Umaknili vlogo za dovoljenje

Škofjeloška družba Ekologija je umaknila vlogo za izdajo okoljevarstvenega soglasja in dovoljenja za povečanje predelave odpadkov. Postopek ustavili zgolj začasno.

Škofja Loka – »Zaradi strateške usmeritve po nadaljnjem razvoju podjetja in zaradi potrebe po evalvaciji vseh obstoječih procesov pri pridobivanju omenjenih dovoljenj smo se v podjetju Ekologija odločili, da začasno ustavimo postopke za pridobitev ustreznih soglasij in dovoljenj,« so nam o umiku vloge za izdajo okoljevarstvenega soglasja in dovoljenja za povečano predelavo nevarnih odpadkov, ki so jo na Agencijo RS za okolje (ARSO) vložili leta 2015, povedali v podjetju Ekologija.

»Omenjen dopis za umik naše vloge je bil na ARSO naslovljen 25. oktobra 2017, kjer so vse postopke za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja za obratovanje nove naprave in postopek za izdajo okoljevarstvenega soglasja za napravo za predelavo in odstranjevanje odpadkov do nadaljnjega ustavili.

»Postopek se je začel že pred štirimi leti in je kot upravni postopek trajal okrog 30 mesecev. Vmes je prišlo do številnih sprememb v strukturi odpadkov na tržišču in v samem vodstvu podjetja Ekologija. Prav to pa je bil tudi eden izmed razlogov, da smo se znotraj podjetja odločili, da celoten postopek vnovič revidiramo in pregledamo njegovo vsebino ter jo predvsem uredimo kot bolj celovito in pregledno.«

Umik vloge je le začasen, postopek bodo nadaljevali. Pri pripravi in sprejemanju dokumentacije bo v večji meri upoštevana tudi nova struktura odpadkov na tržišču. »Kdaj točno pa bo nova dokumentacija in vloga pripravljena za vnovično oddajo na ARSO, bomo znotraj podjetja presodili v prihodnjih nekaj mesecih,« še dodajajo v podjetju Ekologija.

O podjetju Ekologija in nameravani povečani predelavi odpadkov (z obstoječih 6,5 na 22 ton odpadkov) so zadnje mesece veliko razpravljali, ustanovljena je bila tudi civilna iniciativa, češ da nevarni odpadki v neprimernih prostorih in tako blizu naselja predstavljajo nevarnost za zdravje ljudi, po dogodkih v vrhniškem Kemisu pa so v ospredje postavili tudi vprašanje požarne varnosti. Na osnovi pobud iz okolja je škofjeloška občina pripravila register podjetij, ki v proizvodnji uporabljajo ali skladiščijo nevarne odpadke, občinski svet pa je odločanje o tem preložil na prihodnjo sejo.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

6/18

sobota

8/12

nedelja

4/17

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 20. oktober 2018

Pohod od Loškega potoka

IZLETI / Kranj, 20. oktober 2018

Prijave za izlet na Ogenjce

GLEDALIŠČE / Kokrica, 20. oktober 2018

Čarobni klobuk

GLASBA / Tržič, 20. oktober 2018

Koncert Nuše Derenda

GLEDALIŠČE / Tržič, 20. oktober 2018

Maša in Medved

OBVESTILA / Cerklje, 20. oktober 2018

Prikaz peke v krušni peči in spravila prosa

RAZSTAVE / Naklo, 20. oktober 2018

Razstava starodobnikov

GLEDALIŠČE / Kranj, 20. oktober 2018

Zapornik št. 3.2.3.

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...