V podjetju Lotrič Meroslovje si želijo, da objekt na Češnjici 48, kjer je tudi sedež Občine Železniki, skupaj s solastniki še letos energetsko sanirajo.

Lotrič se širi v Železnike

Zaradi omejitev pri širjenju na obstoječi lokaciji v Selcih je podjetje Lotrič Meroslovje iz Selc kupilo prostore nekdanjega pohištvenega salona v Železnikih.

Železniki – Solastnikom objekta na Češnjici 48, kjer ima prostore tudi Občina Železniki, se je pred kratkim pridružilo podjetje Lotrič Meroslovje iz Selc. Od Mercatorja je namreč kupilo pritličje in prvo nadstropje, kjer je bil nekoč pohištveni salon.

Kot je pojasnil direktor Marko Lotrič, so novi prostori oddaljeni le 2,2 kilometra od sedeža podjetja v Selcih. Pridobili so 1.078 kvadratnih metrov površin. »Objekt je namenjen centralnim dejavnostim, za nas je pomembno, da so to dejavnosti proizvodnje, obrti ter pisarniških in laboratorijskih prostorov.« Na Češnjici bodo za zdaj imeli skladišča, ki jih jim že tako primanjkuje, ter prostore za zaključne montažne in preizkuševalne namene, v katerih bodo kupci pregledali, testirali in prevzeli izdelke. »V prvi fazi bomo preselili predvsem opremo, medtem ko zaposleni ostajamo v Selcih. Je pa res, da bomo za zdaj zasedli približno polovico prostorov, za preostale bomo pa še zelo dobro razmislili, katere vsebine bodo tam. Morda bomo prostore, ki jih kratkoročno ne bomo zasedli sami, ponudili tudi zainteresiranim podjetjem, posameznikom in organizacijam.«

A kot pravi Lotrič, je objekt treba najprej energetsko sanirati, o čemer se že pogovarjajo z ostalimi solastniki: Občino Železniki, Alplesom, lastnikom fitnesa in podjetnikom, ki ima v kleti dejavnost strojne obdelave. Direktor meroslovnega podjetja si želi, da bi objekt s skupnimi močmi energetsko sanirali v enem letu, kar naj bi po predračunu stalo milijon evrov.

V Selcih bodo proste kapacitete zaradi selitve skladiščnih in montažnih prostorov na Češnjico namenili laboratorijem. Možnosti za njihovo izgradnjo so sprva iskali znotraj obstoječe lokacije, a se je izkazalo, da želena širitev ni možna. Kot je pojasnil Lotrič, so njihove parcele sicer na območju z majhno poplavno nevarnostjo, a je pred leti prišlo do širitve priobalnega pasu z dveh na petnajst metrov, zaradi česar je gradnja sedaj onemogočena. Upa, da se bo to v prihodnjih letih, ko bo država izvedla protipoplavne ukrepe na Selški Sori vključno z zadrževalnikom nad Železniki, spremenilo, saj bodo po vsej verjetnosti morali v Selcih prizidati še kakšen laboratorij.

Pridobitev novih prostorov je v Lotrič Meroslovju že omogočila dve novi delovni mesti, po enem letu pa pričakujejo še dodatno zaposlovanje. Mednarodno uveljavljena skupina v Sloveniji zaposluje že več kot 80 sodelavcev, v celotni skupini (osem podjetij v šestih državah) pa skupno dobrih 110.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-3/0

četrtek

-1/2

petek

-1/2

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Škofja Loka, 13. december 2018

Spremljevalni program Izložb domišljije

IZLETI / Šenčur, 13. december 2018

Pohod v neznano

IZLETI / Kranj, 13. december 2018

V neznano

PRIREDITVE / Gorenjska, 13. december 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Tržič, 13. december 2018

Predstavitev minule sezone tržiških alpinistov

PREDAVANJA / Jesenice, 13. december 2018

Konservatorsko-restavratorski posegi na slikah

OBVESTILA / Škofja Loka, 14. december 2018

Spremljevalni program Izložb domišljije

RAZSTAVE / Milje, 14. december 2018

Razstava jaslic

 

 
 

 

 
 
 

Šenčur Kravosu / 23:29, 12. december

Bi rekel, da je v občini Šenčur dnarja kot listja in trave! No trava na travniku, kamor so pred dvema, tremi leti posadili nekaj sto sadik g...

Bohinj: Jože Sodja ali Bojan Traven / 12:31, 11. december

Smučišče Kobla je zavozil eks gostinec Kramar, ki je trmasto podpiral eks investitorja Čokla, tudi Traven ni bil proti - kljub vsem dejstvom...

Arhiv Gorenjskega glasa je verodostojen / 21:00, 10. december

Super, sicer je ta arhiv res zakon zadeva !

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 16:00, 10. december

Django,
ti še dons 10.12 ne bi bil na cilju, jasno?

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 23:55, 9. december

Še dobro, da nam zadnjih 10 let vladajo socialno in solidarnostno usmerjene politične stranke. Kakšno bi bilo šele stanje, če bi nam vladali...

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 17:30, 9. december

Ja gdo pa bo drugi kot Fak, in je dober za vse razen seveda nositi Slovensko zastavo, nimam komentarjev.

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 17:25, 9. december

Če gre vse po gobe je razumljivo da bo tudi v domovih kmalu isto, a kaj ko od naše vlade nemoremo pričakovati drugega.