Med gosti so tako mladi, željni aktivnosti v alpskem okolju, kot družine in starejši ljubitelji narave.

Osvežitev v stiku z naravo

Kamp Špik v Gozdu - Martuljku so po tem, ko je bil skoraj desetletje zaprt, lani popolnoma obnovili in ga ponovno odprli za goste. Na višku sezone je gostov iz dneva v dan več, doslej so zabeležili obiskovalce iz več kot tridesetih držav.

Gozd - Martuljek – Družba Hit Larix je lani s skoraj milijonsko investicijo spet oživila Kamp Špik v Gozdu - Martuljku, in sicer na mestu, kjer je nekoč že bil, a so ga z namenom gradnje apartmajskega naselja pred skoraj desetletjem zaprli. Po prvo leto delovanja so zaključili s posodobitvami in novostmi za še udobnejše bivanje gostov, so zadovoljni lastniki. »Veseli smo, da smo še pred vrhuncem letošnje poletne sezone zaključili še drugo fazo obnove. Med drugim smo povsem prenovili najstarejši objekt v kampu, kjer je bila manjša trgovina, le redki pa se še spomnijo, da je prav v tem objektu nekoč delovala osnovna šola,« pravi Rado Urevc, vodja Kampa Špik v Gozdu - Martuljku. Mini market Jezerci je prostornejši, bolje založen in stalno odprt, tudi zunanjim strankam. V objektu pa je gostom kampa na voljo nov sanitarni blok in kemično stranišče.

V kampu deluje tudi nova klubska hiša, v kateri je gostinski objekt Bivak bar, ki služi skupnemu druženju ob spremljanju prenosov športnih in drugih dogodkov na velikem ekranu. V juliju in avgustu ob petkovih večerih na terasi bara pripravljajo tematska predavanja z video predstavitvami.

V teh dneh, torej na vrhuncu poletne turistične sezone, je v kampu dnevno okoli dvesto gostov, obisk pa še narašča. »Presegli smo obisk, ki smo ga beležili v lanskem letu ob tem času, sicer pa smo v prvem letu delovanja ustvarili skoraj 14 tisoč nočitev gostov, ki so k nam prišli iz več kot tridesetih različnih držav sveta: od Turčije do Finske in celo iz ZDA,« je še povedal Rado Urevc. Največ je Nemcev, ti so ustvarili 27 odstotkov nočitev, sledijo jim domači gostje, Slovenci z 22 odstotki, za njimi so po številu Čehi, Nizozemci, Belgijci, Poljaki in Italijani ter drugi.

Kamp v Gozdu - Martuljku leži v neposredni bližini Hotela Špik. Na treh hektarih površin je na voljo dvesto parcel za skupaj okoli šeststo gostov, ki so, kot pravi Urevc, predvsem ljubitelji miru in aktivnosti v naravi. »Prihajajo tako mladi, ki jim je Gozd - Martuljek dobro izhodišče za gorske ture, kot družine in starejši pari. Kljub temu da je kamp odprt šele eno leto, imamo kar nekaj takšnih, ki se redno vračajo,« je še povedal Urevc.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

jasno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

15/30

četrtek

18/21

petek

9/21

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 21. junij 2018

Učka–Vojak

IZLETI / Naklo, 21. junij 2018

Kolesarski izleti nakljanskih upokojencev

PRIREDITVE / Kranj, 21. junij 2018

Vrtnarsko popoldne v starem Kranju

PRIREDITVE / Kranj, 21. junij 2018

Skupinska vadba

OBVESTILA / Primskovo, Duplje, 21. junij 2018

Krvodajalski akciji

OBVESTILA / Duplje, 21. junij 2018

Krvodajalska akcija

PRIREDITVE / Žiri, 22. junij 2018

Žirokenrol

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 22. junij 2018

Kako so prali perilo pred pralnim strojem

 

 
 

 

 
 
 

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !

Egi Gašperšič je častni občan / 10:39, 4. junij

Čestitke za zasluženo priznanje!

Ohraniti Slovenijo in Evropo / 22:40, 1. junij

V nedeljo gre za Slovenijo! Jaz enako smatram Volitve 2018 kot je bil Plebiscit 1990 ! Zatorej Slovenke, Slovenci, volilke in volilci dajte ...