Jogistka Ana Kersnik Žvab / Foto: osebni arhiv

Z medaljo z jogijske olimpijade

Jogistka Ana Kersnik Žvab iz Kranjske Gore se je z olimpijskih iger v Nepalu vrnila s srebrno medaljo.

Ana je bila sprejeta tudi na prvenstvo v jogi, ki bo letos potekalo na Kitajskem.

Kranjska Gora – Nedavnih olimpijskih iger v jogi Yogaolimpics 2018, ki so potekale v Nepalu, se je udeležila tudi jogistka Ana Kersnik Žvab z jogijskim imenom Devayani iz Kranjske Gore. Ana se je domov vrnila s srebrno medaljo, tako visoko pa se ni uvrstila nobena Evropejka.

Kot je povedala Ana, se olimpijskih iger v jogi udeležujejo tekmovalci z vsega sveta, razdeljeni pa so v različne starostne kategorije. Letos je sodelovalo sto moških in sto žensk, v Anino starostno kategorijo do 35 let pa se je uvrstilo deset tekmovalk in med njimi je bila Ana edina iz Evrope, prevladovale so jogistke iz Indije, Nepala in Malezije. Tekmovanje poteka tako, da na odru hkrati nastopa več jogistov, ki skušajo čim bolj pravilno izvesti telesne položaje – asane. Prvi trije položaji so obvezni, je povedala Ana, dva pa tekmovalci izberejo sami. Položaje je treba zadržati kar nekaj časa, prav tako so pomembni prehodi iz položaja v položaj. »Lahko rečem, da sem se na tekmovanje dobro pripravila in da se je pokazalo moje desetletno poučevanje joge. Zelo prav mi na tovrstnih tekmovanjih pridejo tudi izkušnje profesionalnega modela, saj znam v še tako zahtevnih položajih zdržati dalj časa. K elegantnim prehodom med položaji pa pripomorejo tudi plesni gibi. Moj nastop je bil suveren, tekoč in dodelan. Pri vsem tem pa sem ostala osredotočena na to, kar zmorem in znam. Moj cilj je bil, da se čim bolje predstavim jogijski sferi, saj nisem predstavljala le sebe, temveč tudi našo državo,« je bila s prikazanim zadovoljna Ana. Kljub hudi konkurenci je na koncu osvojila drugo mesto, a med prvimi tremi mesti je bila res majhna razlika, bolj je šlo za manjše detajle, je dejala.

Kot je dodala, jogisti sicer ne tekmujejo pogosto, saj je joga v prvi vrsti namenjena spoznavanju svojega telesa. »A meni osebno tekmovanja predstavljajo poseben izziv, saj tako lahko dodelam svoje položaje, spoznam nove ljudi v jogijski sferi in tudi pridobim nove izkušnje,« je dodala Ana, ki se lahko pohvali tudi z nazivom miss Yoga 2012, uvrstila pa se je tudi v finale Miss Yogini Turkey 2018. A kot je dejala, bo omenjeno tekmovanje izpustila, predvsem zaradi drugih obveznosti in družine, saj ima dva majhna sinova, Jaka in Tjaša. Pripravlja pa se tudi na izid svoje četrte knjige, ki nosi naslov Joga za najmlajše.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

pretežno jasno
vlažnost: 88 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-4/6

torek

-6/6

sreda

-5/10

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 27. november 2020

Predstavitev zbornika Zgodba o KLG

 

 
 

 

 
 
 

Včeraj je umrlo 59 covidnih bolnikov, največ doslej / 14:59, 24. november

Groza. Ravno za te, ki se zdravijo v intenzivnih sobah, ukrepi vlade nimajo nobenega učinka. Ukrepi namreč niso usmerjeni za zaščito najbolj...

Pričakovanega upada okužb še ni / 12:21, 24. november

Pravzaprav je bilo za pričakovati glede na ekipo, ko vodi ukrepe proto covidu: - dir. NIJZ - strokovnjak za metadonsko zdravljenje odvisnost...

Levica zbira podpise podpore za referendum / 09:41, 24. november

Investicije v Slovensko vojsko so potrebne, nehajo naj se zajebavat ! V normalno funkcionalni državi bi se tudi za ostalo lahko poskrbelo !
Je pa vprašanje kje in kaj se bo kupovalo..

Včeraj potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo 45 covidnih bolnikov / 23:19, 23. november

Še mesec dni potrpimo s to diktaturo, potem nastopi KUL. Konec ukrepov, oziroma novi ukrepi zaščite starejših in bolnic. Janša adijo. Zadnjič in nikoli več.

Biti hvaležen za vse / 22:26, 23. november

Dejanje iz ljubezni do bližnjih. Big bo poplačal

Mask premalo za vse / 21:22, 23. november

Nosim masko izključno home made. Kdo mi garantira, da so 110% čiste?

Včeraj potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo 45 covidnih bolnikov / 13:23, 23. november

Vladni govorec pravi, da so zdaj martinovanja glavni vzrok...
In po posledicah sodeč, je tega največ v DSO-jih..
Uf