Tokrat drugačna večerja je v svojo družbo privabila tudi Gorenjce: Saša Josifoskega, Sonjo Primožič in zakonca Primožič: še eno Sonjo in njenega moža Draga, ki sta člana narodno-zabavnega ansambla Zarja.

Včasih je nebeško okusno

Vsake toliko časa se zgodi, da kakšen gostinec poskrbi za drugačno večerjo. V Vili Podvin so se tako pred kratkim s posebno večerjo poklonili čokoladi. V preteklosti smo že okušali jedi, pri katerih je vinsko spremljavo zamenjalo pivo. Ob sladici vam morda ponudijo rum ali vinjak, tokrat pa sta Danijel Galjot in Alen Ćosić ustvarjala osvežilne in nežne koktajle z ginom.

V Restavraciji 1906 hotela Triglav na Bledu so se namreč odločili, da se lotijo spajanja slovenske kulinarike s slovenskim ginom. Da bo vse precej moderna in nadgrajena izvedba priljubljenega gina s tonikom, smo dobili občutek že ob uvodnem kozarcu, saj so za dobrodošlico postregli koktajl s penino, ginom in pomarančno lupinico.

Udeležencem večerje je glavno zvezdo večera predstavil Matej Bizjak (Santei). Poudaril je še, da bomo tokrat v koktajlih okušali gin s Krasa.

In tako je pethodni meni spremljalo pet koktajlov, ki so se izjemno ujemali s kombinacijo izbranih sestavin na krožnikih, za kar je poskrbel kuhar Luka Zagorc z ekipo.

Med posameznimi hodi smo si lahko v posebni sobi ogledali, kako koktajli nastajajo. Ti niso bili samo pregrešno dobri, temveč tudi po videzu prave umetnine.

Večerja se je začela s tartom kozjega sira s curryjem, beluši, gelom pasijonke in glazirano šalotko v pesinem soku, zaključila pa s pralino orehove potice, ki so jo priložili na krožnik kavne skodelice za espresso, v kateri so postregli zadnji koktajl. Pri kanelonu z dimljenim oljem, pomarančnim gelom in ocvirki je s kuharsko ekipo sodeloval tudi Bizjak in jed je bila izvrstna. Na krožniku je kanelonu delala družbo še kapesanta ali jakobova pokrovača. Za glavno jed so jagnječji zarebrnici s skorjico goji jagod, suhih malin in brusnic dodali pikantni fižol s paradižnikom in sladki krompir; za sladico pa postregli pehtranovo kremo z malinovim kulijem in dehidriranim sadjem ter jo okrasili z nekaj malinami in robidami.

Koktajle so tudi poimenovali. Kot sopotnika gina v čašastih vinskih kozarcih, malih kavnih skodelicah, znanih skodelicah s šolskih malic smo okušali še čaj, temno pivo, zaznali okus po kavi. Po dolgem času smo se zalotili, da smo med jedjo zadovoljno mrmrali. Bili smo »miksologi« s polnimi usti in nasmejanimi očmi. Strinjali smo se, da je minilo že dolgo časa, odkar smo na Bledu večerjali tako zadovoljno in brez čemernih spogledovanj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

pretežno jasno
vlažnost: 39 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

5/22

petek

6/22

sobota

8/22

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kokrica, 10. maj 2024

Začetek kolesarske sezone in pohod

PRIREDITVE / Šenčur, 10. maj 2024

Kolesarjenje DU Šenčur

GLASBA / Stražišče, 10. maj 2024

Eva Boto v Stražišču

RAZSTAVE / Železniki, 10. maj 2024

Slike iz peska

RAZSTAVE / Medvode, 10. maj 2024

Družbena kritičnost

IZLETI / Kranj, 11. maj 2024

Izlet na Šilentabor

PRIREDITVE / Duplje, 11. maj 2024

Pomladno finfranje in Rokovnjaški tek

GLEDALIŠČE / Podnart, 11. maj 2024

Verbšna

 

 
 

 

 
 
 

Kako izbrati rabljeno vozilo v Sloveniji – nasveti in napotki / 21:18, 7. maj

Avtomobili so od dveh do sedmih let v garanciji. Torej uradni servisi. Ne razumem pa njihovih cen, npr. olja. Pri njih liter kvalitetnega ol...

Blejskega gradu ne dajo / 19:29, 6. maj

Zakaj se morajo z vsako vlado spreminjati zakoni in predpisi? Ta vlada je centralistična, zato Blejci pazite kaj sprejemate, ker vas bodo oskubili. Gre se samo za denar.

O novih parkiriščih in širjenju proizvodnje v Elanu / 21:20, 2. maj

Elan je površinsko omejen. Bi bil cajt, da bi, ne samo zaradi Elana, tudi kaj drugega bi lahko zgradili, saj ravno zaradi prostora, je iz Ra...

O novih parkiriščih in širjenju proizvodnje v Elanu / 08:11, 29. april

Elan naj na obstoječem ogromnem makadanskem parkirišču zgradi parkirno hišo v treh etažah in del parkirišč nameni obiskovalcem Begunj ( Avse...

Kako izbrati rabljeno vozilo v Sloveniji – nasveti in napotki / 08:04, 29. april

Kar imam jaz izkušnje z uradnimi in neuradnimi servis, je na koncu servisiranje na neuradnem servisu veliko dražje.

Makadamska cesta okoli Brda / 22:50, 27. april

Samo prosim odgovorne, naj cesto ne asfaltirajo. Sicer je potem nobel, ampak poleti pa oddaja pretirano vročino in kaj je lepšega in bolj ko...

Kako izbrati rabljeno vozilo v Sloveniji – nasveti in napotki / 18:57, 27. april

Svoje avte vedno vozim na uradni servis, ker sem imel v daljni preteklosti slabe izkušnje z univerzalnimi mehaniki. Kvaliteta mehanikov se ...