Med gosti so tako mladi, željni aktivnosti v alpskem okolju, kot družine in starejši ljubitelji narave.

Osvežitev v stiku z naravo

Kamp Špik v Gozdu - Martuljku so po tem, ko je bil skoraj desetletje zaprt, lani popolnoma obnovili in ga ponovno odprli za goste. Na višku sezone je gostov iz dneva v dan več, doslej so zabeležili obiskovalce iz več kot tridesetih držav.

Gozd - Martuljek – Družba Hit Larix je lani s skoraj milijonsko investicijo spet oživila Kamp Špik v Gozdu - Martuljku, in sicer na mestu, kjer je nekoč že bil, a so ga z namenom gradnje apartmajskega naselja pred skoraj desetletjem zaprli. Po prvo leto delovanja so zaključili s posodobitvami in novostmi za še udobnejše bivanje gostov, so zadovoljni lastniki. »Veseli smo, da smo še pred vrhuncem letošnje poletne sezone zaključili še drugo fazo obnove. Med drugim smo povsem prenovili najstarejši objekt v kampu, kjer je bila manjša trgovina, le redki pa se še spomnijo, da je prav v tem objektu nekoč delovala osnovna šola,« pravi Rado Urevc, vodja Kampa Špik v Gozdu - Martuljku. Mini market Jezerci je prostornejši, bolje založen in stalno odprt, tudi zunanjim strankam. V objektu pa je gostom kampa na voljo nov sanitarni blok in kemično stranišče.

V kampu deluje tudi nova klubska hiša, v kateri je gostinski objekt Bivak bar, ki služi skupnemu druženju ob spremljanju prenosov športnih in drugih dogodkov na velikem ekranu. V juliju in avgustu ob petkovih večerih na terasi bara pripravljajo tematska predavanja z video predstavitvami.

V teh dneh, torej na vrhuncu poletne turistične sezone, je v kampu dnevno okoli dvesto gostov, obisk pa še narašča. »Presegli smo obisk, ki smo ga beležili v lanskem letu ob tem času, sicer pa smo v prvem letu delovanja ustvarili skoraj 14 tisoč nočitev gostov, ki so k nam prišli iz več kot tridesetih različnih držav sveta: od Turčije do Finske in celo iz ZDA,« je še povedal Rado Urevc. Največ je Nemcev, ti so ustvarili 27 odstotkov nočitev, sledijo jim domači gostje, Slovenci z 22 odstotki, za njimi so po številu Čehi, Nizozemci, Belgijci, Poljaki in Italijani ter drugi.

Kamp v Gozdu - Martuljku leži v neposredni bližini Hotela Špik. Na treh hektarih površin je na voljo dvesto parcel za skupaj okoli šeststo gostov, ki so, kot pravi Urevc, predvsem ljubitelji miru in aktivnosti v naravi. »Prihajajo tako mladi, ki jim je Gozd - Martuljek dobro izhodišče za gorske ture, kot družine in starejši pari. Kljub temu da je kamp odprt šele eno leto, imamo kar nekaj takšnih, ki se redno vračajo,« je še povedal Urevc.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

6/11

petek

3/7

sobota

1/4

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Tržič, 17. marec 2018

An flet'n večer

PRIREDITVE / Jesenice, Preddvor, 17. marec 2018

Za otroke

RAZSTAVE / Predoslje, 17. marec 2018

Ustvarjalni upokojenci

IZLETI / Kranj, 17. marec 2018

Pohod iz Nakla do koče na Dobravi

PRIREDITVE / Mengeš, 17. marec 2018

Kos

OBVESTILA / Kranj, 17. marec 2018

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Vogel, 17. marec 2018

Opazovanje nočnega neba

PRIREDITVE / Begunje, 17. marec 2018

Gorjanska godba pri Avseniku

 

 
 

 

 
 
 

Enakovreden boj z Olimpijo / 20:27, 13. marec

Ja saj drugega ni bilo za pričakovati

Kranjčanke drugič pokalne zmagovalke / 20:25, 13. marec

Bravo Gorenke, samo tako naprej

Vrgli so luč v vodo / 20:23, 13. marec

In kakšen pomeni ima toda?

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:48, 9. marec

Alkohol ustvarja probleme ,po mojem bi morali alkohol vsaj za 100% podražiti !pijane voznike veliko strožje denarno kaznovati, pa odvzem voz...

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:43, 9. marec

Nevem če je alkoholizem bolezen ? Odvisnost ja bolezen ne ! Pijejo reve in slabiči ki si neupajo postavizi problemom nasproti.

Slovenija v vojni 1941–1945 / 22:22, 4. marec

Strinjam se z avtorjem komentarja v zadnjem odstavku, da tudi po 70 letih vojna ni in ne more biti pozabljena. Ob množici dokumentov in tudi...

Živina dobro prenaša mraz / 22:59, 3. marec

Pod avtocesto, odcep Šenčur je ob cesti Kranj - Šenčur videvam celo leto nekaj goved in tudi sedaj pod na hitro zbitem ostrešju. Ob tem vrem...