V Cerkljah še brez dogovora, opozicija napoveduje odstop

Sestanek občinskih svetnikov, ki je bil na predlog opozicije sklican v sredo, še ni prinesel izhoda iz politične krize v Cerkljah. Opozicija napoveduje odstop na naslednji seji, če na dnevni red ne bo uvrščena obravnava devetih predlaganih točk.

Opozicijski svetniki napovedujejo odstop, če na dnevni red naslednje seje občinskega sveta ne bo uvrščenih devet točk, ki so jih predlagali.

Cerklje – Na sestanku opozicijskih svetnikov, ki so obstruirali zadnjo sejo občinskega sveta, in Koalicije za razvoj Občine Cerklje naj bi poskušali ponovno najti skupne interese in si odgovoriti na vprašanje, ali mandat lahko pripeljejo do konca. A po dvourni razpravi so se svetniki razšli brez končnega dogovora, kar nadaljnje delo občinskega sveta še vedno postavlja pod vprašaj.

Tako opozicija kot koalicija z županom Čebuljem sta se načelno strinjali v točkah, da svet sprejme etični kodeks in nov poslovnik. Zahtevo po znižanju komunalnega prispevka je Čebulj zavrnil brez posebnega nasprotovanja opozicije. Glede odprodaje deleža v Javnem podjetju Komunala Kranj je povedal, da odprodaje ne bo, dokler ne bodo imeli svojega podjetja ali vsaj dodeljenih koncesij, še prej pa je treba opraviti analizo, ki bi pokazala, ali je lastno podjetje sploh smotrno. Prav tako je zagotovil, da za vsako prodano nepremičnino predhodno pridobijo cenitev uradnega cenilca, saj jih k temu zavezuje zakon in uredba. »Nič se ne dela po domače. Če bom še slišal takšne izjave, ki načrtno nekoga obrekujejo, bom ukrepal,« je zatrdil Čebulj.

Zalomilo se je pri snemanju sej

Pričakovano je sestanek vzbudil nekaj vroče krvi na obeh straneh. Med drugim je denimo Čebulj napovedoval posredovanje z odvetnikom, če Marko Bolka ne umakne zapisov na portalu Liste za vas, ki navaja, da kazenski proces na kranjskem sodišču, poleg odgovornih oseb družbe KNRC poteka tudi zoper cerkljanskega župana.

A ne glede na to so se večinoma držali tem, ki jih je z navedbo devetih točk začrtala opozicija. Ko je že kazalo, da razprava pelje po poti dogovora, se je zataknilo pri točki, naj se seje sveta v celoti snemajo in javno objavljajo. Mnenja glede te točke so bila med svetniki koalicijskih vrst deljena. Nekateri so menili, da bo zaradi snemanja več nastopaštva posameznih svetnikov, kar bo podaljševalo razprave, drugi so bili načelno za, če se snemanje opravi kvalitetno.

Vsesplošno razburjenje je povzročila izjava Marka Bolka, naj koalicija uskladi mnenje glede snemanja sej in ga zapiše v zapisnik sestanka, s čimer se koalicija ni strinjala. Franc Čebulj je povedal, da odgovora glede tega vprašanja ne bo, dokler ne bo pripravljen predlog proračuna ter da na tovrstne ultimate ne pristaja. »Najprej je treba zagotoviti sredstva. Preučili bomo, kakšne so možnosti, koliko to stane in kdo lahko seje snema,« je povedal Čebulj, ki nam je po sestanku zatrdil, da načelno sicer podpira snemanje. »Naslednjo sejo občinskega sveta bom sklical, ko bomo uspeli pripraviti predlog proračuna. Potem se bo pokazalo, kdo je resen,« je v razgretem ozračju zaključil Čebulj, brez zagotovitve opozicije, da se bodo prihodnje seje sploh udeležili.

Opozicija napoveduje odstop

»V splošnem smo dobili občutek, da je koalicija pripravljena na skupno nadaljevanje dela in zaključek mandata, pri čemer pa je bilo nekaj nasprotujočih si mnenj članov koalicije za razvoj,« so v skupni izjavi po seji zapisali opozicijski svetniki in dodali, da bodo počakali do sklica naslednje seje, na kateri pričakujejo, da bo na dnevnem redu tudi njihovih devet točk. »Če pa točk, ki smo jih obravnavali včeraj na skupnem sestanku, ne bo na dnevnem redu naslednje seje, bomo prisiljeni podati nepreklicno odstopno izjavo in jo predali županu na sami seji.«

Kdaj bo naslednja seja sveta, na kateri bodo obravnavali tudi predlog občinskega proračuna, pa župan Franc Čebulj včeraj še ni znal povedati.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

14/27

ponedeljek

15/28

torek

14/30

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 16. julij 2018

Medgeneracijska prireditev

IZLETI / Kranj, 17. julij 2018

Kopalni izlet

IZLETI / Kranj, 17. julij 2018

Kolesarski izlet

IZLETI / Jesenice, 17. julij 2018

V Strunjan

FILM / Jesenice, 17. julij 2018

Torkova kinoteka Poletje na Stari Savi 2018

PREDAVANJA / Kranj, 17. julij 2018

Adijo, blokade, čas je za boljše življenje!

IZLETI / Preddvor, 17. julij 2018

Na Konjščico

IZLETI / Kranj, 19. julij 2018

Od Tonkine koče do Poštarskega doma

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...