V Cerkljah še brez dogovora, opozicija napoveduje odstop

Sestanek občinskih svetnikov, ki je bil na predlog opozicije sklican v sredo, še ni prinesel izhoda iz politične krize v Cerkljah. Opozicija napoveduje odstop na naslednji seji, če na dnevni red ne bo uvrščena obravnava devetih predlaganih točk.

Opozicijski svetniki napovedujejo odstop, če na dnevni red naslednje seje občinskega sveta ne bo uvrščenih devet točk, ki so jih predlagali.

Cerklje – Na sestanku opozicijskih svetnikov, ki so obstruirali zadnjo sejo občinskega sveta, in Koalicije za razvoj Občine Cerklje naj bi poskušali ponovno najti skupne interese in si odgovoriti na vprašanje, ali mandat lahko pripeljejo do konca. A po dvourni razpravi so se svetniki razšli brez končnega dogovora, kar nadaljnje delo občinskega sveta še vedno postavlja pod vprašaj.

Tako opozicija kot koalicija z županom Čebuljem sta se načelno strinjali v točkah, da svet sprejme etični kodeks in nov poslovnik. Zahtevo po znižanju komunalnega prispevka je Čebulj zavrnil brez posebnega nasprotovanja opozicije. Glede odprodaje deleža v Javnem podjetju Komunala Kranj je povedal, da odprodaje ne bo, dokler ne bodo imeli svojega podjetja ali vsaj dodeljenih koncesij, še prej pa je treba opraviti analizo, ki bi pokazala, ali je lastno podjetje sploh smotrno. Prav tako je zagotovil, da za vsako prodano nepremičnino predhodno pridobijo cenitev uradnega cenilca, saj jih k temu zavezuje zakon in uredba. »Nič se ne dela po domače. Če bom še slišal takšne izjave, ki načrtno nekoga obrekujejo, bom ukrepal,« je zatrdil Čebulj.

Zalomilo se je pri snemanju sej

Pričakovano je sestanek vzbudil nekaj vroče krvi na obeh straneh. Med drugim je denimo Čebulj napovedoval posredovanje z odvetnikom, če Marko Bolka ne umakne zapisov na portalu Liste za vas, ki navaja, da kazenski proces na kranjskem sodišču, poleg odgovornih oseb družbe KNRC poteka tudi zoper cerkljanskega župana.

A ne glede na to so se večinoma držali tem, ki jih je z navedbo devetih točk začrtala opozicija. Ko je že kazalo, da razprava pelje po poti dogovora, se je zataknilo pri točki, naj se seje sveta v celoti snemajo in javno objavljajo. Mnenja glede te točke so bila med svetniki koalicijskih vrst deljena. Nekateri so menili, da bo zaradi snemanja več nastopaštva posameznih svetnikov, kar bo podaljševalo razprave, drugi so bili načelno za, če se snemanje opravi kvalitetno.

Vsesplošno razburjenje je povzročila izjava Marka Bolka, naj koalicija uskladi mnenje glede snemanja sej in ga zapiše v zapisnik sestanka, s čimer se koalicija ni strinjala. Franc Čebulj je povedal, da odgovora glede tega vprašanja ne bo, dokler ne bo pripravljen predlog proračuna ter da na tovrstne ultimate ne pristaja. »Najprej je treba zagotoviti sredstva. Preučili bomo, kakšne so možnosti, koliko to stane in kdo lahko seje snema,« je povedal Čebulj, ki nam je po sestanku zatrdil, da načelno sicer podpira snemanje. »Naslednjo sejo občinskega sveta bom sklical, ko bomo uspeli pripraviti predlog proračuna. Potem se bo pokazalo, kdo je resen,« je v razgretem ozračju zaključil Čebulj, brez zagotovitve opozicije, da se bodo prihodnje seje sploh udeležili.

Opozicija napoveduje odstop

»V splošnem smo dobili občutek, da je koalicija pripravljena na skupno nadaljevanje dela in zaključek mandata, pri čemer pa je bilo nekaj nasprotujočih si mnenj članov koalicije za razvoj,« so v skupni izjavi po seji zapisali opozicijski svetniki in dodali, da bodo počakali do sklica naslednje seje, na kateri pričakujejo, da bo na dnevnem redu tudi njihovih devet točk. »Če pa točk, ki smo jih obravnavali včeraj na skupnem sestanku, ne bo na dnevnem redu naslednje seje, bomo prisiljeni podati nepreklicno odstopno izjavo in jo predali županu na sami seji.«

Kdaj bo naslednja seja sveta, na kateri bodo obravnavali tudi predlog občinskega proračuna, pa župan Franc Čebulj včeraj še ni znal povedati.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 78 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-3/6

ponedeljek

-2/7

torek

-4/9

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranj, 22. januar 2018

Pomoč pri uveljavljanju invalidskih pravic

PRIREDITVE / Kranj, 22. januar 2018

Mesečno srečanje HumanUp

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Preddvor, 23. januar 2018

Na Štefanjo goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 23. januar 2018

Vaje iVitalis

PREDAVANJA / Tržič, 23. januar 2018

Po sledeh prvih prebivalcev slovenskih Alp

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...