Med gosti so tako mladi, željni aktivnosti v alpskem okolju, kot družine in starejši ljubitelji narave.

Osvežitev v stiku z naravo

Kamp Špik v Gozdu - Martuljku so po tem, ko je bil skoraj desetletje zaprt, lani popolnoma obnovili in ga ponovno odprli za goste. Na višku sezone je gostov iz dneva v dan več, doslej so zabeležili obiskovalce iz več kot tridesetih držav.

Gozd - Martuljek – Družba Hit Larix je lani s skoraj milijonsko investicijo spet oživila Kamp Špik v Gozdu - Martuljku, in sicer na mestu, kjer je nekoč že bil, a so ga z namenom gradnje apartmajskega naselja pred skoraj desetletjem zaprli. Po prvo leto delovanja so zaključili s posodobitvami in novostmi za še udobnejše bivanje gostov, so zadovoljni lastniki. »Veseli smo, da smo še pred vrhuncem letošnje poletne sezone zaključili še drugo fazo obnove. Med drugim smo povsem prenovili najstarejši objekt v kampu, kjer je bila manjša trgovina, le redki pa se še spomnijo, da je prav v tem objektu nekoč delovala osnovna šola,« pravi Rado Urevc, vodja Kampa Špik v Gozdu - Martuljku. Mini market Jezerci je prostornejši, bolje založen in stalno odprt, tudi zunanjim strankam. V objektu pa je gostom kampa na voljo nov sanitarni blok in kemično stranišče.

V kampu deluje tudi nova klubska hiša, v kateri je gostinski objekt Bivak bar, ki služi skupnemu druženju ob spremljanju prenosov športnih in drugih dogodkov na velikem ekranu. V juliju in avgustu ob petkovih večerih na terasi bara pripravljajo tematska predavanja z video predstavitvami.

V teh dneh, torej na vrhuncu poletne turistične sezone, je v kampu dnevno okoli dvesto gostov, obisk pa še narašča. »Presegli smo obisk, ki smo ga beležili v lanskem letu ob tem času, sicer pa smo v prvem letu delovanja ustvarili skoraj 14 tisoč nočitev gostov, ki so k nam prišli iz več kot tridesetih različnih držav sveta: od Turčije do Finske in celo iz ZDA,« je še povedal Rado Urevc. Največ je Nemcev, ti so ustvarili 27 odstotkov nočitev, sledijo jim domači gostje, Slovenci z 22 odstotki, za njimi so po številu Čehi, Nizozemci, Belgijci, Poljaki in Italijani ter drugi.

Kamp v Gozdu - Martuljku leži v neposredni bližini Hotela Špik. Na treh hektarih površin je na voljo dvesto parcel za skupaj okoli šeststo gostov, ki so, kot pravi Urevc, predvsem ljubitelji miru in aktivnosti v naravi. »Prihajajo tako mladi, ki jim je Gozd - Martuljek dobro izhodišče za gorske ture, kot družine in starejši pari. Kljub temu da je kamp odprt šele eno leto, imamo kar nekaj takšnih, ki se redno vračajo,« je še povedal Urevc.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

1/10

sreda

-6/8

četrtek

1/8

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 17. januar 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Kranj, 17. januar 2018

Islandija

DELAVNICE / Kranj, 17. januar 2018

Zaključek akcije spremembe soseske Planina

IZLETI / Kranj, 18. januar 2018

Po Krasu

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 18. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Zbilje, 18. januar 2018

Znanje za življenje

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!