Ali je najnovejša pridobitev v Eko resortu pod Veliko planino lovska opazovalnica ali razgledni stolp, za katerega bi bilo potrebno gradbeno dovoljenje, bodo ugotavljali inšpektorji.

Opazovalnica brez dovoljenja

Kot kaže, tudi lovska opazovalnica velikanka, kot so svojo najnovejšo pridobitev, s katero naj bi se vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov, poimenovali v Eko resortu pod Veliko planino, nima vseh potrebnih dovoljenj.

Godič – Inšpektorat za okolje in prostor, ki v Eko resortu pod Veliko planino v Godiču pri Kamniku še vedno vodi postopke za odstranitev sedemnajstih tipskih lesenih hišk, ki nimajo gradbenega dovoljenja, devet manjših lesenih objektov in toplar, v katerem se odvija poslovna in gostinska dejavnost, bo imel – kot kaže – v tem turističnem kompleksu ob Kamniški Bistrici, ki sicer odlično posluje in je med turisti zelo priljubljeno, še veliko dela.

Po tem, ko lastnik eko resorta Matjaž Zorman že vrsto mesecev večinoma uspešno dokazuje, da gre za mobilne objekte in da ima vsa dovoljenja, ki jih potrebuje, podal pa je tudi vlogo za spremembo prostorskih načrtov, se je na seznamu domnevno črnih gradenj v njegovi lasti znašla tudi osemnajst metrov visoka in 150 ton težka lovska opazovalnica, ki so jo pred očmi javnosti pred dnevi postavili sredi eko resorta. Izkazalo se je namreč, da ne gre za lovsko opazovalnico, ampak razgledni stolp, ki stoji na temeljih, zaradi česar bi potreboval gradbeno dovoljenje, ki pa ga na zemljišču, ki je opredeljeno kot prvovrstna kmetijska površina, ne bi mogel dobiti niti zanj ni zaprosil.

Matjaž Zorman vztraja, da gre za mobilni objekt, o čemer so se lahko prepričali številni, ki so prisostvovali njegovi postavitvi, in da je na betonske temelje zgolj postavljen in ga je zato kadarkoli mogoče prestaviti, prav tako naj bi dobil potrebno soglasje Zavoda za gozdove Slovenije, a prav tu so to njegovo trditev zanikali. »Družba Palmieru, ki je postavila največjo lovsko opazovalnico na svetu, je zlorabila naše soglasje. Zaprosila je namreč za soglasje za malo večjo klasično leseno lovsko prežo, zgradila pa razgledni stolp. Za postavitev tako velikega stolpa z betonskimi temelji bi vlagatelj potreboval gradbeno dovoljenje,« pravi vodja ljubljanske območne enote Zavoda za gozdove Slovenije Viktor Miklavčič.

Kaj bo ob svojem obisku ugotovila okoljska inšpekcija, bo znano v prihodnjih dneh.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

zmerno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

5/21

sreda

5/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...