Ali je najnovejša pridobitev v Eko resortu pod Veliko planino lovska opazovalnica ali razgledni stolp, za katerega bi bilo potrebno gradbeno dovoljenje, bodo ugotavljali inšpektorji.

Opazovalnica brez dovoljenja

Kot kaže, tudi lovska opazovalnica velikanka, kot so svojo najnovejšo pridobitev, s katero naj bi se vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov, poimenovali v Eko resortu pod Veliko planino, nima vseh potrebnih dovoljenj.

Godič – Inšpektorat za okolje in prostor, ki v Eko resortu pod Veliko planino v Godiču pri Kamniku še vedno vodi postopke za odstranitev sedemnajstih tipskih lesenih hišk, ki nimajo gradbenega dovoljenja, devet manjših lesenih objektov in toplar, v katerem se odvija poslovna in gostinska dejavnost, bo imel – kot kaže – v tem turističnem kompleksu ob Kamniški Bistrici, ki sicer odlično posluje in je med turisti zelo priljubljeno, še veliko dela.

Po tem, ko lastnik eko resorta Matjaž Zorman že vrsto mesecev večinoma uspešno dokazuje, da gre za mobilne objekte in da ima vsa dovoljenja, ki jih potrebuje, podal pa je tudi vlogo za spremembo prostorskih načrtov, se je na seznamu domnevno črnih gradenj v njegovi lasti znašla tudi osemnajst metrov visoka in 150 ton težka lovska opazovalnica, ki so jo pred očmi javnosti pred dnevi postavili sredi eko resorta. Izkazalo se je namreč, da ne gre za lovsko opazovalnico, ampak razgledni stolp, ki stoji na temeljih, zaradi česar bi potreboval gradbeno dovoljenje, ki pa ga na zemljišču, ki je opredeljeno kot prvovrstna kmetijska površina, ne bi mogel dobiti niti zanj ni zaprosil.

Matjaž Zorman vztraja, da gre za mobilni objekt, o čemer so se lahko prepričali številni, ki so prisostvovali njegovi postavitvi, in da je na betonske temelje zgolj postavljen in ga je zato kadarkoli mogoče prestaviti, prav tako naj bi dobil potrebno soglasje Zavoda za gozdove Slovenije, a prav tu so to njegovo trditev zanikali. »Družba Palmieru, ki je postavila največjo lovsko opazovalnico na svetu, je zlorabila naše soglasje. Zaprosila je namreč za soglasje za malo večjo klasično leseno lovsko prežo, zgradila pa razgledni stolp. Za postavitev tako velikega stolpa z betonskimi temelji bi vlagatelj potreboval gradbeno dovoljenje,« pravi vodja ljubljanske območne enote Zavoda za gozdove Slovenije Viktor Miklavčič.

Kaj bo ob svojem obisku ugotovila okoljska inšpekcija, bo znano v prihodnjih dneh.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 94 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...