Eva Macun, letošnja prejemnica najvišjega priznanja Občine Kranjska Gora / Foto: Tina Dokl

Ob prazniku zlati grb za Evo Macun

V ponedeljek je bila na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori osrednja slovesnost ob občinskem prazniku. Župan Janez Hrovat je podelil občinska priznanja: prejeli so jih Turistično društvo Dovje - Mojstrana, Gorska reševalna služba Mojstrana in Prostovoljno gasilsko društvo Rateče - Planica. Najvišje občinsko priznanje, zlati grb Občine Kranjska Gora, pa je prejela zdravnica in gorska reševalka Eva Macun.

Kranjska Gora – »Odkar se je Občina Kranjska Gora pred 22 leti uspešno rodila, je to priznanje prejela ena občanka in osem občanov. Postavili ste me v družbo izrednih ljudi, ki so v dolgih letih svojega življenja prijeli to priznanje, kar mi je v izjemno čast,« je zbrane ob prejemu nagrade nagovorila Eva Macun, zdravnica, predstojnica ginekološko-porodnega oddelka v Splošni bolnišnici Jesenice. Otroštvo je preživela v Kranjski Gori, zdaj pa z družino že dolgo živi v Ratečah, kjer je tudi gorska reševalka in zdravnica reševalka letalka. Najvišje občinsko priznanje je prejela zaradi aktivnega, odgovornega, strokovnega, preudarnega, predanega, požrtvovalnega, ustvarjalnega in profesionalnega poklicnega delovanja ter delovanja kot zdravnica reševalka letalka v Gorski reševalni službi Slovenije.

»Če pregovor pravi, da za uspešnim moškim stoji uspešna ženska, mora za uspešno žensko po mojih izkušnjah stati cela vas oziroma vsa občina,« pravi Macunova. Kot je še dejala, je zadovoljna, da je občina prepoznala tudi delo, ki ni bilo opravljeno na področju turizma in kulture, temveč na področju zdravja. »Ljudje prepoznavamo zdravje kot eno največjih vrednot. Predstavlja nam srečo, to, da se naši otroci uspešno šolajo, da imajo možnost izobraževanja, napredka, da se počutimo varni in zadovoljni v okolju, v katerem živimo. Zdravje se ne začne v bolnici, temveč v občini, v kakršni občani radi živimo.«

Zbrane na trgu pred cerkvijo je na slovesnosti nagovoril župan Janez Hrovat. »Izredno ponosen sem, da sem lahko župan tako slovite občine, kot je Kranjska Gora. Jakob Aljaž, naš vizionar in ljubitelj slovenstva, je davnega leta 1895 zgradil stolp vrh Triglava in vse od takrat, že 122 let, je njegov duh prisoten v tej dolini pod Julijskimi Alpami. Njegovemu vizionarstvu ter preroškim dejanjem in besedam se moramo zahvaliti, da je Slovenija ostala ponosna in pokončna; tu živijo odločni, pridni in redoljubni ljudje,« je poudaril župan Hrovat.

»Zavedamo se tudi, da je razvoj v naših krajih povezan s precejšnjim pritiskom in ogroženostjo prebivalcev. Občina zato že več let izrazito deluje v smeri urejanja vasi, od Mojstrane do Rateč. Prepričan sem, da bomo z ukrepi na področju infrastrukture in umirjanja prometa krojili tudi tok prometnega režima v Dolini. Želim, da občina ne bi bila več razdeljena na posamezne vasi, ampak da bi bila od vstopa za Hrušico do izstopa na italijanski meji enotna, v ponos Sloveniji in ena najlepših v Evropi. Verjamem, da boste ostali z mano, verjeli vame, tako kot so nekoč na Dovjem in v Mojstrani verjeli Jakobu Aljažu – da smo na pravi poti.«

Župan je na slovesnosti podelil še tri priznanja občine, Turističnemu društvu Dovje - Mojstrana, Gorski reševalni službi Mojstrana in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Rateče - Planica.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 75 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-1/8

petek

-1/6

sobota

0/9

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 19. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Žiri, 19. januar 2018

Vsa življenja Toneta Mlakarja

IZLETI / Kranj, 20. januar 2018

Pohod Možjanca–Štefanja gora

DELAVNICE / Radovljica, 20. januar 2018

Začetni tečaj biodinamike

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Kranj, 25. januar 2018

Do Celjske koče

OBVESTILA / Kranj, 31. januar 2018

Fotografski natečaj

IZLETI / Kranj, 9. februar 2018

Pustovanje 2018

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!