Novo pridobitev so v Ihanu slavnostno odprli ravnatelj OŠ Domžale Uroš Govc, vodja Podružnične šole Ihan Marta Krabonja, direktorica Knjižnice Domžale Barbara Zupanc Oberwalder in župan Toni Dragar.

Nova šola in knjižnica

Občina Domžale je z uradnim odprtjem zaključila eno največjih letošnjih naložb – gradnjo prizidka k podružnični šoli v Ihanu, znotraj katere so odprli tudi Krajevno knjižnico Ihan.

Ihan – Slovesno odprtje podružnične šole v Ihanu je številne krajane in goste v veselem vzdušju združilo skoraj natanko leto dni po položitvi temeljnega kamna. Gradnja, potekala po predvidenem načrtu in v okviru začrtanega terminskega plana, je bila končana ob koncu poletnih počitnic, stavbo pa so svojemu namenu uradno predali v sredo, 20. septembra.

Kot je na odprtju povedal župan Toni Dragar, bo nova šola, ki jo je kot otrok, takrat sicer še bistveno manjšo, obiskoval tudi sam, ihanskim otrokom olajšala pot v šolo, saj se jim tako ne bo več treba voziti v matično Osnovno šolo Domžale, ta pa bo pridobila nekaj prostora in se tako za nekaj časa izognila prostorski stiski. Iz matične šole je z letošnjim šolskim letom tako odšlo devetdeset učencev, v ihansko šolo pa je zdaj tako vpisanih 213 učencev. »To je velik dan za Ihan. Zelo sem ponosen, da je v Ihanu zrastel takšen šolski kompleks. Danes odpiramo šolo za naše otroke, za našo prihodnost. Investicija je plod dela občinske uprave, mojih sodelavcev v sodelovanju z matično šolo. Prepričan sem, da boste zadovoljni, saj bomo danes, točno eno leto po položitvi temeljnega kamna, slovesno odprli novo podružnično šolo,« je ponosno povedal župan.

V sklopu investicije so uredili nov prizidek z zunanjim igriščem, obnovili so Šolsko ulico, ki pelje mimo šole, in zgradili novo avtobusno postajališče. Za potrebe delovanja šole je bila v bližini postavljena tudi nova transformatorska postaja TP Ihan šola in srednjenapetostna povezava iz TP Ihan center.

Ne le večje šole, v Ihanu so se z novim šolskim letom razveselili tudi svoje knjižnice. V pritličju šolskega objekta je svoje prostore namreč dobila Krajevna knjižnica Ihan, enota Knjižnice Domžale.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-7/1

nedelja

-2/2

ponedeljek

-3/3

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Tržič, 16. december 2018

Pismo rosno! Vsega je kriv poštar

PRIREDITVE / Gorenjska, 16. december 2018

Aktivnosti v Medgeneracijskem centru

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. december 2018

Aktivnosti v Medgeneracijskem centru

PRIREDITVE / Škofja Loka, 17. december 2018

Dobrodelni bazar kvačkanih in pletenih kap

PREDAVANJA / Kranj, 17. december 2018

Očistimo in podprimo dom svoje Duše

PREDAVANJA / Škofja Loka, 17. december 2018

Kako lahko tudi v mojo bolečino posije luč

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. december 2018

Aktivnosti v Medgeneracijskem centru

PRIREDITVE / Jesenice, 18. december 2018

Kako so se na Jesenicah včasih igrali

 

 
 

 

 
 
 

Čez prehod za pešce le ob kolesu, ne na njem / 22:03, 15. december

Tako je. Prehod za pešce je namenjen le pešcem. Ljudje bi se lahko tudi navadili, da tam, kjer ni pločnika, hodijo po levi strani cestišča. ...

Pozivi k čimprejšnji gradnji druge cevi / 21:54, 15. december

Res bi bil čas, da se glave v Sloveniji streznijo in začnejo delovati kot je treba. V dobro vseh. Predor naj se zgradi v čim krajšem roku. Z...

Film o bitki na Menini planini / 14:49, 14. december

Franta legenda !!
Smrt fašizmu - svoboda narodu in da se nikdar ne pozabi ..

Šenčur Kravosu / 23:29, 12. december

Bi rekel, da je v občini Šenčur dnarja kot listja in trave! No trava na travniku, kamor so pred dvema, tremi leti posadili nekaj sto sadik g...

Bohinj: Jože Sodja ali Bojan Traven / 12:31, 11. december

Smučišče Kobla je zavozil eks gostinec Kramar, ki je trmasto podpiral eks investitorja Čokla, tudi Traven ni bil proti - kljub vsem dejstvom...

Arhiv Gorenjskega glasa je verodostojen / 21:00, 10. december

Super, sicer je ta arhiv res zakon zadeva !

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 16:00, 10. december

Django,
ti še dons 10.12 ne bi bil na cilju, jasno?