Rebalans proračuna v Cerkljah

Cerkljanski svetniki so na zadnji seji sprejeli rebalans proračuna za letošnje leto. Več denarja bodo namenili za investicije, med drugim za fekalni kanal od čistilne naprave na letališču do Spodnjega Brnika.

Župan Franc Čebulj: »Za rebalans smo se odločili iz več razlogov, med drugim tudi zato, ker smo z dokumentacijo pri nekaterih projektih že tako daleč, da bi šli lahko že v investicijo ali v javni razpis, za kar pa moramo imeti zagotovljena sredstva.«

Cerklje – Občinski svetniki so na nedavni seji sprejeli rebalans proračuna za letošnje leto, s katerim se na strani prihodkov proračun krepi za 7,2 odstotne točke ali 581.600 evrov, medtem ko se odhodki povečujejo za 21,5 odstotne točke, kar znaša približno 2,14 milijona evrov. Prihodki se krepijo največ na račun nedavčnih prihodkov. Prilivi so predvsem na račun plačanih prispevkov večjih investitorjev na območju letališke poslovne cone, 120 tisoč se je v proračun steklo zaradi nakazila neporabljenih presežkov osnovne šole v preteklih letih, skoraj 104 tisočake pa je občina prejela od davka na dobitke od iger na srečo, saj se je eden od občanov razveselil znatne vsote denarja. Ker ni prišlo do nakupa, so prerazporedili tudi milijon evrov predvidenih sredstev za nakup RTC Krvavec.

»Za rebalans smo se odločili iz več razlogov, med drugim tudi zato, ker smo z dokumentacijo pri nekaterih projektih že tako daleč, da bi šli lahko že v investicijo ali v javni razpis, za kar pa moramo imeti zagotovljena sredstva,« je pojasnil cerkljanski župan Franc Čebulj. Za investicije bodo tako namenili 1,62 milijona evrov več od sprva predvidenih 5,37 milijona evrov.

Med večjimi investicijami je predvsem fekalni kanal od čistilne naprave na letališču do Spodnjega Brnika, kjer predvidevajo štiristo tisoč evrov za odkup lani zgrajene infrastrukture, sredstva pa za osemdeset tisoč povečujejo tudi za stroške zakupnin za fekalni kanal od čistilne naprave do Dvorij.

Za ureditev šotora za pokrito igrišče v Nogometnem centru Velesovo, ki bo služil tako tamkajšnjemu nogometnemu klubu kot tudi zunanjim uporabnikom, še posebno ob polno zasedeni športni dvorani v Cerkljah, namenjajo 228 tisoč evrov. Kot je bilo pričakovati, so v Cerkljah petdeset tisoč evrov namenili za obnovo aprila pogorelega župnijskega poslopja, ki ga je uporabljal tudi Marijin vrtec, ki ga obiskuje 114 otrok, in številna lokalna društva.

Dodatnih 210 tisoč evrov so namenili projektom LAS programi, pri čemer se nadejajo sofinanciranja z evropskimi sredstvi. Ta se bodo namenjala za ureditev zunanjega fitnesa, otroških igrišč, osvetlitve na Ambrožu ter obnovo arheološkega muzeja v Petrovčevi hiši.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

pretežno jasno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 7 km/h

3/21

petek

7/21

sobota

11/18

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Cerklje, 22. september 2017

Odprtje obnovljene muzejske kovačnice

IZLETI / Stara Fužina, 22. september 2017

Po planinah od Stola do Porezna

PRIREDITVE / Visoko, Milje, 22. september 2017

Ob krajevnem prazniku KS Visoko - Milje

PRIREDITVE / Kranjska gora, 22. september 2017

Iz Stražišča po Evropi – sita iz konjske žime

PRIREDITVE / Kovor, 22. september 2017

Večer kantri glasbe

IZLETI / Kranj, Trboje, 22. september 2017

Kolesarski izlet za aktivno spoznavanje podeželja

PRIREDITVE / Kranjska Gora, 23. september 2017

Prvak Julijskih Alp

IZLETI / Kranj, 23. september 2017

Na Golte, Boskovec

 

 
 

 

 
 
 

Smo med najbolj razvitimi v Sloveniji / 11:09, 21. september

Že, že! Toda ob cesti mimo letališča pa ni kolesarske steze, smo namreč v 21.stoletju, Cerklje pa bogata občina.
Upam, da Vam kapne, ko sedaj gradijo novo cesto, da kolesarska steza bo.

Delovanje okupatorja krepilo odpor / 23:04, 9. september

Zanima me, kaj se je zgodilo, da se je okupator tako kruto maščeval. Ti ubogi talci Franc iz Krnice, Jože iz Blejske Dobrave, Janez iz Nome...

Delovanje okupatorja krepilo odpor / 14:15, 8. september

Delovanje okupatorjev, streljanje talcev, deportacija, požiganja vasi...,, ima svoj vzrok tudi v taktiki partizanskega boja napada in umika...

Kolesarska steza kmalu dograjena / 14:58, 11. september

šenčur-kranj, zelo enostavna rešitev, nadvoz čez avtocesto na delu, kjer je bila prekinjena stara cesta proti šenčurju, katero še vedno upor...

Kolesarska steza kmalu dograjena / 23:46, 3. september

Kaj pa kolesarska steza Brnik - Šenčur - Kranj ?

Pliberški sejem je praznik / 11:56, 1. september

Res lepa prireditev, pohvalno za organizatorje. Sejma se z ženo udeleživa skoraj vsako leto.
Žal so v Kranju z 501 letno tradicijo ukinil...

Šola vedeževanja iz Ciganskih kart / 00:23, 31. avgust

A se lahko reče ciganskih, cigan? A ni to pri nas kaznivo? Vas bo mirovni inštitut prijavil....