V podjetju Lotrič Meroslovje si želijo, da objekt na Češnjici 48, kjer je tudi sedež Občine Železniki, skupaj s solastniki še letos energetsko sanirajo.

Lotrič se širi v Železnike

Zaradi omejitev pri širjenju na obstoječi lokaciji v Selcih je podjetje Lotrič Meroslovje iz Selc kupilo prostore nekdanjega pohištvenega salona v Železnikih.

Železniki – Solastnikom objekta na Češnjici 48, kjer ima prostore tudi Občina Železniki, se je pred kratkim pridružilo podjetje Lotrič Meroslovje iz Selc. Od Mercatorja je namreč kupilo pritličje in prvo nadstropje, kjer je bil nekoč pohištveni salon.

Kot je pojasnil direktor Marko Lotrič, so novi prostori oddaljeni le 2,2 kilometra od sedeža podjetja v Selcih. Pridobili so 1.078 kvadratnih metrov površin. »Objekt je namenjen centralnim dejavnostim, za nas je pomembno, da so to dejavnosti proizvodnje, obrti ter pisarniških in laboratorijskih prostorov.« Na Češnjici bodo za zdaj imeli skladišča, ki jih jim že tako primanjkuje, ter prostore za zaključne montažne in preizkuševalne namene, v katerih bodo kupci pregledali, testirali in prevzeli izdelke. »V prvi fazi bomo preselili predvsem opremo, medtem ko zaposleni ostajamo v Selcih. Je pa res, da bomo za zdaj zasedli približno polovico prostorov, za preostale bomo pa še zelo dobro razmislili, katere vsebine bodo tam. Morda bomo prostore, ki jih kratkoročno ne bomo zasedli sami, ponudili tudi zainteresiranim podjetjem, posameznikom in organizacijam.«

A kot pravi Lotrič, je objekt treba najprej energetsko sanirati, o čemer se že pogovarjajo z ostalimi solastniki: Občino Železniki, Alplesom, lastnikom fitnesa in podjetnikom, ki ima v kleti dejavnost strojne obdelave. Direktor meroslovnega podjetja si želi, da bi objekt s skupnimi močmi energetsko sanirali v enem letu, kar naj bi po predračunu stalo milijon evrov.

V Selcih bodo proste kapacitete zaradi selitve skladiščnih in montažnih prostorov na Češnjico namenili laboratorijem. Možnosti za njihovo izgradnjo so sprva iskali znotraj obstoječe lokacije, a se je izkazalo, da želena širitev ni možna. Kot je pojasnil Lotrič, so njihove parcele sicer na območju z majhno poplavno nevarnostjo, a je pred leti prišlo do širitve priobalnega pasu z dveh na petnajst metrov, zaradi česar je gradnja sedaj onemogočena. Upa, da se bo to v prihodnjih letih, ko bo država izvedla protipoplavne ukrepe na Selški Sori vključno z zadrževalnikom nad Železniki, spremenilo, saj bodo po vsej verjetnosti morali v Selcih prizidati še kakšen laboratorij.

Pridobitev novih prostorov je v Lotrič Meroslovju že omogočila dve novi delovni mesti, po enem letu pa pričakujejo še dodatno zaposlovanje. Mednarodno uveljavljena skupina v Sloveniji zaposluje že več kot 80 sodelavcev, v celotni skupini (osem podjetij v šestih državah) pa skupno dobrih 110.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

10/20

nedelja

13/21

ponedeljek

10/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Gorenja vas, 24. junij 2018

Prireditve ob dnevu državnosti

PRIREDITVE / Kranj, 24. junij 2018

Kresovanje ob dnevu državnosti na Sv. Joštu

PRIREDITVE / Homec, 24. junij 2018

Praznovanje dneva državnosti

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. junij 2018

Odkritje spominske plošče

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

Kolesarski izleti nakljanskih upokojencev

PRIREDITVE / Šenturška Gora, 25. junij 2018

Palačinke na dan državnosti

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

S kolesom po občini Naklo

IZLETI / Mojstrana, 25. junij 2018

Rajže po poteh Triglavskih pravljic

 

 
 

 

 
 
 

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !

Egi Gašperšič je častni občan / 10:39, 4. junij

Čestitke za zasluženo priznanje!

Ohraniti Slovenijo in Evropo / 22:40, 1. junij

V nedeljo gre za Slovenijo! Jaz enako smatram Volitve 2018 kot je bil Plebiscit 1990 ! Zatorej Slovenke, Slovenci, volilke in volilci dajte ...