S pitno vodo iz vrtine na Mengeškem polju so nazdravili trzinski župan Peter Ložar, direktor Javnega komunalnega podjetja Prodnik Marko Fatur ter župana Toni Dragar in Franc Jerič. / Foto: Gorazd Kavčič

Župani nazdravili z vodo

V občinah Domžale, Mengeš in Trzin se veselijo zaključka skoraj tri milijone evrov vredne obnove centralnega vodovodnega sistema in vzpostavitve novih vrtin na Mengeškem polju, zaradi katerih je oskrba s pitno vodo v občinah zdaj zadostna in bistveno boljše kakovosti. Mengšani so s tem dokončno zapustili sistem Krvavec.

Domžale – Župani občin Domžale, Mengeš in Trzin – Toni Dragar, Franc Jerič in Peter Ložar – so v sredo ponosni preizkusili kakovost pitne vode na enem od črpališč na Mengeškem polju in s tem na svečan način pospremili zaključek projekta Oskrba s pitno vodo na območju Domžale - Kamnik, ki je izjemnega pomena za več kot 30 tisoč prebivalcev.

Projekt, ki je sicer eden od dveh kohezijskih projektov, ki ju vodi Občina Kamnik in še vedno čaka na podpis pogodbe za sofinanciranje, je zajel zamenjavo več kot petdeset let starih cevi centralnega domžalskega vodovodnega sistema med štirimi črpališči na Mengeškem polju, obnovo glavnega vodovoda med črpališči in Trzinom, navezavo vodovodnega sistema Mengeš na domžalski sistem in izvedbo nove vrtine na vodovodnem sistemu Kolovec. Nove cevi bodo močno zmanjšale prej velike vodne izgube, izboljšale pretočne in tlačne razmere ter zagotovile bolj varno in zanesljivo oskrbo s pitno vodo. Z izvedbo treh novih vodnjakov bo skupno sedem vodnjakov oskrbovalo kar 34.600 občanov, poleg Domžalčanov in Trzincev tudi občane Mengša, ki so se doslej pretežno oskrbovali z vodo iz Krvavškega vodovodnega sistema. »V Mengšu smo v preteklosti imeli veliko polemik o tem, v obnovo katerega vodovodnega sistema naj vložimo denar. Odločili smo se prav, saj je zdaj naša občina samooskrbna, vode bo dovolj za naslednjih trideset let,« je odločitev pokomentiral mengeški župan Franc Jerič.

V občini Mengeš je bilo v sklopu projekta zgrajenih 3,4 km omrežja, v Domžalah slabi trije kilometri, v Trzinu pa 1,7 km, celotna vrednost v vseh treh občinah pa je ocenjena na približno tri milijone evrov brez DDV. Občine so denar zagotovile oz. založile same, saj še vedno čakajo na obljubljena kohezijska sredstva. Kot je na novinarski konferenci povedala Suzana Stražar, vodja kohezijskih projektov z Občine Kamnik, podpis pogodbe za 85-odstotni sofinancerski delež Kohezijskega sklada EU pričakujejo do sredine novembra, denar pa najkasneje januarja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°


vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/19

petek

6/19

sobota

7/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

PRIREDITVE / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

PRIREDITVE / Jesenice, 19. oktober 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 19. oktober 2018

Razočarana gospodinja pri sexologu

OBVESTILA / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

 

 
 

 

 
 
 

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...

Kje je zaklad? / 21:17, 7. oktober

Ja kaj se sekiraš važno je da ti obvladaš Gorenščino,meni ni potrebna ne ena in ne druga za tistih par dni ki jih jaz preživim v sloveniji,z...