom pa tudi drugim obrtnikom in podjetnikom zagotavlja pomoč in podporo na področjih, ki jih sami zaradi obilice dela z lastno dejavnostjo ne morejo obvladovati.«

Na zbornici so ob tej priložnosti izdali tudi zbornik, v katerem je predstavljena petdesetletna zgodovina združenja, ter pripravili razstavo fotografij, ki so delo članov Fotografskega društva Radovljica, na njih pa so zabeležili obrtne dejavnosti članov zbornice. »Da jih fotografiramo, smo se odločili zato, ker so nekatere obrtne dejavnosti že postale del zgodovine. Nekaj jih je v izumiranju, saj jih ves čas nadomeščajo nove tehnologije,« je povedala predsednica zbornice Marija Hudovernik. »Želeli smo predstaviti čim več različnih dejavnosti, ob tem pa pokriti vse štiri občine, ki sodijo v okvir naše zbornice.« Izbor za razstavo je izmed tristo fotografij pripravila tričlanska komisija, v kateri so sodelovali arhitekt in fotograf Jaka Gnilšak ter Jože Biček in Pavla Podobnik, predstavnika zbornice.

»Verjamemo, da smo z razstavo dosegli svoj cilj: ohraniti spomin na obrti, kakršne smo poznali nekoč in danes, tudi za prihodnje generacije,« je še poudarila Marija Hudovernik. Razstava je bila najprej na ogled v prostorih občine Radovljica, zdaj jo gostijo v Gorjah, kasneje pa jo bodo še na Bledu in v Bohinju.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/18

sobota

8/12

nedelja

4/17

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 20. oktober 2018

Pohod od Loškega potoka

IZLETI / Kranj, 20. oktober 2018

Prijave za izlet na Ogenjce

GLEDALIŠČE / Kokrica, 20. oktober 2018

Čarobni klobuk

GLASBA / Tržič, 20. oktober 2018

Koncert Nuše Derenda

GLEDALIŠČE / Tržič, 20. oktober 2018

Maša in Medved

OBVESTILA / Cerklje, 20. oktober 2018

Prikaz peke v krušni peči in spravila prosa

RAZSTAVE / Naklo, 20. oktober 2018

Razstava starodobnikov

GLEDALIŠČE / Kranj, 20. oktober 2018

Zapornik št. 3.2.3.

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...