V podjetju Lotrič Meroslovje si želijo, da objekt na Češnjici 48, kjer je tudi sedež Občine Železniki, skupaj s solastniki še letos energetsko sanirajo.

Lotrič se širi v Železnike

Zaradi omejitev pri širjenju na obstoječi lokaciji v Selcih je podjetje Lotrič Meroslovje iz Selc kupilo prostore nekdanjega pohištvenega salona v Železnikih.

Železniki – Solastnikom objekta na Češnjici 48, kjer ima prostore tudi Občina Železniki, se je pred kratkim pridružilo podjetje Lotrič Meroslovje iz Selc. Od Mercatorja je namreč kupilo pritličje in prvo nadstropje, kjer je bil nekoč pohištveni salon.

Kot je pojasnil direktor Marko Lotrič, so novi prostori oddaljeni le 2,2 kilometra od sedeža podjetja v Selcih. Pridobili so 1.078 kvadratnih metrov površin. »Objekt je namenjen centralnim dejavnostim, za nas je pomembno, da so to dejavnosti proizvodnje, obrti ter pisarniških in laboratorijskih prostorov.« Na Češnjici bodo za zdaj imeli skladišča, ki jih jim že tako primanjkuje, ter prostore za zaključne montažne in preizkuševalne namene, v katerih bodo kupci pregledali, testirali in prevzeli izdelke. »V prvi fazi bomo preselili predvsem opremo, medtem ko zaposleni ostajamo v Selcih. Je pa res, da bomo za zdaj zasedli približno polovico prostorov, za preostale bomo pa še zelo dobro razmislili, katere vsebine bodo tam. Morda bomo prostore, ki jih kratkoročno ne bomo zasedli sami, ponudili tudi zainteresiranim podjetjem, posameznikom in organizacijam.«

A kot pravi Lotrič, je objekt treba najprej energetsko sanirati, o čemer se že pogovarjajo z ostalimi solastniki: Občino Železniki, Alplesom, lastnikom fitnesa in podjetnikom, ki ima v kleti dejavnost strojne obdelave. Direktor meroslovnega podjetja si želi, da bi objekt s skupnimi močmi energetsko sanirali v enem letu, kar naj bi po predračunu stalo milijon evrov.

V Selcih bodo proste kapacitete zaradi selitve skladiščnih in montažnih prostorov na Češnjico namenili laboratorijem. Možnosti za njihovo izgradnjo so sprva iskali znotraj obstoječe lokacije, a se je izkazalo, da želena širitev ni možna. Kot je pojasnil Lotrič, so njihove parcele sicer na območju z majhno poplavno nevarnostjo, a je pred leti prišlo do širitve priobalnega pasu z dveh na petnajst metrov, zaradi česar je gradnja sedaj onemogočena. Upa, da se bo to v prihodnjih letih, ko bo država izvedla protipoplavne ukrepe na Selški Sori vključno z zadrževalnikom nad Železniki, spremenilo, saj bodo po vsej verjetnosti morali v Selcih prizidati še kakšen laboratorij.

Pridobitev novih prostorov je v Lotrič Meroslovju že omogočila dve novi delovni mesti, po enem letu pa pričakujejo še dodatno zaposlovanje. Mednarodno uveljavljena skupina v Sloveniji zaposluje že več kot 80 sodelavcev, v celotni skupini (osem podjetij v šestih državah) pa skupno dobrih 110.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 70 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-6/8

četrtek

-6/12

petek

-2/11

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Bohinjska Bistrica, Bled, 23. marec 2018

Krvodajalska akcija

GLASBA / Škofja Loka, 23. marec 2018

Generacije pojejo

PRIREDITVE / Šmartno pri Cerkljah, Poženik, 23. marec 2018

Ob materinskem dnevu

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. marec 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 23. marec 2018

Polfinale pesniškega turnirja

PRIREDITVE / Jesenice, 23. marec 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. marec 2018

Medgeneracijske dejavnosti

RAZSTAVE / Tržič, 23. marec 2018

Cvetlična tihožitja

 

 
 

 

 
 
 

Enakovreden boj z Olimpijo / 20:27, 13. marec

Ja saj drugega ni bilo za pričakovati

Kranjčanke drugič pokalne zmagovalke / 20:25, 13. marec

Bravo Gorenke, samo tako naprej

Vrgli so luč v vodo / 20:23, 13. marec

In kakšen pomeni ima toda?

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:48, 9. marec

Alkohol ustvarja probleme ,po mojem bi morali alkohol vsaj za 100% podražiti !pijane voznike veliko strožje denarno kaznovati, pa odvzem voz...

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:43, 9. marec

Nevem če je alkoholizem bolezen ? Odvisnost ja bolezen ne ! Pijejo reve in slabiči ki si neupajo postavizi problemom nasproti.

Slovenija v vojni 1941–1945 / 22:22, 4. marec

Strinjam se z avtorjem komentarja v zadnjem odstavku, da tudi po 70 letih vojna ni in ne more biti pozabljena. Ob množici dokumentov in tudi...

Živina dobro prenaša mraz / 22:59, 3. marec

Pod avtocesto, odcep Šenčur je ob cesti Kranj - Šenčur videvam celo leto nekaj goved in tudi sedaj pod na hitro zbitem ostrešju. Ob tem vrem...