Umaknili vlogo za dovoljenje

Škofjeloška družba Ekologija je umaknila vlogo za izdajo okoljevarstvenega soglasja in dovoljenja za povečanje predelave odpadkov. Postopek ustavili zgolj začasno.

Škofja Loka – »Zaradi strateške usmeritve po nadaljnjem razvoju podjetja in zaradi potrebe po evalvaciji vseh obstoječih procesov pri pridobivanju omenjenih dovoljenj smo se v podjetju Ekologija odločili, da začasno ustavimo postopke za pridobitev ustreznih soglasij in dovoljenj,« so nam o umiku vloge za izdajo okoljevarstvenega soglasja in dovoljenja za povečano predelavo nevarnih odpadkov, ki so jo na Agencijo RS za okolje (ARSO) vložili leta 2015, povedali v podjetju Ekologija.

»Omenjen dopis za umik naše vloge je bil na ARSO naslovljen 25. oktobra 2017, kjer so vse postopke za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja za obratovanje nove naprave in postopek za izdajo okoljevarstvenega soglasja za napravo za predelavo in odstranjevanje odpadkov do nadaljnjega ustavili.

»Postopek se je začel že pred štirimi leti in je kot upravni postopek trajal okrog 30 mesecev. Vmes je prišlo do številnih sprememb v strukturi odpadkov na tržišču in v samem vodstvu podjetja Ekologija. Prav to pa je bil tudi eden izmed razlogov, da smo se znotraj podjetja odločili, da celoten postopek vnovič revidiramo in pregledamo njegovo vsebino ter jo predvsem uredimo kot bolj celovito in pregledno.«

Umik vloge je le začasen, postopek bodo nadaljevali. Pri pripravi in sprejemanju dokumentacije bo v večji meri upoštevana tudi nova struktura odpadkov na tržišču. »Kdaj točno pa bo nova dokumentacija in vloga pripravljena za vnovično oddajo na ARSO, bomo znotraj podjetja presodili v prihodnjih nekaj mesecih,« še dodajajo v podjetju Ekologija.

O podjetju Ekologija in nameravani povečani predelavi odpadkov (z obstoječih 6,5 na 22 ton odpadkov) so zadnje mesece veliko razpravljali, ustanovljena je bila tudi civilna iniciativa, češ da nevarni odpadki v neprimernih prostorih in tako blizu naselja predstavljajo nevarnost za zdravje ljudi, po dogodkih v vrhniškem Kemisu pa so v ospredje postavili tudi vprašanje požarne varnosti. Na osnovi pobud iz okolja je škofjeloška občina pripravila register podjetij, ki v proizvodnji uporabljajo ali skladiščijo nevarne odpadke, občinski svet pa je odločanje o tem preložil na prihodnjo sejo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 80 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-0/2

četrtek

-1/2

petek

0/2

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

PRIREDITVE / Mojstrana, 22. februar 2018

Počitniške aktivnosti

IZLETI / Kranj, 22. februar 2018

Na Škavnico

PRIREDITVE / Stara Fužina, Bled, 22. februar 2018

Počitniške delavnice

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. februar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. februar 2018

Medgeneracijske dejavnosti

OBVESTILA / Kranj, 22. februar 2018

Učenje pravilnega dihanja in sproščanje s petjem

PREDAVANJA / Kokrica, 22. februar 2018

Moja pot po Himalaji – Manaslu trek 2017

PREDAVANJA / Žiri, 22. februar 2018

Kako prepoznati stres in se nanj odzvati

 

 
 

 

 
 
 

Umrli, ker so imeli radi domovino / 17:04, 22. februar

da se ve za prave vzroke »njihove krivde«, g. Franc Pintar?? Le kaj to pomeni? Glede na to, da zagovarjate kvizlinge in domobrančke ter glavnega krivca tedanjega časa RKC?

Umrli, ker so imeli radi domovino / 16:09, 20. februar

Spodobi se in pravično je, da se zločinov in žrtev spominjamo in ne dopustimo ponovitve zločinov.
Spodobi se in pravično pa je tudi, da s...

Jazbec odhaja v Bruselj / 08:58, 19. februar

IN GUVERNER SMUKNE V JAZBINO – po ropu stoletja v Sloveniji umik na zasluženo sinekuro k nadoblastem, kjer bi skrbel za »reševanje bank, s k...

Slovenija v vojni 1941–1945 / 13:34, 17. februar

Smrt fašizmu in njihovim domačim pomagačem ! ! !

Ob obletnici prvega pristopa na Triglav / 16:42, 13. februar

Lep pozdrav pogovornemu omizju. Triglav je simbol slovenstva, ki ga je vizionarsko izpovedal Semrajc, uglasbil pa Fleischman. Bodimo ponosni...

Eden najvišjih proračunov / 01:04, 2. februar

ČUDOVITO! Mi bo lahko župan Čebulj izplačal denarni dolg ki mi ga je dolžan za pol leta po pogodbi iz koncesije, saj sem še vedno uradno po...

Spor z očetom končal z nožem / 19:18, 31. januar

Ko tole berem se se spomnil na zapis v komentarju na zapis v zadevi:
https://www.google.si/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.24sa...