Predsedniški kandidat Borut Pahor je v petek pešačil od Hrušice do Radovljice. / Foto: Tina Dokl

Kandidata v drugem krogu

V drugem krogu volitev za predsednika države, ki bo v nedeljo, 12. novembra, se bosta pomerila Borut Pahor in Marjan Šarec, ki čas do volitev izkoriščata za prepričevanje volivcev.

Kranj – Ponovno glasovanje na volitvah predsednika republike bo v nedeljo, 12. novembra, na voliščih, ki bodo odprta med 7. in 19. uro. Predčasno glasovanje bo na posebnih voliščih na sedežih okrajnih volilnih komisij (na sedežih upravnih enot in njihovih izpostav) in na sedežih upravnih enot Cerknica, Metlika in Dravograd ter na sedežu Občine Bled (tam okrajne volilne komisije sicer nimajo svojega sedeža), in sicer v torek, sredo in četrtek, 7., 8. in 9. novembra, prav tako med 7. in 19. uro.

Volivke in volivci lahko najpozneje do srede, 8. novembra, pri svoji okrajni volilni komisiji (na sedežu upravne enote) uredijo vse potrebno, če se zaradi bolezni ne morejo udeležiti glasovanja na volišču in si želijo glasovati na domu. Če na dan volitev ne bodo v kraju svojega stalnega prebivališča, se lahko v istem roku pri svoji okrajni volilni komisiji (upravna enota, kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče) prijavijo za glasovanje na posebnih voliščih na območju drugih volilnih okrajev (za volišče 970 – OMNIA). Volivci – invalidi, ki ocenjujejo, da njihovo volišče, na območju katerega so vpisani v splošni volilni imenik, ni dostopno invalidom, lahko prav tako do srede, 8. novembra, sporočijo svoji okrajni volilni komisiji, da želijo glasovati na volišču, ki je določeno kot dostopno za invalide. Volivci, ki so v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo, in invalidi lahko do srede, 1. novembra, sporočijo svoji okrajni volilni komisiji, da želijo glasovati po pošti.

Kandidata za predsednika Borut Pahor in Marjan Šarec nadaljujeta z volilno kampanjo in s prepričevanjem volivcev.

Pahor pešačil od Hrušice do Radovljice

Borut Pahor je v petek ob pol desetih dopoldne začel pešačenje od Hrušice do Radovljice v sklopu predsedniške kampanje, v kateri naj bi Slovenijo prehodil »po dolgem in počez«. Pot je razdelil na več etap, »števec« je v petek kazal 702 kilometra in obiskanih 283 krajev, dobršen del Slovenije pa je že za njim.

Pri tabli z napisom Hrušica se je Pahor zahvalil volivcem za podporo v prvem krogu predsedniških volitev. »Podpora je bila izjemna, navdihujoča. Seveda bomo uspeli v drugem krogu, če me boste znova podprli in nagovorili tudi tiste, ki v prvem krogu niso glasovali zame,« je dejal in poudaril, da so ljudje v krajih, kjer je hodil doslej, razumeli, da se bori za njihov glas. »Ne samo zato, da zmagam, ampak da skupaj uresničimo nekaj, kar nam je pomembno,« je dejal. Pahor je na poti pozdravljal in se rokoval z občani, pri jeseniški bolnišnici so ga pozdravili tudi direktor Janez Poklukar s sodelavkami, pri Občini Jesenice pa jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger s podžupanoma. Pot je nato Pahor nadaljeval do Breznice, kjer so ga pri Janševem čebelnjaku pozdravili čebelarji in župan Žirovnice Leopold Pogačar. Zatem so se pohodniki ustavili v gostilni Avsenik v Begunjah, 22 kilometrov dolgo pot pa zaključili v Radovljici, kjer so jih pričakali udeleženci PUM (Projektno učenje za mlajše odrasle) Radovljica. Prvo generacijo pumovcev je namreč kot predsednik sprejel leta 2000, zdaj pa PUM obiskuje že sedemnajsta generacija.

Šarec z avtobusom po Sloveniji

Svojo volilno kampanjo nadaljuje tudi predsedniški kandidat Marjan Šarec, in sicer še vedno z avtobusom, s katerim obiskuje Slovenijo. V soboto se je s svojo ekipo podal v Idrijo, da pa se bo v prihodnjih dneh znova mudil na Gorenjskem, za zdaj ni predvideno, so nam sporočili iz njegovega volilnega štaba. V teh dneh ga čaka tudi vrsta soočenj in nekaj prireditev, ki pa se jih bo udeležil predvsem v vlogi župana občine Kamnik.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

delno oblačno
vlažnost: 87 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/6

ponedeljek

-2/8

torek

-3/11

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranj, 22. januar 2018

Pomoč pri uveljavljanju invalidskih pravic

PRIREDITVE / Kranj, 22. januar 2018

Mesečno srečanje HumanUp

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Preddvor, 23. januar 2018

Na Štefanjo goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 23. januar 2018

Vaje iVitalis

PREDAVANJA / Tržič, 23. januar 2018

Po sledeh prvih prebivalcev slovenskih Alp

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...