Bohinjski spominki

Bohinjsko v bohinjskih spominkih

Tretje leto blagovne znamke Bohinjsko število podeljenih znamk raste, z njimi pa tudi lokalna zaznamovanost in celovitost ponudbe tudi pri spominkih.

Bohinj – Zavod Turizem Bohinj je tudi letos pripravil razpis za podelitev zaščitene blagovne znamke Bohinjsko/From Bohinj, ki sega na vsa področja turizma in gospodarstva, od gostinske ponudbe z bohinjskim pridihom do spominkov, ki vsebujejo elemente bohinjske dediščine. Blagovna znamka Bohinjsko je tako po opažanjih turističnih delavcev v relativno kratkem času dosegla izjemno prepoznavnost in tudi veljavo v obliki garancije kakovosti. Kot je povedal direktor turizma Bohinj Klemen Langus, je blagovna znamka že v osnovi namenjena certificiranju kakovostnih proizvodov in storitev v Bohinju: »Seveda je tako posegla tudi na področje spominkarstva. S tem želimo vplivati na kakovost izdelka, ne le na kakovost izdelave, temveč tudi na njegovo sporočilnost.«

Kot je povedala Jana Vilman Proje iz centra za kakovost Turizma Bohinj, kjer upravljajo z znamko Bohinjsko, so z razpisom iskali obstoječe ali nove ponudnike spominkov, ki jim pomagajo pri prijavi na razpis za pridobitev certifikata kakovosti Bohinjsko/From Bohinj. V sodelovanju med oblikovalko in izdelovalcem razvijajo nove inovativne in prodajne spominke, za vse izdelke s certifikatom pa potem tudi poskrbijo za vključitev na prodajna mesta in promocijo. »Ne delamo tako, da se ljudje zgolj prijavijo na razpis, temveč z njimi sodelujemo vse od načrtovanja oziroma praktično že od osnovne ideje za nov izdelek. Pomagamo pri grafični podobi, razvoju in oblikovanju do prodaje, nekateri pa že izdelane izdelke samo predložijo za ocenjevanje,« pravi Jana Vilman Proje in dodaja, da ne gre za klasično spominkarstvo, saj ocenjujejo, da ni trajnostno, temveč želijo z blagovno znamko spodbujati podjetništvo s poudarkom na kvaliteti in ne kvantiteti. Tokrat so se na razpis prijavili predvsem ponudniki jedi in pijač, med njimi tudi že številni obstoječi ponudniki, ki širijo ponudbo z novimi izdelki. S certifikatom Bohinjsko/From Bohinj se sicer lahko pohvali že okoli tristo najrazličnejših izdelkov, pridelkov, jedi, pijač in ponudnikov v Bohinju, ki predstavljajo sam vrh Bohinjske turistične ponudbe.

Med rokodelskimi izdelki, ki predstavljajo glavnino bohinjske ponudbe spominkov z blagovno znamko, pa najdete vse od kvačkanih do volnenih izdelkov, najrazličnejše lesene izdelke, vezenine, gorjuške čedre, izdelke iz roževine, srebra in številne druge izdelke, ki na kar najboljši način predstavljajo bogastvo Bohinja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/7

petek

-2/6

sobota

-1/10

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 19. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Žiri, 19. januar 2018

Vsa življenja Toneta Mlakarja

IZLETI / Kranj, 20. januar 2018

Pohod Možjanca–Štefanja gora

DELAVNICE / Radovljica, 20. januar 2018

Začetni tečaj biodinamike

PRIREDITVE / Cerklje, 20. januar 2018

Skupaj se mamo fletno

GLASBA / Šenčur, 20. januar 2018

Koncert božičnih pesmi

PRIREDITVE / Bohinjska Bela, 20. januar 2018

Plešejo z d'narjem

PRIREDITVE / Kranj, 20. januar 2018

Proučevanje Svetega pisma

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!