Rebalans proračuna v Cerkljah

Cerkljanski svetniki so na zadnji seji sprejeli rebalans proračuna za letošnje leto. Več denarja bodo namenili za investicije, med drugim za fekalni kanal od čistilne naprave na letališču do Spodnjega Brnika.

Župan Franc Čebulj: »Za rebalans smo se odločili iz več razlogov, med drugim tudi zato, ker smo z dokumentacijo pri nekaterih projektih že tako daleč, da bi šli lahko že v investicijo ali v javni razpis, za kar pa moramo imeti zagotovljena sredstva.«

Cerklje – Občinski svetniki so na nedavni seji sprejeli rebalans proračuna za letošnje leto, s katerim se na strani prihodkov proračun krepi za 7,2 odstotne točke ali 581.600 evrov, medtem ko se odhodki povečujejo za 21,5 odstotne točke, kar znaša približno 2,14 milijona evrov. Prihodki se krepijo največ na račun nedavčnih prihodkov. Prilivi so predvsem na račun plačanih prispevkov večjih investitorjev na območju letališke poslovne cone, 120 tisoč se je v proračun steklo zaradi nakazila neporabljenih presežkov osnovne šole v preteklih letih, skoraj 104 tisočake pa je občina prejela od davka na dobitke od iger na srečo, saj se je eden od občanov razveselil znatne vsote denarja. Ker ni prišlo do nakupa, so prerazporedili tudi milijon evrov predvidenih sredstev za nakup RTC Krvavec.

»Za rebalans smo se odločili iz več razlogov, med drugim tudi zato, ker smo z dokumentacijo pri nekaterih projektih že tako daleč, da bi šli lahko že v investicijo ali v javni razpis, za kar pa moramo imeti zagotovljena sredstva,« je pojasnil cerkljanski župan Franc Čebulj. Za investicije bodo tako namenili 1,62 milijona evrov več od sprva predvidenih 5,37 milijona evrov.

Med večjimi investicijami je predvsem fekalni kanal od čistilne naprave na letališču do Spodnjega Brnika, kjer predvidevajo štiristo tisoč evrov za odkup lani zgrajene infrastrukture, sredstva pa za osemdeset tisoč povečujejo tudi za stroške zakupnin za fekalni kanal od čistilne naprave do Dvorij.

Za ureditev šotora za pokrito igrišče v Nogometnem centru Velesovo, ki bo služil tako tamkajšnjemu nogometnemu klubu kot tudi zunanjim uporabnikom, še posebno ob polno zasedeni športni dvorani v Cerkljah, namenjajo 228 tisoč evrov. Kot je bilo pričakovati, so v Cerkljah petdeset tisoč evrov namenili za obnovo aprila pogorelega župnijskega poslopja, ki ga je uporabljal tudi Marijin vrtec, ki ga obiskuje 114 otrok, in številna lokalna društva.

Dodatnih 210 tisoč evrov so namenili projektom LAS programi, pri čemer se nadejajo sofinanciranja z evropskimi sredstvi. Ta se bodo namenjala za ureditev zunanjega fitnesa, otroških igrišč, osvetlitve na Ambrožu ter obnovo arheološkega muzeja v Petrovčevi hiši.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

zmerno oblačno
vlažnost: 91 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

-5/10

ponedeljek

-3/11

torek

1/13

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 19. november 2017

Pohod po Vertovčevih poteh

IZLETI / Šenčur, 19. november 2017

Po Vertovčevih poteh

PRIREDITVE / Breznica, 19. november 2017

Škratovanje

PRIREDITVE / Šenčur, 19. november 2017

Memorial Borisa Brezarja v prstometu

PRIREDITVE / Visoko, 19. november 2017

Pod okence pridem

OBVESTILA / Kranj, 20. november 2017

Pomoč invalidom

PREDAVANJA / Kranj, 20. november 2017

Predavanje in namestitev atlasa

PREDAVANJA / Jesenice, 20. november 2017

Otrok stalno trmari in izsiljuje

 

 
 

 

 
 
 

Okoljsko priznanje za Radovljico / 00:00, 14. november

Ne vem kam, kje bi napisal, sem rekel, bom pa tukaj!
Radolškega župana bi povprašal sledeče:
- krožišče na plani proti Lancovem oz. L...

Okoljsko priznanje za Radovljico / 23:57, 13. november

Ne vem kam, kje bi napisal, sem rekel, bom pa tukaj!
Radolškega župana bi povprašal sledeče:
- krožišče na plani proti Lancovem oz. L...

Smeti ob cesti proti Strmici / 18:54, 11. november

Ja kako je pa kaj takega sploh možno? Saj smo sory ste gorenci jaz sem tujec iz Dolenske, najbolj pametni, pošteni in kaj vem kaj še ne, vse...

Skozi žleb na vrh / 00:35, 10. november

V Logarski dolini ni slapa Savice. Obstaja samo slap Rinka.

Kandidata v drugem krogu / 14:54, 2. november

DRUGI KROG, prva etapa
Sto kilometrov je mimo. Kaj vse se dogaja ob poti? Najbolj se mi je vtisnilo naslednje:
-Janša se pripravlja n...

Okoljsko priznanje za Radovljico / 20:29, 30. oktober

Kdaj bo avtobusna postaja šla ven iz mesta? Pločnik fali marsikje, npr. od Špara do osamelega Šlandra, vsak let rob ceste malo posujejo s pe...

Gorenjci so uspešni jadralci / 13:13, 28. oktober

Pohvala ekipi!

Me pa zanima, če se udeležite tudi Barkovljanke ! In če, kakšen je tam rezultat?