Župan Janez Fajfar je listino o milijonti prenočitvi na Bledu izročil britanskemu gostu Jamesu Barringtonu. / Foto: Turizem Bled

Bled presegel milijon nočitev

Na Bledu so v preteklem letu zabeležili milijon prenočitev. Milijontega gosta, Britanca Jamesa Barringtona, je na prvi novoletni dan na gradu sprejel župan Janez Fajfar in mu izročil listino, odtisnjeno v Grajski tiskarni.

Bled – Simbolično je gostu, zvestemu obiskovalcu Bleda (sem prihaja že štirideset let), podelil listino ob milijonti prenočitvi. »Že moja družina je prihajala sem, vedno smo se počutili dobrodošli, prijaznost ljudi je neverjetna,« je dejal milijonti turist, ki se mu zdi Bled izjemno lep in vsako leto boljši, obenem pa ohranja tudi najboljše iz preteklosti. Barrrington se na Bled vsako leto vrača z družino.

Župan Janez Fajfar je ob rekordnem številu prenočitev v preteklem letu povedal: »Vemo, da ni vse v kvantiteti, pač pa tudi v kvaliteti, a vendar je to pomemben mejnik za nas. Letos 2018 bo prav tako izjemno pomembno, vse nagrade, ki smo jih dobili lani, bodo k nam prav gotovo privabile še več gostov.«

Prvega januarja je novi mandat začel novi direktor lokalne turistične organizacije Turizem Bled Tomaž Rogelj, ki o doseženem obisku pravi: »Izjemen mejnik za začetek novega obdobja na Bledu, ki ga bomo najprej izkoristili za dokončanje nove strategije razvoja turizma. Trajnostni razvoj turizma je edino, kar Bledu zagotavlja prihodnost.«

Bled je sicer v teh dneh poln gostov, pripravili so tudi dve silvestrovanji na prostem. V preteklem letu so med gosti prevladovali Britanci, Nemci, Italijani in Avstrijci, veliko pa je bilo tudi gostov iz azijskih držav, Združenih držav Amerike in drugih evropskih držav, med gosti pa so na primer našteli tudi več kot tisoč Islandcev, sporoča Romana Purkart iz Turizma Bled.

Blejske hotelske zmogljivosti so bile med božičnimi prazniki polne, največ gostov je bilo iz Velike Britanije, Nemčije in Avstralije, Bled je bil poln tudi čez novo leto, ko med turisti prevladujejo tisti nemško govorečih držav, so povedali v največjem ponudniku namestitev na Bledu, Sava Hotelih Bled. Za januar v hotelih načrtujejo za štirideset odstotkov več nočitev kot lani, do treh kraljev prevladujejo gostje iz Italije, veliko je Hrvatov in Srbov, po epifaniji pa bodo to gostje iz azijskih držav, ki bodo na popotovanju Dubrovnik–Bled–Dunaj. Blejski turistični delavci so tudi z nestrpnostjo čakali na odločitev, ali bo tekmovanje za Zlato lisico v Kranjski Gori ali ne. Ker bo, sedaj računajo tudi na te goste, pričakujejo tudi poslovneže. Slike Bleda bodo letos tako na največjih turistično-poslovnih dogodkih, v Evropi, Avstraliji in Novi Zelandiji, pa tudi v Pjongčangu in na Japonskem. Uspešno turistično leto 2018 pa si na Bledu obetajo tudi zaradi nagrade Lonley Planeta, ki je destinacijo Julijske Alpe uvrstil med deset najboljših svetovnih destinacij za leto 2018.

To leto na Bledu načrtujejo sprejetje nove strategije razvoja turizma, končana bo gradnja severne obvoznice, ki bo razbremenila promet proti Pokljuki, nadaljevali bodo s pripravo dokumentacije in odkup zemljišč za južno razbremenilno cesto, kar bo vse vplivalo na razvoj turizma na tem območju.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 87 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/8

četrtek

-1/6

petek

-2/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 18. januar 2018

Po Krasu

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 18. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Zbilje, 18. januar 2018

Znanje za življenje

PREDAVANJA / Kranj, 18. januar 2018

Jaz, Čarli Čeplin

DELAVNICE / Kranj, 18. januar 2018

Pravilno dihanje in sproščanje s petjem

PREDAVANJA / Lesce, 18. januar 2018

Zelišča v kulinariki

PRIREDITVE / Jesenice, 19. januar 2018

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!