V sklopu projekta izgradnje pešpoti med Radovljico in Lancovim je najprej na vrsti ureditev krožišča na cesti v Lipniško dolino pri Lescah. / Foto: Tina Dokl

Najprej krožišče, nato pločnik

Direkcija za infrastrukturo že vso jesen ureja doslej začasno krožišče med Radovljico in Lescami. Gradbena dela bodo končana do konca meseca. V nadaljevanju bo Občina Radovljica zgradila še pločnik do mostu čez Savo na Lancovem.

Radovljica – Medtem ko država ureja doslej začasno krožišče, Občina Radovljica v območju krožišča sočasno gradi pločnik in kolesarsko stezo, namešča javno razsvetljavo ter obnavlja vodovod. Gradnja pločnika naprej ob Cesti na Jezerca od krožišča do CUDV Radovljica pa je načrtovana v prihodnjem letu.

Čeprav gre za državno cesto, bo za gradnjo pločnika in za okoliško vodovodno infrastrukturo poskrbela občina. »Zavedamo se, da je potreba po pločniku že dlje časa velika, a treba je bilo odkupiti vsa zemljišča, izdelati projekte in dobiti soglasja DRSI,« pojasnjuje radovljiški župan Ciril Globočnik. Za izgradnjo pločnika ob Cesti na Jezerca od CUDV Matevža Langusa Radovljica do krožišča regionalne ceste in Boštjanove ulice v Lescah je občina v proračunih v letošnjem in prihodnjem letu zagotovila skupaj 155.800 evrov, vključno s sredstvi za projektno dokumentacijo, odkupe zemljišč in investicijski nadzor. Obnova vodovoda jo bo stala še dodatnih 78.050 evrov. Do leta 2020 naj bi Radovljičani dobili še pločnik od CUDV Matevža Langusa do mostu čez Savo na Lancovem. V načrtu razvojnih programov dela ocenjujejo na 156.500 evrov.

Novega pločnika pa bodo verjetno najbolj veseli uporabniki CUDV Radovljica. »Na to, da potrebujemo pločnik, opozarjamo že od začetka delovanja, zato smo novice, da ga bomo končno dobili, zelo veseli,« pravi direktorica CUDV Matevža Langusa Radovljica Slađana Anderle. »Z njim se bo našim varovancem kakovost življenja in bivanja pri nas močno dvignila, prav tako pa bodo na boljšem njihovi starši in naši zaposleni. Brez pločnika je pot v Radovljico res nevarna in zahtevna.« Center Matevža Langusa je sicer od središča Radovljice oddaljen le nekaj sto metrov zračne razdalje, ki pa jo morajo predvsem gibalno ovirani varovanci na invalidskih vozičkih premagati po dobra dva kilometra dolgi glavni cesti. Ta povezuje Radovljico z Lipniško dolino, zato je precej prometna, pločnika pa nima.

Uporabniki CUDV Radovljica ga potrebujejo, saj se v središče Radovljice odpravijo v trgovino, knjižnico in druge ustanove. Vključujejo se v življenje v mestu in obiskujejo različne prireditve, to pa je v trenutnih razmerah težko. Tisti, ki z gibanjem nimajo težav, bi del poti ob lepem vremenu sicer lahko prehodili po bližnjem travniku, medtem ko za gibalno ovirane takšna izbira ni primerna.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

1/10

sreda

-6/8

četrtek

1/8

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 17. januar 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Kranj, 17. januar 2018

Islandija

DELAVNICE / Kranj, 17. januar 2018

Zaključek akcije spremembe soseske Planina

IZLETI / Kranj, 18. januar 2018

Po Krasu

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 18. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Zbilje, 18. januar 2018

Znanje za življenje

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!