Ministrica za obrambo Andreja Katič in župan občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež sta v petek podpisala najemno pogodbo za opuščene prostore nekdanjega rudnika urana Žirovski vrh v Todražu. / Foto: Primož Pičulin

Pridobili prostore za opremo

Ministrica za obrambo Andreja Katič in župan občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež sta v petek podpisala najemno pogodbo, s katero je ministrstvo opuščene prostore nekdanjega Rudnika urana Žirovski vrh v Todražu občini prepustilo v brezplačno uporabo.

Todraž – S podpisom pogodbe bodo objekti nekdanjega Rudnika Žirovski vrh, ki jih je po njegovem zaprtju uporabljalo ministrstvo za obrambo, zdaj pa so že pet le samevali, ponovno v uporabi. V teh prostorih bodo po načrtih občine na enem mestu združili vso opremo civilne zaščite ter gasilsko in drugo opremo. Del objektov bo na voljo tudi lokalnim podjetnikom.

Prostori, ki jih ima občina po novem v brezplačnem najemu, obsegajo približno 1600 kvadratnih metrov nekdanjih delavnic tehničnega zavoda ministrstva za obrambo in spremljajočega objekta pisarn z opuščeno menzo. Občina bo nepremičnine uporabljala za izvajanje javnih nalog s področja civilne zaščite in gasilstva ter za druge lastne potrebe v izključno netržne namene. Najemno pogodbo so podpisali za pet let, je pojasnila ministrica Andreja Katič. »Prostori so bili že nekaj časa prazni. Po tem, ko smo dobili županovo pobudo, so postopki do podpisa pogodbe hitro stekli, saj je od prejšnjega srečanja minilo le nekaj mesecev,« je pojasnila ministrica, ki verjame, da bo občina znala prostore koristno izrabiti. Po besedah župana Milana Čadeža imajo v občini veliko opreme, ki so jo doslej hranili na različnih lokacijah, zdaj pa jo bodo združili na enem mestu. Sosednjo stavbo pa bodo namenili društvom v občini, ki ta čas arhive in opremo za različne prireditve hranijo kar na lastnih domovih. »Veseli me, da so pri ministrstvu prisluhnili našim željam in smo zadeve izpeljali tako, kot sva se z ministrico dogovorila pred dobrim letom. To je prvi korak, v naslednjem pa načrtujemo, da bi te objekte prenesli v last občine,« je pojasnil župan in obljubil, da bodo do takrat odgovorni najemniki in dobri gospodarji. Možnost brezplačnega prenosa dopušča tudi ministrica. »To bomo storili z vsemi objekti v naši lasti, za katere ni interesa na trgu, na lokalni ravni pa bi jih znali zapolniti s pravimi vsebinami,« je še dodala Andreja Katič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°


vlažnost: 45 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-4/14

četrtek

-1/15

petek

-5/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. februar 2019

Po Domžalski poti spominov

PRIREDITVE / Bled, 21. februar 2019

Pravljični večer za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2019

V jeseniški knjižnici

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. februar 2019

Blaznikov večer

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Ljubelj, 21. februar 2019

Voden ogled spominske sobe in ostankov taborišča Ljubelj

RAZSTAVE / Jesenice, 21. februar 2019

Šport skozi čas

GLEDALIŠČE / Cerklje, 21. februar 2019

I ? Njofra

 

 
 

 

 
 
 

Bratuškova ostaja predsednica / 13:02, 21. februar

Kako pa gre posel s preprogami?

Žrtve za svobodo / 09:35, 21. februar

Ob spoštljivem spominu, pogosto zlorabljenemu, na te in mnoge druge žrtve ne smemo pozabiti na razloge za napovedano maščevanje okupatorja.

Urejajo križišče pred trgovskima centroma / 19:51, 20. februar

Kot je še pojasnil, se temeljite obnove Gradnikove ceste občina za zdaj še ne bo lotila, saj bo treba za nadaljevanje rekonstrukcije ceste d...

Kam so izpuhteli dobri nameni devetletke / 15:21, 20. februar

Ne vem, a se samo meni zdi, da so v šolstvu pomembna samo delovna mesta, otroc pa kakor nujno zlo.Dolg sem že na svetu, ampak pozitivnega uč...

Žrtve za svobodo / 12:25, 20. februar

Lep govor. Dokaz, da smo Slovenci slab gospodar.

Posekali so drevesa / 19:35, 19. februar

Menim, da je to prav! To drevo na sliki, če pade, poškoduje objekt. Zatorej bi moralo veljati pravilo, drevo ob objektu, je lahko visoko samo toliko kot je oddaljeno od objekta.

Žrtve za svobodo / 16:05, 19. februar

Govornik Viktor Zadnik za oceno odlično!
Takle mamo ja, žal...
Sicer pa večna slava junakom padlim za domovino !!