Predsedniški kandidat Borut Pahor je v petek pešačil od Hrušice do Radovljice. / Foto: Tina Dokl

Kandidata v drugem krogu

V drugem krogu volitev za predsednika države, ki bo v nedeljo, 12. novembra, se bosta pomerila Borut Pahor in Marjan Šarec, ki čas do volitev izkoriščata za prepričevanje volivcev.

Kranj – Ponovno glasovanje na volitvah predsednika republike bo v nedeljo, 12. novembra, na voliščih, ki bodo odprta med 7. in 19. uro. Predčasno glasovanje bo na posebnih voliščih na sedežih okrajnih volilnih komisij (na sedežih upravnih enot in njihovih izpostav) in na sedežih upravnih enot Cerknica, Metlika in Dravograd ter na sedežu Občine Bled (tam okrajne volilne komisije sicer nimajo svojega sedeža), in sicer v torek, sredo in četrtek, 7., 8. in 9. novembra, prav tako med 7. in 19. uro.

Volivke in volivci lahko najpozneje do srede, 8. novembra, pri svoji okrajni volilni komisiji (na sedežu upravne enote) uredijo vse potrebno, če se zaradi bolezni ne morejo udeležiti glasovanja na volišču in si želijo glasovati na domu. Če na dan volitev ne bodo v kraju svojega stalnega prebivališča, se lahko v istem roku pri svoji okrajni volilni komisiji (upravna enota, kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče) prijavijo za glasovanje na posebnih voliščih na območju drugih volilnih okrajev (za volišče 970 – OMNIA). Volivci – invalidi, ki ocenjujejo, da njihovo volišče, na območju katerega so vpisani v splošni volilni imenik, ni dostopno invalidom, lahko prav tako do srede, 8. novembra, sporočijo svoji okrajni volilni komisiji, da želijo glasovati na volišču, ki je določeno kot dostopno za invalide. Volivci, ki so v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo, in invalidi lahko do srede, 1. novembra, sporočijo svoji okrajni volilni komisiji, da želijo glasovati po pošti.

Kandidata za predsednika Borut Pahor in Marjan Šarec nadaljujeta z volilno kampanjo in s prepričevanjem volivcev.

Pahor pešačil od Hrušice do Radovljice

Borut Pahor je v petek ob pol desetih dopoldne začel pešačenje od Hrušice do Radovljice v sklopu predsedniške kampanje, v kateri naj bi Slovenijo prehodil »po dolgem in počez«. Pot je razdelil na več etap, »števec« je v petek kazal 702 kilometra in obiskanih 283 krajev, dobršen del Slovenije pa je že za njim.

Pri tabli z napisom Hrušica se je Pahor zahvalil volivcem za podporo v prvem krogu predsedniških volitev. »Podpora je bila izjemna, navdihujoča. Seveda bomo uspeli v drugem krogu, če me boste znova podprli in nagovorili tudi tiste, ki v prvem krogu niso glasovali zame,« je dejal in poudaril, da so ljudje v krajih, kjer je hodil doslej, razumeli, da se bori za njihov glas. »Ne samo zato, da zmagam, ampak da skupaj uresničimo nekaj, kar nam je pomembno,« je dejal. Pahor je na poti pozdravljal in se rokoval z občani, pri jeseniški bolnišnici so ga pozdravili tudi direktor Janez Poklukar s sodelavkami, pri Občini Jesenice pa jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger s podžupanoma. Pot je nato Pahor nadaljeval do Breznice, kjer so ga pri Janševem čebelnjaku pozdravili čebelarji in župan Žirovnice Leopold Pogačar. Zatem so se pohodniki ustavili v gostilni Avsenik v Begunjah, 22 kilometrov dolgo pot pa zaključili v Radovljici, kjer so jih pričakali udeleženci PUM (Projektno učenje za mlajše odrasle) Radovljica. Prvo generacijo pumovcev je namreč kot predsednik sprejel leta 2000, zdaj pa PUM obiskuje že sedemnajsta generacija.

Šarec z avtobusom po Sloveniji

Svojo volilno kampanjo nadaljuje tudi predsedniški kandidat Marjan Šarec, in sicer še vedno z avtobusom, s katerim obiskuje Slovenijo. V soboto se je s svojo ekipo podal v Idrijo, da pa se bo v prihodnjih dneh znova mudil na Gorenjskem, za zdaj ni predvideno, so nam sporočili iz njegovega volilnega štaba. V teh dneh ga čaka tudi vrsta soočenj in nekaj prireditev, ki pa se jih bo udeležil predvsem v vlogi župana občine Kamnik.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

pretežno jasno
vlažnost: 84 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 06:29, 26. april

Večna slava in zahvala partizanom in večna sramota za izdajalce!

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.