Od Bacha do Piazzole: Anja Clift in Estelle Costanzo v Muzeju Občine Šenčur / Foto: Primož Pičulin

Poletni glasbeni večeri

Druga izvedba Poletnih glasbenih srečanj v Šenčurju, ki jih pripravlja tamkajšnje aktivno društvo upokojencev, je tokrat v Muzej Občine Šenčur pripeljala tri glasbene sestave, dobro obiskane glasbene večere pa je sklenil koncert flavtistke Anje Clift in harfistke Estelle Costanzo.

Poleg številnih prireditev družabne narave, raznolikih izletov ter rekreativnih dejavnosti pa Društvo upokojencev Šenčur s koncerti bogati tudi okrajno kulturno ponudbo. Poletna glasbena srečanja so v svoji drugi izvedbi ponovno privabila solidno število ljubiteljev klasične ter sodobne komorne glasbe, kar upravičeno obeta vpis festivala med tradicionalne domače kulturne prireditve.

Uvodni večer je pripadel koncertu priznane ter priljubljene slovenske mezzosopranistke Mance Izmajlove ter njenemu soprogu, violinskemu virtuozu ter skladatelju Benjaminu Izmajlovu. Mednarodno priznana umetnika sta na koncertu ob slovenskem državnem prazniku pripravila programski sklop z naslovom Poklon Sloveniji, na katerem je občinstvo slišalo najlepše iz naše glasbene zakladnice: domoljubne in ljubezenske pesmi različnih skladateljev in časovnih obdobij, manjkala pa ni niti priljubljena Avsenikova Čez zelene trate.

Že naslednji večer je ob navdušenju občinstva nastopil godalni kvartet Nova iz Nove Gorice, ki ga sestavljajo štiri simpatična primorska dekleta. Pester program so sestavljale skladbe klasičnih avtorjev in skladbe novejših skladateljev, ki so pisane za godalni kvartet, aranžmaje pa je pripravila članica kvarteta mag. Barbara Grahor.

Glasbene večere, ki jih je vodil Miro Erzin, sta sklenili glasbenici flavtistka Anja Clift in harfistka Estelle Costanzo. Obe sta profesorici glasbe v Baslu v Švici, sicer pa že večkrat nagrajeni na prestižnih evropskih festivalih klasične in sodobne glasbe. Nastopata tako kot solistki kakor tudi kot članici mednarodnih komornih zasedb. Posebej za koncert v Šenčurju sta izbrali dela priznanih avtorjev – od Bacha do Piazzole, z enim izmed vrhuncev koncerta, trinajstminutno izvedbo skladbe Brine Jež Brezavšček Stones apart, ki sodi v sam vrh sodobne komorne glasbe.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

pretežno jasno
vlažnost: 76 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

12/26

četrtek

12/28

petek

15/18

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Šenčur, 20. september 2018

Pohod po območju občine Šenčur

IZLETI / Kranj, 20. september 2018

Pohod na Gartnerkofel

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Naklo, 20. september 2018

S kolesom čez Rovte

/ Kranj, 20. september 2018

Kdo, če ne ti – kdaj, če ne zdaj?

RAZSTAVE / Cerklje, 20. september 2018

Razstava klekljanih čipk in fotografij

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 20. september 2018

Karavanke – prostor povezav in razhajanj

IZLETI / Kranj, 22. september 2018

Pohod na Bivak II in Šplevto

 

 
 

 

 
 
 

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 19:01, 19. september

Študenti imajo bolj tanko denarnico, pa je verjetno dobila kakšna sredstva s strani "nevladnih organizacij", katerim je v interesu imeti tu ...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 16:29, 18. september

Seveda je kapitalistom v Sloveniji v interesu zaposlovati azilante, vsaj nekej časa bodo tiho in delali za minimalca, domači so se začeli upirati in zahtevajo večje plače..

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 22:04, 17. september

Pozdravljen_a gospa ali gospod Kitty!Jaz sem ta 'študentka', katere življenje vas tako zelo zanima, da bi k meni celo poslali 'ustrezne služ...

Valvasorjev dom spet najboljši / 16:10, 17. september

Ta Žirovnica ima res srečo, ker imajo najboljšega župana v SLO in najbolj poštenega, priljudnega. Ki nič ne skirva, vse objavlja in seznanja...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 15:51, 17. september

19 let ima Afganistanec, pa se je pred meseci poročil z Idrijsko študentko? Seveda iz ljubezni.....Kje in kako pa živita? Bi kdo od ustrez...

Poklon bazoviškim junakom / 16:24, 13. september

Večna slava junakom, kateri so se uprli fašistom in zato dali svoja življenja !!
Domobranči in belčki, požrite se od sramote slovenskega naroda !!

Odškodnina roparju banke / 11:03, 10. september

marker1, se strinjam z vami.