Med gosti so tako mladi, željni aktivnosti v alpskem okolju, kot družine in starejši ljubitelji narave.

Osvežitev v stiku z naravo

Kamp Špik v Gozdu - Martuljku so po tem, ko je bil skoraj desetletje zaprt, lani popolnoma obnovili in ga ponovno odprli za goste. Na višku sezone je gostov iz dneva v dan več, doslej so zabeležili obiskovalce iz več kot tridesetih držav.

Gozd - Martuljek – Družba Hit Larix je lani s skoraj milijonsko investicijo spet oživila Kamp Špik v Gozdu - Martuljku, in sicer na mestu, kjer je nekoč že bil, a so ga z namenom gradnje apartmajskega naselja pred skoraj desetletjem zaprli. Po prvo leto delovanja so zaključili s posodobitvami in novostmi za še udobnejše bivanje gostov, so zadovoljni lastniki. »Veseli smo, da smo še pred vrhuncem letošnje poletne sezone zaključili še drugo fazo obnove. Med drugim smo povsem prenovili najstarejši objekt v kampu, kjer je bila manjša trgovina, le redki pa se še spomnijo, da je prav v tem objektu nekoč delovala osnovna šola,« pravi Rado Urevc, vodja Kampa Špik v Gozdu - Martuljku. Mini market Jezerci je prostornejši, bolje založen in stalno odprt, tudi zunanjim strankam. V objektu pa je gostom kampa na voljo nov sanitarni blok in kemično stranišče.

V kampu deluje tudi nova klubska hiša, v kateri je gostinski objekt Bivak bar, ki služi skupnemu druženju ob spremljanju prenosov športnih in drugih dogodkov na velikem ekranu. V juliju in avgustu ob petkovih večerih na terasi bara pripravljajo tematska predavanja z video predstavitvami.

V teh dneh, torej na vrhuncu poletne turistične sezone, je v kampu dnevno okoli dvesto gostov, obisk pa še narašča. »Presegli smo obisk, ki smo ga beležili v lanskem letu ob tem času, sicer pa smo v prvem letu delovanja ustvarili skoraj 14 tisoč nočitev gostov, ki so k nam prišli iz več kot tridesetih različnih držav sveta: od Turčije do Finske in celo iz ZDA,« je še povedal Rado Urevc. Največ je Nemcev, ti so ustvarili 27 odstotkov nočitev, sledijo jim domači gostje, Slovenci z 22 odstotki, za njimi so po številu Čehi, Nizozemci, Belgijci, Poljaki in Italijani ter drugi.

Kamp v Gozdu - Martuljku leži v neposredni bližini Hotela Špik. Na treh hektarih površin je na voljo dvesto parcel za skupaj okoli šeststo gostov, ki so, kot pravi Urevc, predvsem ljubitelji miru in aktivnosti v naravi. »Prihajajo tako mladi, ki jim je Gozd - Martuljek dobro izhodišče za gorske ture, kot družine in starejši pari. Kljub temu da je kamp odprt šele eno leto, imamo kar nekaj takšnih, ki se redno vračajo,« je še povedal Urevc.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-3/1

četrtek

-2/0

petek

0/4

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Škofja Loka, 13. december 2018

Spremljevalni program Izložb domišljije

IZLETI / Šenčur, 13. december 2018

Pohod v neznano

IZLETI / Kranj, 13. december 2018

V neznano

PRIREDITVE / Gorenjska, 13. december 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Tržič, 13. december 2018

Predstavitev minule sezone tržiških alpinistov

PREDAVANJA / Jesenice, 13. december 2018

Konservatorsko-restavratorski posegi na slikah

OBVESTILA / Škofja Loka, 14. december 2018

Spremljevalni program Izložb domišljije

RAZSTAVE / Milje, 14. december 2018

Razstava jaslic

 

 
 

 

 
 
 

Šenčur Kravosu / 23:29, 12. december

Bi rekel, da je v občini Šenčur dnarja kot listja in trave! No trava na travniku, kamor so pred dvema, tremi leti posadili nekaj sto sadik g...

Bohinj: Jože Sodja ali Bojan Traven / 12:31, 11. december

Smučišče Kobla je zavozil eks gostinec Kramar, ki je trmasto podpiral eks investitorja Čokla, tudi Traven ni bil proti - kljub vsem dejstvom...

Arhiv Gorenjskega glasa je verodostojen / 21:00, 10. december

Super, sicer je ta arhiv res zakon zadeva !

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 16:00, 10. december

Django,
ti še dons 10.12 ne bi bil na cilju, jasno?

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 23:55, 9. december

Še dobro, da nam zadnjih 10 let vladajo socialno in solidarnostno usmerjene politične stranke. Kakšno bi bilo šele stanje, če bi nam vladali...

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 17:30, 9. december

Ja gdo pa bo drugi kot Fak, in je dober za vse razen seveda nositi Slovensko zastavo, nimam komentarjev.

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 17:25, 9. december

Če gre vse po gobe je razumljivo da bo tudi v domovih kmalu isto, a kaj ko od naše vlade nemoremo pričakovati drugega.